Forum Myndighetskontakt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Barn med man i fängelse?

  Ons 1 apr 2009 13:23 Läst 3904 gånger Totalt 8 svar
  Ons 1 apr 2009 13:23

  Ni som har en sambo eller dyligt i fängelse..
  Vore jätteglad om någon skulle kunna svara på en fråga..
  Jag är gravid i 4:e månaden. Min sambo fick idag sin dom. 7 mån fängelse.
  Får han komma ut för att vara med på förlossningen??

 • Tor 23 apr 2009 18:01 #1

  Min sambo sitter häktad och väntar nog ett år långt fängelsestraff (är bara i vecka 10 men han kommer ju inte vara här när den lilla kommer ut)

  Jag vill också veta !

 • Fre 24 apr 2009 08:16 #2

  Födde två barn medans min man (numer exman) satt inne. Han satt häktad när den förste föddes, och då fick han inte vara med på förlossningen. Det jag då fick göra var att föda barnet och dagen efter fick jag ett "akutbesök" på häktet så att han fick se vår son.

  Andra barnet satt han på anstalt och fick inte komma på förlossningen. Dock fick han komma till BB dagen efter, följd av fyra vakter.

  Det är ju svårt att veta exakt vilken dag man ska föda, och de måste ju planera in med extrapersonal osv. FÅR din man komma, så kommer han ju ha vakter med sig.

  Fast sedan är det ju också så att de sitter av två tredjedelar av straffet (tror jag att det är) så då kanske han hinner släppas på fri fot innan förlossningen? Har han fått ett datum för frigivning? Kanske ska nämna här att mitt ex hade en vecka kvar till frigivning när vår andra son föddes och hade ÄNDÅ med sig vakter.

 • Anonym (+++)
  Visa endast
  Fre 24 apr 2009 08:19 #3

  Om han fick 7 månader och du är i fjärde månaden borde han bli frisläppt lagom till förlossningen då man ju bara sitter 2/3 av straffet.

 • Fre 24 apr 2009 09:10 #4

  Anonym (+++) skrev 2009-04-24 08:19:08 följande:


  Om han fick 7 månader och du är i fjärde månaden borde han bli frisläppt lagom till förlossningen då man ju bara sitter 2/3 av straffet.
  Det brukar ta några månader från domen till inställelsedatum.
  Det är tyvärr inte sannolikt att han får vara med. För ett så kort straff kommer han med största säkerhet inte få permissioner om han inte ska avtjäna sitt straff på en öppen anstalt, och även då måste man ansöka om en permission en viss tid i förväg, så i så fall om det är planerat igångsättning/kejsarsnitt.
 • Anonym (erfar­enhet)
  Visa endast
  Fre 24 apr 2009 09:27 #5

  Hej.
  Sitter din man häktad nu eller är han på fri fot?
  Man sitter 2/3 av straffet så om ni vill vara säkra på att han kommer ut till förlossningen så behöver ni inte vänta på ett inställelsebrev eller på att domen ska vinna laga kraft.
  Han kan ringa till domstolen eller advokaten och nöjdförklara sig, dvs att han inte kommer överklaga och då vinner domen laga kraft direkt.
  I och med det så behöver han inte vänta på att Kriminalvården ska placera honom, han kan åka direkt till närmaste häkte och inställa sig i väntan på att det finns en anstalt åt honom. De har skyldighet att släppa in honom. Senare när det finns en plats på anstalt ledig så får han flytta dit.
  På så sätt spar ni tid och han kommer vara ute till förlossningen.
  Om ni inte vill göra så, så kommer han troligtvis sitta inne då.
  Men om han sitter på öppen anstalt och har suttit mer än två månader så får han permissioner och då kan han ansöka om en särskild permission (en sådan kan infalla utanför det vanliga permissionsschemat) för att vara med på förlossningen. Men eftersom en förlossning inte kan förutses så kommer han troligen inte kunna vara med utan kan då komma nån dag efter barnet är fött, om han säger till om permissionen direkt när han fått veta att barnet har kommit. Särskilda permissioner brukar gå snabbt att ordna.
  För att vara på den säkra sidan så vet jag att det finns tjejer som bönat och bett om igångsättning eller snitt ett visst datum för att mannen ska kunna få permission samma dag och vara med.

  Det bästa tycker jag låter som att han inställer sig själv så fort som möjligt, så kommer han ut i tid och ni får vara tillsammans i fred. Men i så fall måste han skynda sig.
  Lycka till och titta gärna in i den här tråden ; www.familjeliv.se/Forum-11-308/m42266667.html

 • Anonym (inläg­g4)
  Visa endast
  Fre 24 apr 2009 09:43 #6

  Anonym (erfarenhet) skrev 2009-04-24 09:27:12 följande:


  Hej. Sitter din man häktad nu eller är han på fri fot? Man sitter 2/3 av straffet så om ni vill vara säkra på att han kommer ut till förlossningen så behöver ni inte vänta på ett inställelsebrev eller på att domen ska vinna laga kraft. Han kan ringa till domstolen eller advokaten och nöjdförklara sig, dvs att han inte kommer överklaga och då vinner domen laga kraft direkt. I och med det så behöver han inte vänta på att Kriminalvården ska placera honom, han kan åka direkt till närmaste häkte och inställa sig i väntan på att det finns en anstalt åt honom. De har skyldighet att släppa in honom. Senare när det finns en plats på anstalt ledig så får han flytta dit. På så sätt spar ni tid och han kommer vara ute till förlossningen. Om ni inte vill göra så, så kommer han troligtvis sitta inne då. Men om han sitter på öppen anstalt och har suttit mer än två månader så får han permissioner och då kan han ansöka om en särskild permission (en sådan kan infalla utanför det vanliga permissionsschemat) för att vara med på förlossningen. Men eftersom en förlossning inte kan förutses så kommer han troligen inte kunna vara med utan kan då komma nån dag efter barnet är fött, om han säger till om permissionen direkt när han fått veta att barnet har kommit. Särskilda permissioner brukar gå snabbt att ordna. För att vara på den säkra sidan så vet jag att det finns tjejer som bönat och bett om igångsättning eller snitt ett visst datum för att mannen ska kunna få permission samma dag och vara med. Det bästa tycker jag låter som att han inställer sig själv så fort som möjligt, så kommer han ut i tid och ni får vara tillsammans i fred. Men i så fall måste han skynda sig. Lycka till och titta gärna in i den här tråden ; www.familjeliv.se/Forum-11-308/m42266667.html
  Oj, det glömde jag helt att man kunde göra, ja, gör så! Då behöver han sitta i fängelse i 4 mån och 20 dagar (om han inte suttit häktad), så det är lite bråttom. Hoppas bebisen inte kommer för tidigt om ni gör så.
 • Fre 24 apr 2009 21:01 #7

  Låter jobbigt om han sitter inne när du ska föda.. ,har svårt att tro att han får komma ut för en förlossning.

  Har oxå sambo i fängelse vi har ett barn och väntar ett till, dock kommer han ut långt innan vi ska föda.

 • TovasM­amma
  Visa endast
  Fre 24 apr 2009 21:20 #8

  troligen är det så att du inte får honom med dig.. Många bekanta till mig som har män i fängelse har fått klara sig själva....

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll