• annca

    Snabb hjälp ang. bakpotatis!

    Går mot strömmen: Tycker de blir absolut godast i ugn - inte micron -  och i folie.

    Tycker att de blir så torra om man bakar utan folie - "skalbiten" blir så tjock och liksom bränd, det blir alltså så mycket som går bort. Och att de blir rent hemska i micron, både svampigt blöta *och* torra på samma gång på något undeligt sätt.

    I vanlig ugn blir de mycket jämnade bakade också om man har de folielindade. Men man sticker massor av små hål i paketen, samtidigt som mna först snittar potatisen innan mna lindar in den.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • annca
    Gyllan skrev 2009-03-23 18:51:49 följande:
    Låter väldigt märkligt för mina potatisar blir varken torra eller svampiga i micron. Gör du hål i dina?
    Jepp. Och de blir liksom fortfarande halvhårda och våta i mitten och torra och sega i ytskiktet... Bläiga alltså... ;) Följer instruktionerna i kokboken som följde med ugnen.
    MammasälskadeMinna skrev 2009-03-23 22:56:26 följande:
    Men inte blir dom väl brända utan folie? Jag har dom i nedesta delen och kör på varmluftsugn.. Blir kanon!
    Jo, skalet blir torrt, potatisköttet under segt och småbrännt. Och svårt att få loss potatisen från också. Med folie blir de jämnbakade, samma konsistens rakt igenom. Likadant trist i vår ugn som i mammas och svärmors...
    Bakat i mitten av ugnen, 200 grader vanlig ugn, ca 1h.

    Nej, jag är traditionalist i denna frågan!
    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden Snabb hjälp ang. bakpotatis!