Inlägg från: emmelina |Visa alla inlägg
  • emmelina

    Vi som blev föräldrar i december 2007 (Del 6)

    Här är fortsättningstråden för alla oss som blev Föräldrar i december 2007!

    Nu är våra älsklingar snart 1,5 år gamla! Tänk vad tiden går fort!

    Här kan vi babbla, diskutera, ställa frågor eller bara skryta om våra små underverk. 

    Första tråden:

    Andra tråden:


    Tredje tråden:


    Fjärde tråden: 
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m36974709.html

    Femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m34261644.htmlwww.familjeliv.se/Forum-11-264/m31450750.htmlwww.familjeliv.se/Forum-11-264/m28596316.html


    ♥ Kasper min Kasper ♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-31 13:41
    oj vad tokigt det ser ut. Så här ska länkarna vara:

    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m28596316.html

    Andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m31450750.html

    Tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m34261644.html

    Fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m36974709.html

    Femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m39827028.html
  • Svar på tråden Vi som blev föräldrar i december 2007 (Del 6)
  • emmelina
    emmafriden skrev 2009-04-02 21:30:00 följande:
    Här händer det oxå saker. Vi väntar tvillingar, vi fick en chock när vi fick reda på det i vecka 19 när vi gjorde ultraljudet. Vi tycker det ska bli roligt fast vi inser oxå att det blir mer jobb. Speciellt när Selma inte är så gammal. Det är mycket tankar som snurrar, vad ska vi ha för vagn osv. Så nu kollar vi för fullt på hus. Vi behöver större. Selma älskar att få hjälpa till med att plocka fram på bordet när vi ska äta eller när vi handlat vill hon gärna plocka ur kassen och ge oss varorna. Hon härmar oss oxå vad vi säger. Det kommer fler ord hela tiden.
    Oh va häftigt!! Grattis till tvillingarna! Upptäcktes det inte förrän ultraljudet vecka 19? Oj oj.. Men va kul! Förstår att det är blandade känslor, men tänk va skoj alla tre kommer att ha lite längre fram!!
    ♥ Kasper min Kasper ♥
  • emmelina

    Hej på er! Kasper kan krångla lite med tandborstning, men ett annat tips är att låta han stå på pallen och plaska med lite rinnande vatten medan jag borstar. Då brukar han inte protestera.

    Vi pratar lite om ett syskon, men jag vet inte riktigt. Det skulle vara roligt med ett vår/sommar barn nästa gång. Vi får väl se om vi sätter igång bebisverkstaden snart eller inte Kasper är ju väldigt vild och kräver mkt uppmärksamhet, så man undrar ju lite hur det ska gå. Men de blir ju större och större hela tiden.. Mycket tankar runt det där iallafall!

    I augusti skolar vi in på dagis och jag är nervös!! Kasper är ju ganska vild och jag undrar om de verkligen har koll på alla barnen? Men det går säkert bra, han kommer garanterat tycka det är superskoj!


    ♥ Kasper min Kasper ♥
  • emmelina

    Kasper ska skolas in på dagis första veckan i augusti. Han kommer att gå 2-3 dagar i veckan från 7.30 till 16.30 (då är tid för lämning o hämtning inräknad) Det blir långa dagar men å andra sidan har jag möjlighet att vara hemma med honom 2-3 vardagar varje vecka. Hoppas detta kommer funka bra nu.

    Vi har oxå den höga pallen från ikea. Den finns på badrumsavdelningen om någon undrar. Letade som en tok på barnavdelningen men där finns bara den låga pallen.


    ♥ Kasper min Kasper ♥
  • emmelina
    Ting84 skrev 2009-05-13 22:35:45 följande:
    Jag tror mycket på det du säger annne om förskolan. Även om en del bus så har han lärt sig så mycket bra saker på dagis. Och då har han bara gått i 1,5 månad.Har en liten fråga också. Dricker barnen era välling? Om i sånt fall hur mycket och hur ofta. Elias dricker ca 200 ml på kvällen (drack 300 men har minskat ner mängden) och ibland på morgonen då samma mängd.
    Kasper dricker välling 1-2 ggr per dygn. Idag bytte jag till 15månaders innan har han ätit 12 månaders (nestlé) Han dricker 250 ml på kvällen. Ibland får han välling som mellanmål på dagen oxå, då 200 ml. Han älskar även mjölk. Det är hans favorit just nu. Han ropar MJÖLLE högt och kan dricka hur mkt som helst. Det är väl ingen fara om de dricker mycket mjölk nu när de är så stora? Han äter bra så det oroar jag mig inte för..
    ♥ Kasper min Kasper ♥
  • emmelina

    Kasper har ju varit extrem på att klättra sedan han började gå. Men NU har det lugnat sig lite för oss. Och det är så skönt. Börjar kunna ha stolarna framme igen! Häromdagen hittade jag honom stående på diskbänken iof, men det har han bara gjort en gång! Hans favorit sysselsättning är att hoppa jämfota i studs eller hoppa jämfota ner för små bergskanter, sluttningar osv. (!) Men som tur är har han ganska bra koll på sin kropp. Men han är en riktig liten klätterapa!!


    ♥ Kasper min Kasper ♥
  • emmelina

    Jag var på stranden med Kasper i måndags när det var så fint väder! Vi har ett badställe här ute som är jätte långgrunt så det var väldigt varmt i vattnet längst in. Kasper älskar att bada! Han hoppade och plaskade för fullt, så mysigt Vi har även bubbelbadkar hemma som han älskar att bada i. Särskilt med massa badskum och många badleksaker i!

    Jag har nu märkt att han har fått lite separationsångest, vilket han ALDRIG haft innan. Han är ju väldigt framåt annars, men nu när vi lämnat honom till tex mormor gråter han och tycker det är jobbigt att jag går. Han klamrar sig fast och ropar mamma. Hmm.. bådar INTE gott för dagis i augusti, känner mig så nervös! Är det någon mer som ska skolas in i augusti, så vi kan stötta varandra??


    ♥ Kasper min Kasper ♥
  • emmelina

    Ja jag hoppas det går bra. Är övertygad att det är en fas och kanske en liten protest eftersom jag redan börjat jobba och är borta hela dagar nu, (13,5 tim) vilket jag inte varit tidigare. Blir ju en omställning för honom..

    Idag har han varit otroligt trotsig. Pillar på allt och så fort man säger till honom blir han vansinnig, lägger sig på golvet och vrålar. Han drar hela tiden fram köksstolarna till bänken och ska upp och pilla på allt. Ibland brukar han få stå med när vi tex bakar, men det går ju inte när han ska stå framför spisen och röra i grytorna. Farligt!
    Ja, ja det hör väl till åldern. Imorgon åker vi på en minisemester till vimmerby fre-sön, med våra bästa vänner, det är två familjer med varsina flickor ett år äldre än Kasper. Han älskar att leka med dem! Ska bli mysigt. Vi ska förstås till Astrid lindgrens värld. Oj vad han kommer busa runt där!


    ♥ Kasper min Kasper ♥
Svar på tråden Vi som blev föräldrar i december 2007 (Del 6)