Våra fem öre kring vitvaror:
-Inbyggnadsugn: Vårat enda kriterie: vanlig ugn + varmluft (varmluft gör så att du får en snabbare uppvärmning av ugnen och att man ofta kan använda flera nivåer av plåtar samtidigt , värmen cirkulerar (mycket av detta innebar också att man inte behöver speciella inställnings lägen i micron). Man vill också att luckan skall hålla sig någorlunda sval eller rättare sagt inte så het...
-Inbyggnadsmicro skulle vara enkel att använda, ha digital visning, hög effekt helst>900W (full effekt) , många effekt lägen.
Funktioner som grillfunktion/pizzaläge och många knappar gick bort för oss, tänk också på att det låter ofta bra med mycket automatiska program, men oftast så innebär det en 15 minuters intruktionsboksläsning så de används oftast inte - Oftast använder man ändå riktiga ugnen vid grill och pizza så det är inte viktigt.
Alla induktionshällar är ett lyft för köket (om du haft vanlig keramik/plattspis). finns det en liten kantlist runt kan det vara bra vid överkok.... Välj en lättanvänd så att du inte måste göra för mycket inställningar eler handgrepp.
Vi ville ha en kyl med snabbkylningsfunktion om du lägger in något ljummet (vi vet att man inte skall göra detta men ibland har nöden ingen lag).
Frysen skulle frosta av sig automatiskt.
(Kyl och frys skall ha så bra energimärkning som möjlig.)
Tänk på att rostfria varma vitvaror som ugnar/micro inte har samma bra Anti-fingeravtryckbeläggning som de kalla (Kyl/frys tex) =putsläge...
Om produkter står nära varandra (sida vid sida) så kan det var bra att ta det från samma tillverkare för färg och textur på yta kan skilja sig mellan tillverkare.
Tips när det gäller fläkten om du skall ha den i ett överskåp: ha den lite högre upp än traditionellt dvs så man inte behöver kröka rygg eller sticka huvudet under kåpan - den behöver inte vara i samma nederkant som överskåpen (ta ett kortare överkåp).
Dessa är mina åsikter kanske finns andra också?