Köttfärspaj
Jag tänkte göra en vanlig köttfärspaj i kväll.
Jag behöver hjälp med hur mycket äggstanning man ska ha till en paj? Räcker det med 1 ägg och 1 dl mjölk?
Jag tänkte göra en vanlig köttfärspaj i kväll.
Jag behöver hjälp med hur mycket äggstanning man ska ha till en paj? Räcker det med 1 ägg och 1 dl mjölk?
Jag har aldrig äggstanning till köttfärspaj
Inte jag heller.
Jag har inte heller haft det men åt det hos några vänner och det var riktigt gott!
Ingen som kan hjälpa mig med det?
Ska jag kanske göra som jag brukar göra med creme fraiche??
Till köttfärspaj brukar jag göra en äggstanning på 2 ägg, 1 dl mjölk (alt. sojamjölk), 2 msk kesella lätt, 2 msk dijonsenap samt salt & peppar. Detta brukar dock alltid bli lite för mycket äggstanning så jag tror nog du klarar dig på 1 dl mjölk. Ibland river jag även lite lagrad ost och strör över stanningen. Verkligen gott!
Har ni något lätt och bra recept på pajdeg som inte ska vara i kylen en halvtimme?