Evenstar skrev 2009-04-28 14:25:31 följande:
Rent kcalmässigt så är det ju ingen större skillnad, chokladen innehåller ju fortfarande mycket fett. Däremot så innehåller ju mörk choklad antioxidanter.
exakt! Men är det antioxidanter man vill åt är det bättre att först äta ett halvt hekto smågodis och sen en morot än att äta 100 g mörk choklad.
Evenstar, du som har koll, visst är det också så att fibrerna i en morot hindrar tarmarna från att ta upp allt fett som finns i godis? Jag vet att jag läst någonstans att fibrerna lägger sig i tarmen och har en dubbel verkan på tarminnehållet. Först och främst så gör det att allt i tarmarna åker ut snabbare (så allt inte hinner tas upp) och det andra är att det rent fysiskt hindrar tarmepitelet från att ta upp fettmolekylerna som spjälkats i tolvfingertarmen.
På så vis kan man säga att om man äter något onyttigt med mycket fett så kan man göra det mindre "skadligt" för kroppen genom att käka en morot samtidigt!