7 sortes kakor - hjälp
Skall baka 7 olika sortes kakor till helgen, och har just nu idétorka.
Det enda är att dom måste vara äggfria.
Har ni några tips att dela med er av?
Skall baka 7 olika sortes kakor till helgen, och har just nu idétorka.
Det enda är att dom måste vara äggfria.
Har ni några tips att dela med er av?
Mmmm, bondkakor är mina favorit-småkakor. De är äggfria.
Olika mördegskakor dorde väl funka då eller? Typ drömmar och kolasnitt. Hallongrottor har väl inte heller ägg i sig va? Chokladbollar, schackrutor...
Drömmar
Schackrutor
Hallongrottor
(Får jag komma?)
syltkakor
chokladsnitt
någon småkaka med nötter i degen?
korintkakor (jo det ÄR gott med korinter)
bondkakor (som någon skrev)
finska pinnar
drömmar
Sockerkaka med variation
4 dl mjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
100 g margarin
2 dl sojamjölk
+ smaktillsats
Med olika smaktillsatser kan denna sockerkaka varieras i det oändliga. Kakan blir lätt och luftig utan att falla sönder,inte kladdig eller svampigt tung som andra veganska kakor ofta blir. Exempel på smaktillsatser: 2 tsk kardemumma, 2 tsk vaniljsocker, citronrippel + 0,5 dl citronsaft(minska sojamjölken med motsvarande mängd), 3 msk kakao + chokladbitar, eller prova pepparkakssmak med 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära och 1,5 dl lingonsylt (minska sojamjölk till 1 dl) Smörj och bröa en slät form. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt även torra delar av smaktillsatser. Finfördela margarinet i blandningen med fingertopparna. Tillsätt sojamjölk och andra "blöta" ingredienser. Bred ut smeten i formen. Strö ev. över pärlsocker, kokosflingor, chokladbitar eller mandelspån. Grädda på nedersta 0n ca 45 minuter.
Den här var helt ok som mjuk kaka, om jag inte minns fel. Gärna om man gör den som muffins med lite bär eller frukt i så den blir mindre torr.
havreflarn!
Här är mina sju sorters kakor (nja de äggfria då):
Schackrutor
Chokladsnittar
Möra äppesnittar
Spröda havrekorint
Syltbrysselkex/hallongrottor mini
Chokladcigarrer (hasselnötskaka m lite mörk choklad i ena änden)
Strassburgare spritsade som "toppar" eller sockerkringlor istället.
Det ger sammantaget en variation i både färger, teknik i utförandet och smaker.
Men det finns ju så många underbara småkakor... oändlig variationsmöjlighet.
ja mördegskakor tänkte jag oxå på..
man kan ju variera dem såå mkt..
schackrutor
finska pinnar
hästskor (doppa ändarna i choklad)
hallongrottor
sen annat enkelt:
havrekakor
korintkakor
drömmar
kolasnittar
säg till om du vill ha recept på nåt..
Åh vad många bra förslag!
Har alltid så jädrans svårt att få till drömmar.. men dom är fruktansvärt goda, så vad spelar utsidan för roll?
Det blir till att googla lite recept!