Inlägg från: Victoris |Visa alla inlägg
  • Victoris

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    kristina41 skrev 2009-04-29 10:55:18 följande:
    Eftersom jag VET hur det går till så ser jag inget fel i filmen men jag inser också att har man inte magsovare så kan det verka konstigt.
    Du svarade inte på frågan, om du tycker hon gör det på ett kärleksfullt sätt i klippet. Jag frågade också det i ett inlägg.
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris
    kristina41 skrev 2009-04-29 10:57:13 följande:
    eeee??? jaha du menar de andra två som Lars hänvisar till, ja då fattar jag.
    Hur många barnläkare ska dom tala med då? Nu är det iaf tre som tycker att iaf tryckpressen är en konstig metod.
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris

    Läste du inte detta:

    Jag vet ju att man inte ska ta upp barnet annat än om man ska till akuten. Därför har vi låtit honom ha sin bajsblöja och tänkt att på natten händer ingenting.

    Dom lät barnet alltså ligga i sin egen skit.

    Sedan började han få vätskande sår i stjärten pga att han legat i bajset, så då började jag byta i sängen, för att sedan solfjädra och ramsa mig ut. Ingen bättring. Såret blev fortsatt värre.

    Hon började byta i sängen, men inte blöjan.

    Nu har såren blivit så illa att det kommer ut blod ur dem. Därför bröt jag i morse mot "reglerna" och tog faktiskt upp honom, så att jag kunde rengöra direkt och lufta stjärten. Alltså bröt jag natten en timme för tidigt i morse. Jag gjorde morgon och startade dagen. Första gången, men jag ansåg det nödvändigt för att få ordning på såren innnan det blir värre. Nu är han naken hela dagen för att lufta stjärten.


    Äntligen tog hon upp barnet så han fick en ren blöja! Även om det blev tidigare än hon ville.

    Vaknar barnet kl 5 och har bajsat så byter man. Man låter inte barnet ligga i det till kl 7 när föräldrarna tycker morgonen börjar.


    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris
    Jazlene skrev 2009-04-29 11:22:10 följande:
    jag måste nyfiket få fråga er som nu suttit här halva dagen och "hatat" är era barn på förskolan? hos barnvakter? är ni på jobbet? eller sitter ni med barnen och skriver, ni är SATS närvarande men helt frånvarande? och i värsta fall? sitter ni och avvisar barnen till förmån för att sitta och hata???? En tanke som slog mig bara. Eftersom jag själv inte har möjlighet, för att jag vill vara "nära" mina barn. Har provat att skriva med barnen i närheten men attans det går inte, inte utan att vara avvisande och frånvarande. (nu sitter dem och äter lunch, så då fick jag mig en chans) men vart är era barn?
    Jag jobbar och min man är pappaledig. Hade jag varit hemma med grabben hade jag inte haft tid att sitta här och skriva. Men eftersom vi har väldigt lugnt här idag, då en massa folk är lediga kan jag lägga min tid här mellan samtalen.
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris
    Majblomster skrev 2009-04-29 11:39:49 följande:
    "Grönöga" undrade tidigare i dagens debatt hur välutbildade föräldrar anammar AW:s metoder. Den frågan har jag ställt mig också många gånger. Min svärson och min dotter använder de här metoderna och de är bägge välutbildade, men i min svärsons fall så lider han troligtvis av något slags funktionshinder som gör att han måste ha ett inrutat liv med bestämda tider osv.Då har AW:s metoder passat honom. De här filmsekvenserna har både jag och min man fått uppleva på nära håll i verkligheten och jag kan försäkra alla här om att det inte är något som man vill se ett litet barn utsättas för. Min svärson kör inte vagnen över någon tröskel, han gör som i filmen- kastar vagnen framåt och rycker den tillbaka. Min man blev rasande då barnet bara var någon månad gammal och min man oroade sig för barnets huvud och halskotpelare. Något som väl även barnläkaren Lars H Gustafsson gör.Vi försökte då prata med föräldrarna, men de ville inte lyssna. Nästa steg var att sova på magen, visserligen med andningslarm, men eftersom vi inom familjen upplevt ett fall av plötslig spädbarnsdöd pratade vi åter med föräldrarna, men till ingen nytta. Vi försökte få dem att läsa Lars H Gustafssons artikel om just detta, men svaret blev bara att "det finns så många jävla teorier om allt.Vi gör som vi känner är bäst" Vi försökte då få in i diskussionen att AW är en debattör o författare, ingen barnläkare.Men man vill inte ta en diskussion. Det finns mycket mer att berätta om detta, men det blir för långt.Det hela har liksom hela tiden trappats upp och AW:s metoder har tydligen signalerat att man kan ta till ganska hårda metoder i uppfostringssyfte. Vi har försökt prata med föräldrarna, vi har bett BVC prata med dem, men till slut såg vi ingen annan utväg än att anmäla det hela till socialtjänsten. Där sa man att den här lilla familjen är i stort behov av hjälp och vi kan bara hoppas nu att de har tagit emot den. De har brutit kontakten med oss och via soc får vi inget veta pga sekretess. Vi hoppas att nanmälan gör verkan och skyddar barnet. Vad jag vill tala om är att de här metoderna som AW propagerar för är direkt livsfarliga.
    Du är mormorn som skrev i förra tråden va? Tycker jag känner igen denna texten nämligen och det är bra att den kom med i denna tråden också.
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris
    1977Maria Therese skrev 2009-04-29 12:01:27 följande:
    Nyfiken fråga Läste att AW hade en pojk som dog Aron, varför dog han? Bara nyfiken funderar inte på shaken baby eller nått. MEN om ett barn dör då måste man ju bli en AP till nästa och nästa???...Hur går allt ihop? Inte lägga på magen mm
    Läste i en artikel som nån har länkat till i tidigare inlägg att det var difteri.
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris
    Impertiff skrev 2009-04-29 12:43:51 följande:
    Mina åsikter: "Vi tycker att det liknar barnmisshandel, den där tryckpressen" - Jag förstår att det ser hårdhänt ut. Jag har dock egen erfarenhet och kan säga att det är inte det. "Vi tycker att det verkar känslokallt med Ömma järngreppet och det strider mot vad vi fått höra om vikten av ögonkontakt och anknytning vid amning" - VAd jag förstått handlar Ömma järngreppet om att ge ett barn mat som har svårt att "få till det" med att äta. För att då inte överkoncentrera eller distrahera barnet så håller man fast det, "trattar in" flaskan, och låter barnet äta. Ifred. För att inte störa. Detta gör man inte generellt sett utan när man har svårt att få i barnet mat ur flaska. "Vi tycker att barnläkaren Lars åsikt väger tungt pga hans akademiska utbildning" - Ja, det förstår jag. Jag tycker också att hans åsikter väger tungt.
    Min son hatade flaska när han var spädbarn. När han ville sluta amma så var han tack och lov gammal nog att börja med smakportioner innan han slutade amma helt och kunde sedan gå över till bara vanlig mat. Att dricka ersättning eller välling ur flaska var helt omöjligt att få honom till, han vände bort huvudet ch vägrade ta flaskan. Däremot så dricker han bra ur glas när vi håller. Skulle jag tvingat honom att ta flaska genom att använda det s k "ömma järngreppet" då?
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
  • Victoris
    kristina41 skrev 2009-04-29 12:49:37 följande:
    Jag skulle inte tvinga dig till nånting.
    Jag menar såklart hur AW hade sett på det hela och eftersom här är några AW-anhängare så undrar jag bara om hur jag skulle gjort, skulle ni tvingar era barn att ta flaskan?
    Oscar 080709 + Liten, BF 091010
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.