• Baggs

    Vi som går på Öresundskliniken #4

    Så var samtal med Ploman inbokat! Nästa vecka redan!! Blir spännande att höra om de anser att det är lönt att köra en gång till! Om det är så att det blir av så blir det ju då i slutet av maj som det kör igång!! Känns nästan som att man är på g redan!

  • Baggs

    God morgon... Hmmm... får se om vi inte kör på denna cykeln ändå. Känns som att ska det nu göras kan vi lika bra köra direkt och inte gå och vänta. Jag blilr ändå inte någon hurtbulle på en månad så det gör ingen skillnad och pausat har vi gjort och vi mår bra, så varför inte?! Får se bara vad Ploman säger!! Men, det känns stort att tänka tanken bara, att det snart är dags igen!

  • Baggs

    Oj, vilken debatt det blivit härinne då! Och naturligtvis måste jag lägga mig i eftersom jag har en fundering kring det hela, och det är ju då huruvida vi som redan har barn och är i syskonsvängen, platsar här eller inte... Vi, eller jag, då, vill ju gärna få allt stöd jag kan - trots att jag redan vet att det har gått vägen en gång och att jag har fått uppleva lyckan av ett plus och hela efterföljande resa- men varje behandling är ju en helvetes bergochdalbana oavsett dessa erfareheheter och jag behöver uppmuntran och stödet från alla som delar dessa upplevelser. Samtidigt så skiljer ju sig syskonbehandlingarna något mentalt, eftersom vi ju redan vet att vi kan... Och det kan ju då kanske uppfattas "orättvist" (hittar inget bättre ord) med tanke på alla kämpare som är i första svängen. Visst blir jag avis vid andras plus nu också, men samtidigt så glad för att ni lyckas där ute!!! Och jag älskar att läsa om era upplevelser kring VUL och andra små milstolpar- orkar dock inte heller gå in i gravdiskussioner och gravtrådar just av samma anledningar som alla andra här. Men uppdateringar i tidiga fasen känns ok - det är ju också något som skiljer IVFare från "vanliga". Sen är det ju så att vi har följts åt i omgångar och längre och kortare tider och det är lite sorgligt när man tappar de gravida helt (vilket man oftast ändå gör ju längre de kommer i graviditerná). Ja, ja, det var bara lilte tankar från en syskonkämpare... Hoppas ni förstår mina tankegångar!!

    Hoppas i övrigt att ni har det skönt i vårvärmen! Själv ska jag ladda i helgen inför mötet med Ploman på tisdag. Ni anar inte hur mycket jag räknar och funderar på om det är dags den här cykeln redan!!! Om det blir så så blir det spraystart (jag tror ju inte på korta metoden för min del) redan 5 maj! (Det är ju för sjutton alldeles snart ) - men jag får kanske också fundera på hur jag reagerar om de säger att det inte är lönt längre... De senaste gångerna jag talat med sköterskorna så tycker jag liksom inte att de låtit så positiva... Kan ju vara inbillning, men de sitter ju ändå där med min file uppe på skärmen och ser status när de pratar med mig... Ja, ja , den som lever får se!

    Ha en skön fredag!

  • Baggs
    Denim skrev 2009-04-20 09:47:50 följande:
    Hoppar in med en fråga: Någon som vet när Öresundskliniken har sommarstängt och när de sen öppnar igen? Räknar i kalendern och funderar på om vi skulle hinna med ett försök innan sommaren... 
    Jag pratade med kliniken om just det i förra veckan och jag tyckte de sa att de håller öppet två veckor efter midsommar. Vi funderar också nämligen på om vi hinner då eller om vi tidigarelägger det. Skall dit i morgon och diskutera - så jag får väl helt klara besked då om stängning etc.!
  • Baggs

    IsaN: hoppas hoppas!!!

    Själv laddar jag för samtal om någon timme! Får se om Ploman har något ess i rockärmen åt oss!

    Skorpan: Min äggblåse-/äggstatistik ser ungefär ut som din. Kommer dock inte ihåg detaljerna, men har alltid massor med blåsor och färre ägg. Tyvärr får vi aldrig några till frys, då flera inte klarar befruktningen... Har också haft samma tankar som dig kring om man borde ha gått ett par dagar längre, men vi har testat allt från att spruta 12 dagar till 20... Så, det spelar nog ingen roll. Tror helt fullt på att läkarna vet när det är dags!

  • Baggs

    IsaN: Äsch - jag som faktiskt trodde att det var på riktigt den här gången för er del - tänk bara att få ha upplevt det spontana i hela våra kråksånger! Men, det kan ju faktiskt vara så att du trots allt fick uppleva det fast stickan inte visade det!

    Jaha ja, så har man varit hos farbror Ploman och ja, vad ska jag säga annat än att vi nog kör på igen! Han drog fram lite av sina ess ur rockärmen: Progesteronsprutor istället för vaggisar (Jag både jublar och fasar ), trombyl, eventuellt cortison och så som pricken över i DEN KORTA METODEN!!!!! YES!!!! Det var nog mest den jag var ute och fiskade efter - för jag tål verkligen inte sprayet. Sedan vi började i IVF-träske hösten 2004 har min migrän blivit regelbunden (inget kul) och när jag sprayar får jag flerdagars anfall som knäcker hela familjen, så den förändringen tar jag mer än tacksamt emot! Är det någon annan här som fått cortison???? Och i så fall med vilken utgång? Så för att fira detta gick jag och åt lunch på Burger King (inte så bra med tanke på vikten... och så fortsatte jag med att shoppa jeans, och tänker tanken att förhoppningsvis kan jag inte ha dem så länge!!!)

    Nu ska jag sätta mig i solen en stund och bara njuta av att kanske, kanske, kanske snart vara på g igen!

  • Baggs

    Är ju bara tvungen att uppdatera min status och ta bort ??? och ersätta med månad istället!!

    GRAVIDA:
    xango: 31 år 2:a icsi ,testat + 10/6 VUL 26/6
    Snuzan: 34år 2 ICSI, 1:a FET. BF 22/5
    Agathon: 31 år, 4:e ISCI, testdag + 11/12
    08 i Skåne: 2:a IVF för syskonförsök, testdag 18/7, tjuvtest 16/7 visar +
    Lucyinthesky 27 år, 3 IVF Testade + 20/6
    Zumna: 1:a IVF för syskon, TD 8/9
    Litet moln: 4:e försöket. TD 30/11 +
    Loberg 8:e fösöket Testdag 13/12 BF 18/8-09
    JoJo 2222: 26 år, 2 ET (minus),1:a FET(x),2:a FET + BF 9/9-09
    ssknurse:3:e IVF (ICSI)Testdag 9/2-09
    Lindy lou: 2:ICSI. BF 22/10-09
    NenneN: TD 26/2, (tjuvtestade +23/2)
    Moonstone: 2:a IVF (första ET/ICSI), TD 27/2 (tjuvtest + 24/2)
    Oknyttet 6:e ivf (varav 2 FET), VUL 6/3, BF 20/10
    Nevadita 33 år, IVF nr 4 (3,5 eg.) TD 26/3 - tjuvtest 21/3 visar GRAVID

    RUVARE:
    Tussilago 29 år, IVF nr 2 TD 13/4
    Stina 79 IVF nr 1 TD 4/5

    ET:

    ÄGGPLOCKNING:
    Skorpan100, 3:e IVF, ÄP 20/4

    SPRUTARE:
    VirrigaV 1:a syskonförsöket (totalt 5:e) sprutstat 7/4

    SPRAYARE:

    Endo Girl 1:a syskonförsöket (totalt 4:e) spraystart 4/4

    FET:

    OMSTARTARE:
    Biancan: 1 ICSI, får börja om pga inte äggplock
    Fru Hallonbåt: börjar om i augusti 2a ISCI efter sommaren
    Tuss70: kanske FET efter sommaren
    fiafoffo: VÄNTAR PÅ ATT FÅ BÖRJA OM
    JH: 1:a FET för syskon, avbrutet i nov. Nästa försök maj-dec 2009örsök
    Baggs: 5 syskon ICSI maj 2009
    Förhoppningar: IVF 5 för syskon (8:e IVF totalt)
    Whoolet: 1:a FET efter sommaren.(historia 2 MA och ett minus IVF)
    JustJack: 1:a FET för syskon i augusti/september (1 tidigare ICSI)
    IsaN: förmodligen FET innan sommaren

  • Baggs

    Denim: Korta metoden används då man med säkerhet vet att det finns många ägganlag, eftersom de sett en tendens till att det blir något färre ägg med den korta metoden.

  • Baggs

    Skorpan: Det där med att man sprutar olika länge är ju väldigt individuellt. Jag tillhör också dem som får otroligt många ägg som dock dessvärre är omogna och bara få blir befruktade. Och då har vi ju provat alla möjliga sprutlängder - med samma resultat, tyvärr. Huvudsaken är att du nu har två fina embryon som bor hos dig! Står det inte om AHA på ditt papper du fick idag? Har för mig att de gör det per automatik på 3.e försket.
    Kram i ruvandet!

Svar på tråden Vi som går på Öresundskliniken #4