• Sandea

    Medfödd hypothyreos?

    Har en dotter¨på ett år som har diagnosen medfödd hypothyeros. Allt har gått bra med hennes utveckling vad vi vet och hon är en pigg tjej som tur är. Dock har vi svårt att hitta rätt dos, pendlar mellan 25 och 37,5 mg varannan gång.

    Hon hade rester av sköldkörtlehormon då hon föddes, så helt inaktiv är den inte.

    Finns det fler därute med diagnosen? Skrib gärna och berätta lite hur ni haft!

  • Svar på tråden Medfödd hypothyreos?
  • Sandea

    Tack för svar! Det är så skönt att höra att de flesta barn verkar må helt bra med levaxinet. Jag glömmer också av "sjukdomen" mestadels, det är bara efter provtagningen man blir så påmind om att något inte är som det ska om dosen ska ändras.

  • Sandea

    Skönt att ni hittat rätt dos- vi kämpar fortfarande men det stabiliserar sig nog med åldern.

    Min dotter var lite gul, men inget vi behövde göra något åt, det försvann sen. Försäkring fick vi inte teckna, nej från både IF och Trygg hansa. Det blev en olycksfallsförsäkring enbart. Vad jag förstod på vår endokrinolog så räcker grundskyddet inom svensk sjukvård- alltså behöver man ionte oroa sig så mkt för det. Har ni hört något annat?

    Vad har era barn för värden nu? Här är det tsh 13 och T4 18- alltså höjs dosen lite för att få ner 13 till runt 1,5-2.

  • Sandea

    Ellabus 79- jag känner igen mig helt. Fick testas för hypothyreos efter förlossningen (10 mån efter) pga att jag misstänkte att ngt var fel. Låg inte helt tokigt men på gränsen och äter nu levaxin 50 mg. Hade inte heller antikroppar.

    Läkarna säger att det inte ska ha några samband med min dotters hypothyreos men jag undrar jag...Har nog varit ett gränsfall tidigare men inte fått medicin. Tror jag pendlar mellan 2,5 som lägst upp till runt 7,5. Nu runt 2 med levaxin. Dottern är ju också ett gränsfall, föddes med värde 64 och rester.

    Det finns ett förslag att man under graviditeten skall TSH-testas. Det säger kanske något om sambandet ändå, för vissa i alla fall.

Svar på tråden Medfödd hypothyreos?