Gyllan skrev 2009-03-23 18:51:49 följande:
Låter väldigt märkligt för mina potatisar blir varken torra eller svampiga i micron. Gör du hål i dina?
Jepp. Och de blir liksom fortfarande halvhårda och våta i mitten och torra och sega i ytskiktet... Bläiga alltså... ;) Följer instruktionerna i kokboken som följde med ugnen.
MammasälskadeMinna skrev 2009-03-23 22:56:26 följande:
Men inte blir dom väl brända utan folie? Jag har dom i nedesta delen och kör på varmluftsugn.. Blir kanon!
Jo, skalet blir torrt, potatisköttet under segt och småbrännt. Och svårt att få loss potatisen från också. Med folie blir de jämnbakade, samma konsistens rakt igenom. Likadant trist i vår ugn som i mammas och svärmors...
Bakat i mitten av ugnen, 200 grader vanlig ugn, ca 1h.
Nej, jag är traditionalist i denna frågan!