Recept på tapas
Imorgon ska vi ha middag med spanientema för några vänner och vi tänkte bjuda på tapas. Nu skulle jag behöva lite tips på spanska smårätter, både varma och kalla. Jag skulle även vilja ha tips på efterrätter som passar till tapas.
Imorgon ska vi ha middag med spanientema för några vänner och vi tänkte bjuda på tapas. Nu skulle jag behöva lite tips på spanska smårätter, både varma och kalla. Jag skulle även vilja ha tips på efterrätter som passar till tapas.
Saltkokta potatisar med mojosås och aioli älskar jag:
Ingredienser till saltkokt potatis med mojosås
400 g små färskpotatisar
2 dl grovt salt per liter vatten
Sås:
1/2 tsk spiskummin
1 msk olja
(4 grovhackade vitlöksklyftor)
1/2 skivad röd spansk pepparfrukt
1 hackad liten röd paprika
1/2 burk grovkrossade tomater
1/2 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
1 msk (jungfru)olivolja
Annars är det lätt att köpa inlagda paprikor, skära i halvoroch klicka på vitlöksfärskost och vika ihop, samma med stekta squashskivor. Oliver och aioli hör ju till, småportioner paella är spanskt, spansk omelett, choritzobitar, vitlöksstekta champinjorner, spanska köttbullar ev med mandelsås (googla på det)
Bra länk: www.ma-design.net/spain/index.php/2008/11/spanska-tapas/
Det låter jättegott! Mums. Guacamole är väl spanskt också? Hur är det med efterrätter? Jag kan inte komma på en endaste just nu...