Inlägg från: Tin o Trolls mamma |Visa alla inlägg
  • Tin o Trolls mamma

    Norsk mat?

    Jag tillbringade många somrar uppe i Vesterålen på Andöya. I Stave närmare bestämt! Rekommenderas varmt!

    Älskar lappskojs och römgröt som man även kan få på den svenska sidan uppe i Jämtland. Mmmm!

    Är det förresten nån som vet exakt vad römgröt innehåller? Skulle berätta för maken, men jag vet inte vad som finns i mer än grädde (römme) Så himla gott!

    Klem, Ekorren.

  • Tin o Trolls mamma

    Paincake: Men förr fanns ju inte créme fraiche. De måste använt äkta grädde eller möjligen gräddfil då. Jag minns att jag åt det både i Jämtland och i Norge för ca 10 år sedan. Jäääättegott! Det är ju inte samma sak att försöka blanda ihop det själv här hemma..

    Kram och tack, Ekorren.

Svar på tråden Norsk mat?