• RingRing

    Nya vi som försöker få syskon till våra änglar

    Välkommen alla gamla och nya till fortsättningen!



    Här får man tycka och känna och säga vad man vill utan att det blir fel.
    Ingen här inne klandrar någon annan för dess tankar.
    Alla har vi gått igenom samma hemska öde som gjort att vi kommit hit till denna tråd...



    Men nu är det dags för våra underbara änglar däruppe att få bli storasystrar/storebröder

    Så nu kör vi så det ryker



    + PLUS ÅT OSS ALLA +



    Tidigare trådar
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m26901686.html

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29786350.html

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m35155057.html

    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m38102012.html


    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m41097915.html
    BIM lista så vi har koll på varandra
    www.familjeliv.se/Forum-10-20/m41187392.html


    Du kommer alltid finnas i mammas hjärta Isak....
  • Svar på tråden Nya vi som försöker få syskon till våra änglar
  • AnnCharlotte86

    Nu är det dags för mig att börja med bebisverkstan Vi fick dödsorsaken i torsdags, och nu vågar vi chansa på att bli gravida igen. Inget genetiskt, inget fel med moderkakan Hon hade alla kromosomer hon skulle ha. Ni kanske undrar vad det var för fel då...! Hon dog av diafragmabråck.

    Men nu inväntar vi ägglossning här hemma

  • ma och pa till en ängel
    AnnCharlotte86 skrev 2009-06-09 10:16:12 följande:
    Nu är det dags för mig att börja med bebisverkstan Vi fick dödsorsaken i torsdags, och nu vågar vi chansa på att bli gravida igen. Inget genetiskt, inget fel med moderkakan Hon hade alla kromosomer hon skulle ha. Ni kanske undrar vad det var för fel då...! Hon dog av diafragmabråck. Men nu inväntar vi ägglossning här hemma
    Håller både tummar och tår för er!

    Vi har bestämt att Maximus inte ska obduceras, för vi vet vad som är felet redan.
    Jag hade GBS och det var därför förlossningen startade och vattnet gick.
    Det var absolut inte något fel på han, det var mg det var fel på!
    storasyster - 2003 Storebror - 2007 *Lillebror - 2009*
  • AnnCharlotte86

    ma och pa till en ängel skrev 2009-06-09 10:34:21 följande:


    Håller både tummar och tår för er!Vi har bestämt att Maximus inte ska obduceras, för vi vet vad som är felet redan.Jag hade GBS och det var därför förlossningen startade och vattnet gick.Det var absolut inte något fel på han, det var mg det var fel på!
    Vi visste ju inte varför hon dog, när hon föddes. Så för mig & pojkvännen(pappan) var det självklart med obduktion.
    Men om man redan har svaret, så varför genomlida den där väntan med alla svar? Vi fick ju vänta i nästan 1½ månad på svaren, höll på att spricka när läkaren sa vad hon hade dött av
  • smultronrt

    Vi obducerade med. men det var för att läkarna aldrig hade hört talas om något barn sm fött med hennes fel. Det ville så hur allt såg ut där inne och jag ville bara att hon skulle kunna hjälpa något annat barn i framtiden. Jag gav de även tillåtelse att använda henne som exempel i undervisning.. allt för att en annan familj ska slippa gå igenom samma sak

  • ma och pa till en ängel
    smultronrt skrev 2009-06-09 11:31:17 följande:
    Vi obducerade med. men det var för att läkarna aldrig hade hört talas om något barn sm fött med hennes fel. Det ville så hur allt såg ut där inne och jag ville bara att hon skulle kunna hjälpa något annat barn i framtiden. Jag gav de även tillåtelse att använda henne som exempel i undervisning.. allt för att en annan familj ska slippa gå igenom samma sak
    Det var verkligen stark gjort av er. Kanske eran fina dotter kommer att hjälpa ett annat litet barn att få leva!

    Kramar  till er
  • Melkers mamma

    Tummeliten: Nej, nu är det nog med elände för dig, det har jag bestämt! I armhålan har man ju också körtlar och dessa kan ibland svullna vet jag. Hoppas innerligt att det bara är något sådant. Själv var jag och undersökte mig igår då jag känt något hårt, knölliknande under höger revbensbåge. Läkaren var dock rätt säker på att det inte var någon fara, utan att det var brosk från revbenet jag kände. trodde oxå jag hade fått urinvägsinfektion igen, men detta visade sig vara fel denna gång. Himla skönt! Kramar till dig!

    Barba bok: Man kan ju göra ett grav test för att se om hormonerna är borta. Blir testet negativt så vet man ju sen om det är riktig äl.

    Smultronrt: vi vald eoxå att obducera, både för att se om det var något som ytterligare felades vår pojke utom det allvarliga hjärtfelet (men det var det inte) men också i forsknings syfte. Om vår lilla pojke på något sätt kan bidra till att hjälpa barn med detta hjärtfel i framtiden så är det ett stort bidrag. så tänkte vi, men jag förstår oxå helt om man inte vill det.

    Idag har vi varit på spec.mödravården för första gången. Det var ju ett väldigt tidigt besök för jag är ju bara i vecka 7, men specialist läkaren går på semester efter midsommar så. Jag blev jätte, mega nervös när vi kom upp till väntrummet. Det var ju efter att vi suttit i det väntrummet som vi fick "domen" sist. Dessutom har jag fått sitta där och vänta när jag varit tvungen att åka in akut för livmoderinfektion. Så jag har bara dåliga erfarenheter av det väntrummet.
    Men idag fick vi iaf se ett levande LITET pyre! Vi bestämde också att man ska sätta cerklage (ett band runt livmoderhalsen/tappen) på mig i vecka 13. Detta pga av min förlossningsskada. De rosa flytningar jag haft är pga att det tydligen är lite irriterat kring detta område. Lite oroande känner jag. Läkaren ville dock inte påbörja antibiotika än, antar att det är sådär för embyot.

    Är livrädd, men försöker att vara positiv och ta en dag i taget!

  • Ennna

    Barba bok: Jag frågade på apoteket om ägglossningstesten som de hade där. De sade att det i deras anvisningar stod att om man ätit ppiller så skulle man vänta två mensomgångar innan man prövade testet, och hon(farmadceut) menade att det antagligen blev detsamma när man nyss fött barn.

    Hon sade också att dessa rekommendationer nog också var för ens egen skull, då testen är dyra och man kan få hålla på länge om kroppen inte gått in i fas igen.

  • anniloo

    tummeliten07: hoppas det inte är någon fara. kram

    barba bok: alla som fått proppar i moderkakan får inte blodförtunnande, dom gjorde en utredning på mig och kom fram till att det var ren otur och jag kommer antagligen inte att medecineras mot det i en kommande graviditet.

    vi valde oxå att obdusera pga att det kanske skulle kunna hjälpa andra i framtiden. vi visste ju egentligen att det inte var fel på honom utan på min moderkaka och det visade sig att det "bara" var det oxå.

  • ma och pa till en ängel

    Min nästa graviditet (om det blir någon nästa) kommer att vara planerad vård mässigt in i det minst detalj innan jag ens blir gravid.
    Jag vet till 99,9% att jag kommer få hyperemissis igen och jag har fortfarande kvar "porten" inopererad. Sen kommer jag att få gå på antibiotika från dag 1 ungefär + att dom kommer att sätta ett ceklage på mig.

    Hur i helvete ska jag våga bli gravid igen?
    Hur ska jag orka gå igenom en graviditet till?
    Orkar min kropp det? Gick ner 12 kg med Maximus och kräktes konstant varje dag.
    Ha hemsjukvård igen? Kommer porten börja krongla och då finns det igen annanstans att sätta den!

    Oj förlåt för mitt svammel. Men jag mår inte så bra just nu.


    *Du är endast ett andetag bort*
Svar på tråden Nya vi som försöker få syskon till våra änglar