Ris och kassler, men hur?
Har massa ris över sen gårdagens middag och har tänkt ha resterna idag!
Har inte allt för mycket i frysen just nu, men hade tänkt mig kassler.
Någon som vet något gott recept man kan slå ihop på ris och kassler?
Har massa ris över sen gårdagens middag och har tänkt ha resterna idag!
Har inte allt för mycket i frysen just nu, men hade tänkt mig kassler.
Någon som vet något gott recept man kan slå ihop på ris och kassler?
Gör en kasslergratäng och ha riset till.
Gott är att vispa grädde och sen i med ordentligt med chilisås och bred röran över kasslerskivor. In i ugnen tills det blivit bra färg.
kasslergratäng kannske??
kassler tomat eller ananas, grädde/mjölk och strö över ost. in i ugnen 20 min klart!½
En kasslergratäng,
Jag brukar lägga ris i botten av en ugnsform, tärna kassler och paprika och lägga på sen slå över en burk majs. Gör en röra av lite majonäs och vispad grädde, blanda i lite senap. Bred över formen och in i ugnen ca 20min på 220grader.
Gott gott och enkelt!
Kasslergratäng:
Strimla kassler, röd paprika, purjolök, mandarinklyftor på burk och lägg i en form. Blanda grädde med lite chillisås och peppar och om man känner för det lite curry. Häll över formen. Toppa med riven ost. In i ugnen tills det ser klart ut (typ 175 grader) servera med ris.
Har en fruktansvärt kräsen sambo, som varken äter grönsaker (vissa gör han) eller vissa såser (ja, en vuxen man.. haha ) så paprika, purjolök och sådär kommer inte på fråga för honom :P
Även curry, chili och dem smakerna vägrar han sätta tänderna i.. han är lite som en trotsig 4-åring.
Kan man förresten stoppa in riset i ugnen nu också,
när det redan varit uppkokat en gång?
Nyfiken gul skrev 2009-05-05 14:42:04 följande:
Du kan göra inbakad kassler med svampstuvning och servera riset till
Det låter supergott, men tyvärr.. sambon + svamp är ingen bra kombination
Du kan testa att ta Creamfreich (stavning?) istälellt
Istället ska det stå
Jaa, jag vet inte om han äter det. Men jag kan ju hoppas!
Tycker han om Béarnaisesås?
Min mamma gjorde alltid en kasslergratäng när jag var liten.
Häll riset i botten av en form och bre ut det, skiva kasslern tunt och lägg som ett täcke över riset.
Därpå kan du sedan lägga vad du vill, min mor använde sig av skivad ananas.
Därefter häller du på bearnaisesås så det täcker allt. Använd en gaffel för att få ner det i botten.
In i ugnen tills såsen fått färg och servera med sallad!
Grymt gott!
Snabb enkel gratäng:
Lägg skivad kassler i botten på en gratängform. Strö över tärnad ananas (eller ringar eller krossad ananas).
Blanda 3 dl grädde av valfri fetthalt med 1 dl ketchup och grovmalen svartpeppar.
Häll detta i formen och strö över riven ost (eller hyvla över några skivor).
In i 225 grader 20-30 minuter tills allt är genomvarmt och osten har fin färg.
Servera med ris.