• mulan

    RMC kämparnas diskussionstråd del 16

    Vädur: tack för länken!!!

    Kims mamma: Det gick inte att länka denna i TS i förra. Vi får försöka sprida det till de vi stöter på.


    Livet är inte rättvist
  • mulan
    LillaFrun skrev 2009-03-20 15:36:05 följande:
    Med den korta metoden gör man ingen nedreglering utan går direkt på sprutorna cd2-3 tror jag det är.De nämnde inte ens den kort när vi var på träff heller, det var för att jag frågde om den pga min insem-läkare berättade om den när jag sa att jag var osäker å IVF pga alla hormoner som ska regleras upp och en.Lite kramar och en trevligt helg till oss alla
    Jag gjorde korta nu sist och det verkar vara det bästa för mig. men det var inte RMC som föreslog det utan en läkare på en annan klinik och min distansläkare.

    Min distansläkare brukar prata om att RMC är så inkörda på det "gamla vanliga" och vill helst inte pröva andra metoder/spray/sprutor mm på sina patienter så mitt förslag är att DU föreslår det
    Livet är inte rättvist
  • mulan
    LillaFrun skrev 2009-03-21 11:34:39 följande:
    Håller med dig där.När jag gjorde min sista insem så sa våran läkare på RMC att sen blir det ivf.Då jag inte visste om vi skulle gå vidare då pga allt bråkande med hormoner så föreslog hon den kort metoden.Men vid mötet i torsdags hade vi ju en annan läkare istället, och framöver oxå för den delen.Vad var det som gjorde att dina andra läkare tyckte den korta vad bättre?RMC verkade inte så pratglada om den metoden, men jag vet inte om jag vill utsätta mig för den andra.
    I höstas krångalde mitt färskförsök från början till slut och fick avbryta. Man tog då ett AMH prov som visade att jag var nära klimakteriet. Då nekade RMC mig mer försök.
    Så då pratade jag med den andra läkaren och min distansläkare. Sen förselog då min distansläkare korta protokollet för RMC vilket de först nekade till. Vi gissar att jag fastnade i nedreglerinegn i höstas eftersom jag gjorde åt 6 sprayflaskor innan ÄP. Du kan läsa om det i min pres
    Livet är inte rättvist
  • mulan
    LillaFrun skrev 2009-03-21 19:36:56 följande:
    mulanUsch vännen vilken resa du har gjort...Stackars dig.Beklagar verkligen.Vad händer nu då?Kram
    Nu väntar jag på att min MF blödning ska sluta innan nästa mens. 19 blödningsdagen idag. FET i nästa cykel om jag slutar blöda innan mensen annars får jag vänta till nästa cykel.  Ganska orolig men från idag har det avtagit lite iaf
    Livet är inte rättvist
  • mulan

    Missne: Håller tummarna stenhårt för dig att provet är tillräckligt bra. Och om nu Barbara skulle neka dig fler försök (OM nu provet mot förmodan visar dåligt) så påmin henne om mig .

    Grattis till er som är på G igen!!!!!


    Livet är inte rättvist
  • mulan

    Missne: Så glad för din skull att provet vad över 0.7 . Håller nu tummarna!!!

    Budde: Jag har oxå myom. Hur stort är ditt??? Det har tidigare inte varit tal om att ta bort mitt men nu har det vuxit lite och min gyn sa att om nästa försök inte lyckas så ska han prata med RMC om vi ska operera bort den. Hoppas att du får tiden snart.

    längtan: Grattis till sprutstart!!


    Livet är inte rättvist
  • mulan

    Budde1: Min var innan på 20 mm men nu tror jag den var ca 25 mm. Min satt nog väldigt högt upp och ska inte heller var nåt problem. Iaf inte i början, men i slutet kan det vara så att man får planera in ett KS. Det var tydligen en risk för att man föder lite tidigare vid myom.


    Livet är inte rättvist
  • mulan
    budde1 skrev 2009-03-25 21:41:49 följande:
    Jag måste göra kejsarsnitt ändå, för ja har gjort 2 snitt redan... Bara för de så får ja inte heller sätta in 2 ägg Etersom man inte vet hur myomet har påverkat ens chanser att få barn på egen hand, så e de väl bra att ta bort de.... men de var så usel timing bara..... har du slutat blöda nu?
    Jädrans myom!!!!!! Jag hoppas att de inte får för sig att ta bort mitt nu. OM det inte blir nån graviditet denna gången kan de få ta bort myomet på mig när det är sommarstängning på RMC så är man redo för nya tag till hösten.

    Jag blöder fortfarande. Dag 23 idag. Men nu har det iaf avtagit.
    Livet är inte rättvist
  • mulan
    budde1 skrev 2009-03-26 10:53:11 följande:
    Fan va skumt att du blöder fortfarande... får du äta Cyklo-f för att minska blödningen? jag ringde kk ida, de hade inte fått min remiss ! Hon sa att ja skulle ringa min läkare.... fan att allt ska gå fel hela tiden!!
    Nä inget Cyklo-f, men nu har blödningen avtagit ganska mycket. Så snart är det förhoppningsvis dax att räkna ner till FET (nästan)

    Ring du din läkare. Man får trycka på dom ibland om det ska hända nåt. I höstas när jag väntade på mitt AMH provsvart ringde det aldrig så till slut ringde jag själv till labbet på Karolinska och frågade efter svaret. PÅ RMC sa dom att dom inte fått svaret men på Karolinska sa dom att RMC fått svaret. SLARV!
    Livet är inte rättvist
  • mulan
    längtan79 skrev 2009-03-28 10:57:18 följande:
    God morgon tråden!Mulan och Budde: jag fick reda på i samband med missfall i höstas att jag har myom, ca 1cm och att det inte skulle påverka ev graviditet, vet ni om spray och sprutor(ivf behandlingen)påverkar myom på ngt sätt. att det växer eller krymper?Mulan hoppas att du slutar blöda snart!Här går det riktigt bra med att ta sprutor å hålla koll på spray tiderna...dock ett hemskt humör å huvudvärk...min sambo tassar på tå den stackarn, han spenderar väldigt mkt tid i källaren nu för tiden :)
    Jag har ingen aning. Det finns en hel del fakta om myom på nätet men jag har inte hittat nåt om det i samband med IVF.
    När jag gjorde ÄP/FET så sa det inget om mitt myom.

    Jag har äntligen slutat blöda
    Livet är inte rättvist
Svar på tråden RMC kämparnas diskussionstråd del 16