• Momawi

    Tråd för oss immuniserade!

    Hej! Måste bara börja med att säga "Vilken gåva att få ett barn" 
     Tänkte redogöra för min story ang. immunseringen...

    Jag mådde jättebra hela grav. tränade och jobbade som vanligt. V.35 var jag hos min BM och allt var bra o skulle inte till henne förrän 2v...den veckan tog jag ett immunseringsprov.

    Jag o min sambo var på väg till hans lillasyster i Halmstad fre 6 mars 2009. Då ringer de på hans mobil och vill prata med mig...de ber oss att vända o köra till KSS i Skövde. Då bröt jag ihop för att då förstår man att man inte kan vänta till mån!! Då var mina titrar inte så höga men jag har inte fått höra några siffror om det, tyvärr! Läkarna tror att det kan ha läckt i magen så vårt blod har mötts...

    De hade förberett allt den fredagen fick vi reda på av dem på neoavd senare.
    De sa att åk ni till Halmstad o kom in på tis igen. På tis jobbade vi båda o kom in och då säger överläkaren efter ul.flöd. att vi sätter igång dig idag! magnus fick åka hem o hämta lite saker osv. Vi bor i Lidköping 7 mil därifrån.

    Förlossningen tog sin tid, från att de körde igång mig vid 6tiden den 10:e mars tills att hon är född 11mars 2009 10.38. Vilken personal helt fantastisk!

    Jag fick ju inget äta för man visste inte om det skulle bli kejsarsntt...men hon kom vaginalt. Det gick så bra, skulle kunna göra det hur många ggr som helst när man ser vad man får!
    Att få de här beskedet var jobbigt för man kunde inte glädjas åt lilltjejen riktigt för överläkaren berättade innan förlossningen att nästa grav kan bli svår....

    Lovisa vår dotter kom i v.36+5 iaf. Hon vägde 2635, 48.5cm lång. Vi stannade i 9dgr på NEO och det var det värt!

    Hon fick sola i förebyggande syfte och sen blev hon gul några dagar senare och solade ca 3 dygn totalt. Hon har fått blod 3ggr.
    Vi var på KSS 14 april på återbesök och läkaren sa att hon är helt frisk så som hon kan skrika!
    De tog ett sista blodvärde och vi har inget hört så då är det bra!
    27 april träffade vi överläkaren som tog beslutet att sätta igång mig. Hon pratade även om inseminsering och adoption...vilket inte finns i vår värld...
    Men hon vill att vi ska komma dit nästa gång vi planerar barn- för att kolla mitt blodvärde (antikroppar) och för att sen kolla det när man blivit gravid igen.

    Man undrar ju om antikropparna sjunker efter några år, vissa hävdar det...

    Jag vill gärna ha 3 barn men vi får väl vara jätteglada om vi kan lyckas få 2!
    Vi har fått svar på min sambos blodprov nu och vi kan bara få positiva barn.

    Jag gjorde en grav med min ex.pojkvän för 6år sedan och jag har kollat i min journal och jag fick sprutan efter den. Det var i v.6.
    Det märkligaste av allt är att min 4 år äldre syster bor i Kalifornien och hon är Rh- som mig (efter vår mamma) och hon fick en spruta i v.28 och efter att hon fött med båda sina tjejer. Det menar läkarna att det är olika vård i olika länder....mycket konstigt tycker jag!

    Jag läste den artikeln ur läkaritidn som någon tipsade om på en sida. Det verkar otäckt att byta blod i magen....usch jag är livrädd! Vill verkligen inte ha ett ensamt syskon!

    De på neoavd var helt underbara! De jobbar verkligen med hjärtat! Vi var uppe med en stor chokladask till dem, de blev så glada! Skrev ett kort till dem att dem är helt fantastiska!

    Jag är glad att vi bor i Sverige o får den här vården, helt gratis! I USA är det annorlunda....

    Jag är väl lite av ett kontrollfreak och vill veta vad som händer med min kropp och har sökt mycket på nätet det sista. Det är ju väldigt ovanligt!!!!

    Läste om Uppsala att det görs på 1-3 barn per år!!!!!!!!!!! 3-10 blodtransfusioner....

    Hör jättegärna av er!!! Vi är ju inte så många i den här sitsen :)

    Kramar Mona

  • Momawi

    Tack alla för era berättelser här! Lydia- ser fram emot att läsa i tidningen sedan!
    Jag har sagt att jag kommer inte att leva hela livet utan att försöka en gång till...när det blir får vi väl se. Hörde också av en läkare på KSS i Skövde att han trodde det var bättre att vänta några år...
    Men man vet ju aldrig, min sambo säger "det blir som att dra en lott..."
    Vill väldigt gärna ha 3 barn men får vi 2 kommer jag att vara världens lyckligaste! Jag vill inte att vår dotter ska växa upp ensam...
    Ha det bäst alla!

  • Momawi

    Hej alla!
    Tack alla för att ni delar med er av era erfarenheter! Läser jättegärna!
    Det som gör mig så arg, vet i och för sig inte om det har någon betydelse, men min syster i USA som också är Rh- och fått 2 tjejer där- hon fick sprutan man ska ha både i graviditeten i v. 28 och sen direkt efter att de fötts... Man undrar ju varför man inte gör det i Sverige när man vet att det här kan hända och sen att vi är så få som är Rh-!!!

    Hoppas att ni alla mår bra i värmen, jobbigt för barnen nu!

  • Momawi

    Tack alla för era inlägg, gud tårarna bara rinner på mig... Känns så viktigt att man träffar människor som är med om samma sak, för barn 2 kommer det inte bli lika lätt som den här gången... Tur att nätet finns och man kan hitta nästan allt man söker! Vore jätteintressant om ni som tidigare skrivit fortsätter att skriva!
    Hoppas att ni alla mår bra i den svenska sommaren!

  • Momawi
    emme 86 skrev 2009-07-13 15:33:45 följande:
    Nepp, har inte fått någon spruta. Sköterskan som gav mig blodet sa bara att om du blir gravid så kommer du få en spruta efter förlossningen och jag tänkte inte mer på det eftersom att jag inte visste något om det.Men vad jag inte förstå är varför en blodtransfusion gör det mer riskfyllt?Vid en abort eller ett missfall så har man ju vart gravid så det förstår jag, men en blodtransfusion?
    Hej! Har du fått Rh- blod så kommer det inget att hända. Det måste de ju ha kollat på dig!
    Jag o min sambo kan bara få barn med blodgrupp positiv. Blev immuniserad med min dotter nu, första barnet. Gjorde en abort för 6år sedan o fick sprutan då men det hände ändå. Blir så arg att man inte får sprutan i graviditeten också!
  • Momawi
    emme 86 skrev 2009-07-14 11:49:02 följande:
    Jo då, dem kontrollerade mitt blod noga så jag ska allt ha fått rätt blod. Men då är det alltså ingen större risk för mig då? *förvirrad*
    Det är ju bara om ditt blod blandas med RH+ blod som det händer... Kroppen reagerar på "inkräktare" och angriper blodet. Hade ingen koll på detta förrän en läkare ringde mig o ville ha in mig i v.35. Min barnmorska sa bara att " vi får hålla koll på ditt blod och efter förlossningen får du en spruta"...
  • Momawi
    emme 86 skrev 2009-07-14 19:49:04 följande:
    Men hur ska mitt blod kunna blandas med Rh+ om dem kontrollerar att jag har Rh-? Jag menar, nu för tiden har dem ju bra koll på såntdär o då känns det onödigt att dem skriver så i en artikel o skrämmer upp folk.
    Men du har ju alla gånger fått ditt blod Rh- så du har inget att oroa dig för.
    Håller med dig om att dem skrämmer upp folk men samtidigt är vi några som är immuniserade o att det faktiskt finns. De skriver överallt om den förbannade sprutan...som inte hjälper på alla... Tror mer på amerikansk sjukvård där alla får sprutan i grav i v.28 o sen efteråt. Har läst på FASS att det minskar risken om man får sprutan i grav också.
Svar på tråden Tråd för oss immuniserade!