• Skehamn09

    Varför tvingar en del muslimer på sina små barn slöja?

    Idag på bussen såg jag ett par kliva på med sina 2 flickor. Inget konstigt. Men barnen som inte kan ha varit äldre än högst 4 och 6 år gamla hade på sig slöja. Dom såg inte glada ut. Dom var rejält täckta med slöja som täckte huvud och axlar. Är inte första gången har sett barn behöva gå påbyltade mitt på sommarn med slöja och heltäckande kläder. Riktigt små flickor pratar jag om nu.

    Jag respekterar olika religioner och har inga problem med det. Däremot känns det som. Låt barn vara barn, tvinga inte på dom slöja när dom är så små. Att man som vuxen vill ha det och följer sin religion har jag inga problem med men låt barn vara barn.

    Så min fråga är. Ni som gör det. Varför gör ni det?

  • Svar på tråden Varför tvingar en del muslimer på sina små barn slöja?
  • VulgusProfanum
    grön banan skrev 2009-03-18 10:45:48 följande:
    Ja, faktum är ju att det mest förekommer bland muslimer.
    Problematiken är djupare än så
    Don´t pee on my leg and tell me it´s raining
  • Dorian Ertymexx

    grön banan skrev 2009-03-18 10:17:30 följande:


    Då får du ju acceptera fakta. Det är INTE vanligt förekommande bland kristna. I muslimska länder har kvinnan inte den makt du pratar om här.
    Du har helt enkelt fel. Ledsen, men så är det.
  • Umm Elias

    grön banan skrev 2009-03-18 10:45:48 följande:


    Ja, faktum är ju att det mest förekommer bland muslimer.
    Du har fel.
  • ummAmira

    grön banan skrev 2009-03-18 07:23:19 följande:


    Det är en gammal tanke, som man inte behöver bry sig om idag. Men de som skär bort förhuden på sina barn, anser ju denna bit av sitt barns kropp va SÅÅ hemsk.
    haha det är inte en gammal tanke..du kan ringa sv kyrkan fråga vad dopet symboliserar dom kommer svar inträde till sv kyrkan och kristendomen men dom kommer inte nämna det jag skrivt först.fråga dom om detta jag skrivit så kommer dom erkänna.Men vem är du att säga att just den biten betyder inte det längre..vart finner du att den biten har blivit upplöst?nej du ta och ring dom så får du se.
    Nej den är inte hemsk bara en bit man kan klara sig utan som symboliserar din tro på Gud..alltså samma Gud som judendom,kristendom och Islam..
  • Um muhammed

    Jag har bott i jordanien där hedersmord sägs vara så jädra vanligt ochdet e så långt ifrån sanningen som man kan komma, visst förekommer det någon gång men det är så pass sällan att man hinner glömma att det existerar mellan gångerna.
    Och vad e straffet då för att mörda sin dotter , jo det döds straff på det och absolut inget man tar lätt på och nej det är inte så enkelt att dom ser mellan fingrarna på det då det enligt islam är en fruktansvärd synd.

  • castillo
    sabinaochErik skrev 2009-03-17 11:17:22 följande:
    Om man säger det till en 6 åring.. Du kommer inte få nått jobb om tolv år om du inte går till skolan nu.. Tror du det fungerar?Eller vill du verkligen vara hemma och leka hela dagarna? Suck
    nej man säger du går till skolan pungt slut. mamma bestämmer inte du. sen får dem skrika och sparka hur mycket dem vill när dem sen är 20 år så inser dem att allt mamma har gjort för en va för ens bästa och inte för att vara elak.
    struntar fullständigt om dem sparkar och skrker och ska bråka i en v om så vara till skolan ska dem iallafall.
    att låta soc ta över för att man inte orkar ta itur med en bråkig unge är en väldigt dålig ursäkt.
    när man har barn och väljer att skaffa barn vilken ålder man en e eller omständigheterna så har man tagit på sig ett ansvar för en anans liv, och då tar man det ansvaret så är det bara.
    skolan är ett litet problem. kan man inte hantera ens barn som inte vill gå till skolan hur ska det då gå när barnen vill ut och röja hela nätterna och knarkar det är ett problem kanske man inte kan hantera och behöver profetionel hjälp. men skolan och desutom en 6 åring,

    tillen 6 åring säger man går du inte i skolan så blir det varken godis eller tv på en v. s¨å ska du se att barnen går till skolan iallafall. eller det kanske är att hota barnen det är kanske änu väre en att tvinga dem till deras eget bästa.
  • castillo

    grön banan skrev 2009-03-17 11:57:57 följande:


    Fler muslimer än kristna följer religionen blint.
    källa på det tack.
    kom inte med påhittade studier alltså riktiga studier och undersäkningar som kan bekräffta det.

    känner massor med kristna som faktist följer det som står i bibeln . känner mer kristna som gör det en muslimer .
  • castillo

    romani beauty skrev 2009-03-17 12:11:41 följande:


    Nt jag inte gillar är koranskolorna som finns för barn (jämförbart med söndagsskolor vissrligen MEN)..min son följde med en gång på en sån (vilket jag inte visste)..och där fick de lära sig att kristna hamnar i helvetet, de kristna är fiender etc o en flicka fick stryk på fingarna med en penna för hon lyssnade inte. Detta berätta min son för mig sen.
    ok- viste inte att dem gjorde så i koran skolor. aldrig hört . min son ska gå i muslimsk skola om gud vill för att vi vill att han ska lära sig att läsa koranen och umgås med andra muslimer , och allt med mat och så.

    har aldirg hört någon säga att kristna ska till helvetet, bara gud vet vem som ska ditt och vem som inte ska ditt.
    en kristen kan faktist följa guds ord mycket mer en en muslim så undra om han inte hitta på eller att det kanske va någon sekt skola han va och hälsa på.
  • ummAmira
    ok- viste inte att dem gjorde så i koran skolor. aldrig hört . min son ska gå i muslimsk skola om gud vill för att vi vill att han ska lära sig att läsa koranen och umgås med andra muslimer , och allt med mat och så. har aldirg hört någon säga att kristna ska till helvetet, bara gud vet vem som ska ditt och vem som inte ska ditt. en kristen kan faktist följa guds ord mycket mer en en muslim så undra om han inte hitta på eller att det kanske va någon sekt skola han va och hälsa på.
    haha det kan man ju undra;)
  • castillo
    sabinaochErik skrev 2009-03-17 12:16:22 följande:
    Jo men i söndagskolan ljuger man inte om att folk dör om man tror på en annan religon Och där slår dom inte barnen heller..
    jo jag har hört att syrianska kyrkan i hallunda nära där jag bor slåt man banen på fingrarna med linjalen om dem missköter sig. min syter berätta hennes kompis går dära. men vet inte om det är sant eller bara ett ryckte men säkert sant ,
    kan tänka mig att i många religösa skoler slår man kanske påfingrarna när dem inte lyssnar.
    igentligen inget som jag ser vara en fara för barnen att dem får en smäll på fingrarna för dåligt uppförande så vidare det inte lämnar märke och gör ont. alltså mer som en markering, tycker att skolerna nu fr tiden värkligen behöver disiplin på sina elever och lärana behöver värkligen stå upp för sig självaoch inte låta eleverna styra skolan.
Svar på tråden Varför tvingar en del muslimer på sina små barn slöja?