Inlägg från: sunflower79 |Visa alla inlägg
  • sunflower79

    Bakmaskinstråden 2

    wow perfekt tråd! när vi flyttade i höstas lyckades vi flytta bort vår manual till vår bakmaskin så den har bara stått o dammat sen dess.. nån som har bra tips på vart man kan få tag på en ny manual?? tacksam för svar

  • sunflower79
    MBert skrev 2009-04-18 18:10:51 följande:
    Vilket märke? Sök på bruksanvisning och maskinens märke på nätet så hittar du den säkert. När det gäller recept så finns det så mycket annat än i manualen. Kolla länkarna ovan.
    den heter waves, finns på netonnet på bild. men kan inte hitta nån bruksanvisning någonstans..
  • sunflower79
    MBert skrev 2009-04-18 18:40:14 följande:
    Jag ska se om jag kan hjälpa dig hitta...
    tack snälla!!
    själv stod jag 4 timmar konstant i köket förra helgen o bakade massa bröd... men kunde ju inte lämna köksbänken en minut ens för jag var tvungen o knåda o blanda o fixa... då längtade jag riktigt efter manualen hihi
  • sunflower79
    MBert skrev 2009-04-19 06:46:33 följande:
    Jag hittar inte bruksanvisning till din maskin på nätet (hittar till en väldig massa andra). Men eftersom den finns på Netonnet så kanske du kan be dem om hjälp. Men vad behöver du hjälp med? Det brukar inte vara så svårt att starta bakmaskinen. Det brukar vara rätt lika för de olika märkena. Ta ut bakinsatsen. Ställ den på en digital hushållsvåg, om du har en. Ladda med ingredienserna. T.ex. 3-5 g torrjäst (1-1,5 tsk) ca 450 g mjöl (7,5 dl) 9 g salt (1,5 tsk) 9 g socker ( 2 tsk) jäser bort 7 g olja (1 tsk) 300 g vatten (3 dl) (behöver inte värmas. Det sköter maskinen) Grovt mjöl kräver mer jäst än vitt siktat mjöl. Rätt proportioner salt, socker och olja ger bättre jäskraft. Välj program. Standard/normal brukar passa de flesta bröd. Sen brukar det finnas för vitt bröd (French = franskbröd) och för grovt bröd (om man har grovt mjöl eller mycket fröer, t.ex. solrosfrön i). Sen väljer du om du vill sätta den på timer eller starta direkt. Stega fram tiden på timern till när du vill ha det färdigt (brukar vara att man anger om hur många timmar brödet ska vara färdigt oavsett programval så maskinen själv räknar in hur lång tid bakningen tar). Tryck start. Prova!! En del maskiner piper en bit in i programmet då brödet blandats och jäst lite för att man ska kunna tillsätta t.ex. russin, nötter och fröer. Men det kan man ignorera. Den fortsätter automatiskt.
    Tack ska du ha! Nä jag hittade inte heller manualen, men det är nog som du säger... kanske klurar ut det på egen hand om jag testar lite... den borde ju säga ifrån om jag trycker på fel knapp! Men hade för mig när jag hade manualen att det fanns så mkt aleternativ att välja på och därför var lite krångligt.. men kan ju börja med de enkla programmen först!
    men det är alltid torrjäst man måste ha eller?
  • sunflower79
    atelli skrev 2009-04-20 11:21:01 följande:
    solblomman; låt brödet vara kvar på varmhållningen i maskinen - då går fukten tillbaka in i brödet o kanterna blir inte lika hårda. Eller packa in brödet i handduk och sen i plastpåse när det är halvvarmt
    ah tack för tipset!
Svar på tråden Bakmaskinstråden 2