Levain bröd... flera här??
Jag har sedan en tid bakat mer och mer bröd.
Är det fler här som bakar med vildjäst, surdegar osv?
Jag har sedan en tid bakat mer och mer bröd.
Är det fler här som bakar med vildjäst, surdegar osv?
Det har gått över förväntan.
Gjorde mina första levain idag på viltjäst. Skitkul...
Bara krav-produkter i brödet och det smakade jättebra.
Önskar dock att jag hade jäskorgar osv..
Får bli till att handla när tillfälle ges
Jag bakar med surdeg. Ambitionen är att helt skippa jäst, men jag har svårt att hitta någon receptskiss för hur man byter ut jäst mot surdeg i vanliga brödrecept.
Hur som helst så provar jag mig fram. Vita bröd är enkla tycker jag, men har svårare med bröd som t ex kavring. Dock har jag nu förstått ungefär hur man ska baka en kavring med surdeg. Vet någon var man kan hitta recept på en vetedeg med surdeg?
Ok. eftersom du skrev vetebröd trodde jag vanligt vetebröd. ;)
Bullar är ju eg bara vanligt vitt bröd smaksatt med kardemumma, smör och lite socker.
Har du provat att göra det på vetesurdeg? Tänkte vad du fick för resultat.
Fast just bullar äter inte vi så ofta så då bakar jag på vanlig jäst.