Inlägg från: jarovean |Visa alla inlägg
  • jarovean

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Tycker Anna W ofta har jätte sunda tankar o råd att ge. Läst hennes bok o tycker den är jätte bra!! Tycker nog risken generellt i Sverige är att vi är för daltiga med våra barn, och att föräldrar inte tar sitt ansvar i uppfostran än vice versa...
    Sen tycker jag inte hon har rätt i allt...men det har verkligen inte jag heller!
    Måste oxå säga att tonen här mot henne känns nästan lite som lynchstämmning faktiskt ganska obehagligt.

  • jarovean

    Som jag skrev så har jag läst hennes bok o den tycker jag innehåller jättemånga bra tips o råd.
    Har sett ett när ett barn ska sova i vagn (vet inte om det är den ni syftar till) skulle nog själv inte tillämpa den om inte det var så att det är KRIS!
    Dvs vissa föräldrar är såååå slut av trötthet att risken att slänga barn i vägg, skaka det för hårt mm är stor. I sådana fall tror jag att för både barnet o föräldern så skulle den metoden (om den funkar??) vara mycket bättre...
    Tror man måste skilja på tillfällen då det är kris och vanlig sovstund.
    Hoppas ni förstår vad jag menar alltid svårt att uttrycka sig så man inte blir missförstådd

  • jarovean
    Majblomster skrev 2009-04-30 15:00:42 följande:
    Det där vagnandet skulle jag inte ha utsatt mina barn för även om det vore kris! AW säger ju också på filmen att man ska liksom kasta vagnen framåt som om den var på väg utför ett stup och sedan rycka den till sig.Här ser då inte jag någon tröskel??Jag har sett det här utföras och det precis som AW gör.Det är inte riktigt klokt.Tänker man inte på det lilla huvudet alls?
    Det är det lilla huvudet som jag tänker på när jag menar att hennes metod är att tillämpa i kris.
    Inget barn har åsamkats skador på huvudet när de tillämpat AWs metoder men däremot får barnakuten in flera fall i månaden där övertrötta föräldrar skakat sitt barn till ibland svåra skallskador.
    Har man aldrig upplevt den tröttheten som gör att faktiskt vanliga människor misshandlar sina barn så kan det kanske vara svårt att förstå vad jag menar med kris...
  • jarovean
    Brunello skrev 2009-04-30 15:04:21 följande:
    Då skulle de funderat på det INNAN de bestämde sig för dela med sig av sina personliga problem för hela världen.Detta är INTERNET här finns inga hemligheter, allt som du skriver mister du för all framtid kontroll över, du vet inte var det hamnar, var det sparas eller i vilket syfte det kommer att användas.Något som förvånansvärt få är medvetna om i slutna ankdammar som Wahlgrenskans forum.
    Fast här på FL så är det ingen sluten ankdamm?? Tyvärr blir det nog så på alla forum att håller man inte med om vad den stora massan på respektive forum bestämt sig för vara sant o rätt så blir man påhoppad, nedtryckt o får ta en hel del smällar...
    Vi är ju bara människor o när man disskuterar känsliga ämnen som man har starka åsikter om så är det lätt att vräka ur sig saker på ett anonymt forum. I verkliga livet skulle vi nog alla ha en helt annan ton gentemot varandra??
  • jarovean
    CattieNess skrev 2009-04-30 15:13:52 följande:
    Och hur vet man det?
    Man har jobbat väldigt många år på barnakuten o sett vilka metoder som ger skador. Det är inte av att bli vaggad på det sätt som AW gör på videon.
    Sen har jag full respekt för alla som tycker den metoden är att gå för långt i alla fall!
  • jarovean
    Majblomster skrev 2009-04-30 15:33:35 följande:
    Inga barn ska misshandlas, varken pga trötthet hos föräldrarna eller av AW:s eller andras metoder.Varför ska du jämföra så där? Finns det inga andra utvägar? Både jag och min syster har ibland kört omkring våra barnvagnar mitt i nätterna för att få barnen att komma till ro. Till och med kört runt med barnet i bilen för att vyssja det till sömns.Då menar jag när det varit riktigt kris.Det har dock bara varit kortare perioder i barnens liv och man får anpassa sitt liv efter barnens rytm.
    Ska försöka vara tydlig så det inte blir missförstånd.
    När man orkar sätta sig i bilen eller gå ut med vagnen för att få sitt barn o sova har man inte upplevt den trötthet som jag pratar om.
    Den trötthet gör att vanliga människor bla skakar sitt barn så hårt att dom skadas. Den trötthet som får ens hjärna att inte fungera som vanligt.
    Den trötthet som man kan använda som tortyr (när man håller människor vakna o väcker dom hela tiden)
    I stället för att hamna i dessa situationer som jag kallar för kris så tror jag att tillämpa AWs metoder, även om dom inte är att föredra, kan vara en lösning.
    Jag har full respekt för alla som blir upprörda o tycker det är för hårdhänt men hennes metoder ger inga hjärnskador. Jag tycker inte hennes metoder är misshandel alls o där tycker jag att ni drar det för långt.
  • jarovean
    Majblomster skrev 2009-04-30 15:38:28 följande:
    Tycker du att AW vaggar på videon? Allvarligt? Kastar vagnen framåt och sedan rycker till. är det att vagga?
    Oj va man måste väga varje ord noga. Kastar gör hon ju inte heller om vi ska vara riktigt petiga med den korrekta beskrivingen. Kasta är sånt man gör med en boll...
    Såg aldrig henne lyfta upp vagnen o kasta den framåt. Nä då ligger nog vagga närmare sanningen även om den inte var helt korrekt den heller...

    Tror att även om man disskuterar saker från olika håll och inte har samma åsikter så är det viktigt ,för att inte folk ska känna sig kränkta ,att man inte försöker missförstå så mycket det går. Eller är superpetigt med varje minsta ord folk skriver.
    Debatten blir bara elak o otrevlig istället för att man kanske får chansen att se sina åsikter i andra ljus??
  • jarovean
    Majblomster skrev 2009-04-30 15:55:45 följande:
    Varför är då barnläkarna oroade just för shaken baby syndrome? Det är ju för att det i detta tillstånd kan bli "för lätt" att ta i för hårt. AW:s filmer på nätet visar en ganska hårdhänt behandling och det signalerar också till en del föräldrar att det kan vara ok att ta i lite. Detsamma gäller de här Nannyprogrammen som både Rädda Barnen och Folkhälsoinstitutet(tror jag det var) varnar för.De ger signaler att det är ok med lite hårdare tag.
    Tror jag fullständigt missuppfattat dig. Ber tusen ggr om ursäkt!!!
    Jag refererade till det sätt som AW gör på videon. Tycker det är för hårdhänt men inte misshandel eller kan ge huvudskador.
    Fattade inte att oron var om man gör det ännu mera brutalt...
    Förstår kritiken! Har inte ens tänkt i banorna om vad som händer om nån börjar skaka vagnen brutalare än så, visst då finns risken för huvudskador!
  • jarovean
    Majblomster skrev 2009-04-30 16:05:20 följande:
    Nej, nej, nej...jag vill inte alls vara petig eller framstå som elak! Jag vill ha en konstruktiv diskussion.Med att kasta vagnen framåt menar jag att hon skjuter den inte lätt framåt och drar tillbaka.Hon gör en häftig rörelse framåt med den, som om den skulle trilla utför ett stup och sedan rycker den tillbaka. Märk inte ord du heller,, :)Min man har sett de här filmerna, han har sett det utövas i praktiken också och han är starkt kritisk mot de här metoderna.Han är inte barnläkare, men han har väldigt många års erfarenhet av idrottskador och han är högt utbildad inom fysiologi.
    Kunde inte låta bli
  • jarovean

    Beyond Eternity skrev 2009-04-30 18:11:26 följande:


    Det har verkligen inte jag heller, jag står för vartenda ord vare sig det är här i skrift eller irl.
    Att stå för vad man tycker tror jag alla gör, att tycka lika på ett forum som man gör IRL är nog inte vad som menas. Tror att man syftar till att sättet man säger/skriver till folk. Hoppas verkligen inte alla , bla på detta forum, är lika otrevliga i tonen ,mot alla som har en annan åsikt än dom, IRL...
    Där tror jag vi alla faktiskt borde tänka till lite. Är väl mest vuxna människor som skriver här o kritiserar varandras åsikter väldigt hårt ibland. Anstränger sig till den milda grad för att inte förstå varandra mm Det pinsamma är att disskusionerna ofta rör barn, deras beteende ,uppfostringsmetoder mm
    Vi kanske skulle skärpa upp tonen mot varandra o vara bättre föredömen än så?
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.