Värdelös i köket, hur får jag till en bra puré?
Såhär är det: Min son är 1,5 år. Har under 8 månader haft sond pga matvägran och han äter nu via munnen igen. Problemet är nu att han bara äter helt släta puréer, förutom något kex, bit av macka eller någon yttepyttetugga av vår mat. Vi har hittills kört burkar (som jag mixar), men nu äter han sådana stora mängder att det inte är ekonomiskt hållbart.
Jag är helt värdelös på att laga mat och vet inte hur jag ska få till bra rätter med rätt konsistens till honom.
Han gillar enkel mat som potatis och köttbullar, potatis och kyckling, potatis och fisk osv. Med lite grönsaker. Han är jättekänslig för konsistenser, han vill ha dem rätt lösa men ändå matiga. Och han gillar inte tomat.
Hur jag än gör med potatisen så blir hela puréen som klister när den är färdigmixad.
Hjälp mig med bra recept och tips på hur jag får till konsistensen!!
Och kom inte och tips om plockmat för det funkar inte, ger jag honom små bitar av mat kräks han direkt och blir hysterisk så det är inte att tänka på.