• Ting84

    Vi som blev föräldrar i december 2007 (Del 6)

    Grattis Emma! Blir lite avundsjuk, är lite gravidsugen (fast med 1 om man får välja :)

    Elias är nu inskolad och klar. 3 dagarsmetoden funka jättebra, kul och vara med och se hur en dag på dagis fungerar. Elias strunta i mig och utforska stället.

    Men med dagis kom baciller, igår hade han 40 graders feber.

  • Ting84

    Elias kan snacka en del, mamma pappa titta lampa katt Sigge och smaka är det han säger nu. Sen går han runt och säger baaa som vi inte riktigt vet vad det betyder. God natt säger han ibland och vi tror även han börjat säga Elias ijas låter det som.

  • Ting84

    Elias har en 13e tand på gång. Lite gnäll och mycket saliv har det varit.

    Han har börjat prata mycket och gestikulera med rörelser vad han vill göra. Smaka, titta, katt Sigge, Elias, Godnatt, mamma och pappa är väl dom mest förekommande orden. Och en väldigt gullig sak han gör när han vill äta nåt är att han sätter sig ner på golvet med benen brett isär och säger acka.

    Dagis har vi kommit igång med, efter 3 dagar fick han 40 graders feber och var helt sänkt. Men nu är han på topp igen. Dagis går bättre och bättre, han gråter duktigt när vi lämnar men dagarna i övrigt går bra. Kan vara lite ledsen under dan, men det går snabbt över, och det blir mindre och mindre ledsna miner.

  • Ting84

    Elias har sovit hemma fast vi har varit borta en gång utan problem. Och det har varit problemfritt att lämna bort han fram till det att han börja på dagis. Det har gjort att han är lite rserverad mot folk, även såna han känner väl.

  • Ting84

    Sussa: Yes du förstod rätt, han är det precis i början när vi träffar folk, det släpper oftast ganska fort som tur är.

  • Ting84

    Jag om era små har börjat slåss/bitas/rivas än och hur ni i sånt fall hanterar detta?

    Elias har börjat slåss och rycka i håret när han inte får som han vill.Det känns som ett AJAJ inte riktigt räcker. Men vet inte hur jag ska hantera det? Hur gör ni?

  • Ting84

    Mylovehope: Välkommen hit, vi har haft lite lite aktivitet här ett tag, men det är ju lätt att ändra på.

    Tina heter iaf jag och har en Elias född 2 dec 07

  • Ting84

    Vi borstar varje morgon och kväll, visst kan missa nångång men regeln är två gånger om dan, ibland får han borsta själv och ibland jag men det gillar han inte. Eftersom han äter vanlig mat så känns det viktigt med tandborstningen

    Jaa här äts det allt möjligt gott. Inget godis dock där sätter vi gränsen. Men kakor bullar och saft äter han, oftast då när vi äter det, vid lite gott fika, kalas eller liknande. Men säkert 2-4 ggr i veckan. Fast i små mängder.

  • Ting84

    När Elias borstar tänderna själv tycker han det är jättekul, men när jag ska göra blir det med tvång. Känns inget kul men jag måste, har testat flera olika metoder men inget funkar... Så vi kämpar på. Dock denna helg har vi knappt rört tandborsten, han har haft 3-dagarsfeber med 40 grader.

Svar på tråden Vi som blev föräldrar i december 2007 (Del 6)