• Glenni

    lchf pepptråd

    Hej på er! Får man vara med här? Kör andra omgången LCHF (gick ner 4 kg förra gången men slutade och gick upp allt + mer och har sen fött barn). Nu har jag hållit på en vecka och gått ner 1,5 kg. Går så himla lätt också, trodde det skulle vara jättejobbigt att ställa om eftersom jag åt sjukt mycket godis innan jag började men det gick smidigt. Det är så skönt att slippa suget!

    Nu ska jag äta lite turkiskt yoghurt med rostade solrosfrön till frukost. Måste iväg och handla sen för grädden är slut som vanligt :P

  • Glenni
    EttElaktTroll skrev 2009-05-10 11:23:41 följande:
    Va roligt Hur länge höll du på första gången?
    Det var nog 2-3 veckor tror jag, men det var i samband med stress på jobbet och jag fick problem med magen som jag trodde berodde på vad jag åt, men det var stressmage. Nu är jag mammaledig och allt går fin fint :) Kunde inte låta bli att ställa mig på vågen idag med, och den visar neråt...så himla roligt!

    HW06: Ja visst är det skönt att slippa äta mellanmål hela tiden? Jag klarar mig oftast på turkisk yoghurt med solrosfrön till frukost, omelett med bacon och grädde till lunch och så kött/kyckling med fet sås och grönsaker till middag.
  • Glenni
    EttElaktTroll skrev 2009-05-11 10:57:46 följande:
    Grattis!! Va roligt Skönt att det går bra, tycker oxå det går bättre och bättre Igår på kalaset tystnade fan hela rummet när jag hällde upp vatten i mitt glas till middagen fast det stod en cola bredvid... Har vart colaberoende i måååånga år... Trodde inte ngn skulle tänka på det haha men ALLA märkte det
    Det är då man märker hur illa det har varit! Duktigt av dig att sluta efter så länge.
  • Glenni

    Den här grytan gjorde vi häromdagen:

    Ingredienser
    4 port
    4 kycklingfiléer
    2 vitlöksklyftor
    smör
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 1/2 dl grädde
    1/2 hönsbuljongtärning
    1 tsk rosmarin
    rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
    1 dl svarta oliver
    1/2 dl grovhackad persilja
    Gör så här
    Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron.

    Vi serverade med "zucchinipasta":
    Skala och skär 2 zucchini på längden i strimlor liknande tagliatelle eller hyvla med osthyvel. Salta ur och stek i smör. Klart!

    Det var sjukt gott! Rekommenderas verkligen!

  • Glenni

    Glömde också bort att äta idag, inte bra! Blev frukost vid 8 och så middag runt 16.30. Är ganska hungrig nu men om jag hade ätit kolhydrater under dagen hade jag säkert suttit och smällt i mig godis och mackor nu.

    Imorgon får det bli bättre med maten!

  • Glenni

    Kan man gå upp i vikt (alltså lägga på sig vätska) av att träna crosstrainer? Förlåt en dum fråga...

  • Glenni

    Vägning idag, -2,3 kg på två veckor. Får väl ändå vara godkänt? Låg på -3 kg i förrgår men så fuskade jag lite på fredag och lördag morgon. Fy. Men nu är det nya tag!

  • Glenni
    EttElaktTroll skrev 2009-05-17 22:15:47 följande:
    Undrar om våra karlar förstår vad vi går igenom
    Min sambo äter också LCHF! Annars hade jag aldrig klarat av det. :)
  • Glenni
    EttElaktTroll skrev 2009-05-18 18:11:24 följande:
    Jag menade inte det utan mer vad kvinnor gör för att föda deras barn
    Jaha! Haha jag är nog lite dålig på att läsa ordentligt ;)
  • Glenni

    Testar en ny LCHF efterrätt idag. Kokostoppar doppade i choklad (86 %). Låter supergott, återstår att se hur det blir.

    Annars går det väl sådär, tycker att jag sköter mig ganska bra men har inte gått ner mer än 3 kg på snart 4 veckor. Man får väl kanske vara nöjd ändå? Går ju inte upp iaf.

  • Glenni

    Testat, det var sådär måste jag säga. Man saknar den söta smaken. Kanske skulle bli bättre med lite Stevia eller liknande.

Svar på tråden lchf pepptråd