• harvärldensunderbarastefamilj

    Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?

    Såg en sån underbar tråd om just roliga saker som hänt under förlossningar. Men den e nu stängd...(självupplevda eller vänner som berättat) För en sån som mig som e lite smått skrajsen inför den dagen var den till stoooor hjälp. Så alla som har positiva minnen, roliga händelser skriv gärna i denna tråd. =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-24 15:47
    Tänkte att det kanske finns fler som hunnit ha sina förlossningar nu så jag försöker skaka liv i tråden igen! =) Om allt går vägen e det dax för mig i slutet av jan. Stort tack till alla som redan delat med sig!

  • Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?
  • lolo21

    Läser tråden och ser att många många av er har haft kul med lustgasen {#lang_emotions_wink}
    Tyvärr funkade den inte för mig, det enda den gjorde var att jag inte minns ngt.. men mot smärtan hjälpte varken den eller EDA.
    Hoppas få uppleva lite mera roligheter om det blir en nästa gång.

  • mammalinda78

    Jösses vilka roliga berättelser!!!
    När jag födde min dotter så sprack jag ganska mycket och fick åka ner till operation och sy. Dom fick fylla på min eda och för att veta hur mycket jag behövde för att bli tillräckligt bedövad hade dom en kall sak som dom drog längs benen kommer inte ihåg om den skulle kännas varm eller kall. Men i alla fall så tyckte jag ju själv att jag ska minsann inte ha ont nåt mer så jag ljög lite för sköterskan och sa att saken va nog inte så varm/kall så dom fyllde ju på med mer bedövning. Väl under själva syandet tyckte jag att det tog en himla tid så jag sa: Ursäkta, ursäkta och doktorn titta upp bakom skynket och jag säger: Hur går det där nere??
    Jag blev körd till iva (uppvaket tror jag) fortfarande alldeles groggy efter 12 t förlossning + operation blir jag ju helt förvirrad och undrar vart jag är någonstans. Trycker på knappen och en sköterska kommit in och jag upplyser henne om att jag har nog kommit fel. Nä det har du inte säger hon. Något enveten ringer jag på klockan igen: Jo du jag har kommit fel jag ska till bb för jag har faktisk fött barn!

    Tack vare att jag "lurade" sköterskan på operation så att jag fick på tok förmycket eda hade jag ingen känsel i benen på måååånga timmar....

  • Hanniken

    Hände inte så mkt roligt under min fl. Blev igångsättning o det tog TIIID!!
    När jag efter typ ett dygn av pinvärkar bara öppnar mig 3 cm blev jag förbannad på BM o skällde ut henne....stackars människa knappast hennes fel.
    När väl min lille kille va ute så bad jag alla om ursäkt för säkerhets skull.

  • Starlight78

    Att BM rådde mig att ändra ställning eftersom jag kunde få träningsvärk...hmmm, mkt man bryr sig om träningsvärk då

  • blinkalilla
    Starlight78 skrev 2009-06-26 07:52:16 följande:
    Att BM rådde mig att ändra ställning eftersom jag kunde få träningsvärk...hmmm, mkt man bryr sig om träningsvärk då
    Blev nyfiken nu, vilken ställning var det? :))
  • Starlight78
    blinkalilla skrev 2009-06-26 15:52:19 följande:
    Blev nyfiken nu, vilken ställning var det? :))
    Hon ville bara att jag skulle ha hakan mot bröstet istället för att sträcka på halsen...men det var lite dålig motivering
  • fia87

    Den sak som jag kommer ihåg mest från förlossningen med sonen var när jag låg där och hade så djävulskt ont och väntade på bedövning.

    Lyssnade på radion, som vi hade gjort under hela dagen. Plötsligt börjar Håkan Hellström, Känn ingen sorg för mig Göteborg, spelas.

    Från att ha legat typ hysterisk i sängen helt utan att kunna koncentrera mig på någonting annat än "när fan kommer narkosläkaren?!!" låg jag där och sjung med i hela låten. Jag missade inte ett ord, trots att värkarna kom i ett.

    Barnmorskorna skrattade gott åt mig, och hade tydligen inte varit med om det tidigare.

  • lillamaa

    lägger till i favoriter och ska börja läsa igenom hela tråden snart.

    passar även på att puffa fram tråden och hoppas på fler roliga berättelser :D! har 5 dagar kvar till BF och behöver verkligen någonting att fördriva denna evighetslånga väntan med! så MERA, MERA, MERA!

  • Annanym
    Pernilla3 skrev 2009-06-10 12:47:26 följande:
    Min tredje förlossning var rätt rolig. Jag använde lustgas och fick då för mig att jag hadfe en speciell gåva så att säga. Jag trodde nämligen att jag visste vad alla sa innan de sa det. Sån när bm frågade mig något så visste jag det lång innan hon öppnade munnen. För att inte verka knäpp eller konstig och svara innan hon frågat så var jag tvungen att dröja med svaret. Själv var jag helt fascinerad över min nyfunna förmåga =) Problemet var ju bara att det var lustgasen som spökade och när de frågade mig något låg jag tyst jättelänge och tittade mig omkring och såg väldigt finurlig ut enl sambon innan jag tillslut äntligen svarade. Fast jag trodde ju hela tiden att om jag inte dröjde med svaret så svarar jag innan de hunnit fråga eftersom jag redan visste frågan. jag vågade inte säga något till bm eftersom hon inte skulle tro mig och då tro att jag är överdoserad av lustgas (vilket jag var) och då skulle de ju sänka lustgasen och det ville jag absolut inte för jag hade det ju så trevligt =) Plus att smärtan lindrades ju en del.Vi har skrattat en del åt det nu i efterhand =)
    Ha, ha, haaaaa! Herregud så kul!!
  • morzan

    Trött och totalt less nu 12 dagar innan bf så har jag fått ett ordentligt skratt, tårarna har sprutat. Vilken härlig tråd!
    Har fött två barn tidiagre och vet hur lustgasen känns. Underbart! Ska fortsätta läsa resten.

Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?