brukar kalla mördeg för "veckodeg", den är ju så praktisk att ha hemma liggandes i kylskåpet när man känner för någonting gott/får oväntat besök... degen kan ligga en vecka ungefär.
har inget exakt recept, brukar höfa lite, men googla efter mördeg och se vad du hittar. mitt tips är iallafall att göra degen på kvällen och låta den ligga över natten till nästa dag.
sen kan man tex trycka ut dem i små aluminiumformar och lägga en hög hallon (frysta går bra) eller någon sylt i mitten och grädda 20-30 min i ugnen.
eller kavla ut, lägga blåbär i mitten och nypa ihop som små bär-piroger. pensla med ägg och toppa med pärlsocker.
eller...
så kan du blanda lite kakao med mjölk till en chokladkräm och kavla ut små fyrkanter av degen, smeta ut krämen och rulla ihop från ena kanten så det blir som små gifflar. pensla med ägg. ev kan man ha i lite hackade nötter oxå.
lycka till!