• EttElaktTroll

    lchf pepptråd

    Jag startar en egen tråd nu. Jag behöver verkligen peppning nu.

    Har fuskat idag

    Fler som prövar lchf för första gången?

  • Svar på tråden lchf pepptråd
  • HW06

    Jag behöver oxå köra strikt en månad och träna massor. Vill försöka komma ner 4 kilo ungefär i vikt och jag har mindre än en månad på mig
    Sen åker vi till England och då vill jag juh vara lite mindre och där kommer vi säkert fuska....de har juh jacked Potatoe with baked beans och English Cider.....hur ska jag kunna vara utan det {#lang_emotions_surprised}


  • Callina

    Hej, jag är inne på min andra dag så jag är precis i början. Har huvudvärk men som tur är hjälper huvudvärkstabletterna.

  • Fluffguf

    Hur går det för er?
    Jag har kommit igång igen efter att jag fuskade, och det går bra än så länge
    Imorgon ska jag åka hem igen efter att ha varit hos mina föräldrar, det blir spännande att ställa mig på vågen sen, jag vägde mig sist förra lördagen.

  • Fluffguf
    HW06 skrev 2009-05-25 22:59:21 följande:
    För mig visade vågen -1.2 kg i dag Och jag har tränat massor, men så fuskade jag med en glass och nu sitter jag med en drink i näven, en söt drink till råga på allt
    Ibland måste man få fuska Nya tag imorgon!
    Duktigt att du tränade iaf! Vad tränar du för nåt?
    Jag har kört lite pilates hemma iaf, jag är på väg att komma igång med träningen, men det är lite segt...
  • NoMercy

    Ska åka bort en vecka, flera fester inplanerade.
    Ska bo hos en kompis förutom en natt, så jag kan ju laga lite mat.

    Ni pratar om att fuska...
    Om jag öht skulle överväga att äta en glass skulle det vara helkört. Då får jag inte kontroll över suget sen. Skulle också kännas himla jobbigt att gå i och ur ketosen eftersom det är jobbigt för kroppen, vill inte må som jag gjorde i början, vill inte riskera att magen ballar ur osv.
    Lite provocerande kanske, men, beror ju på varför man väljer LCHF men är det inte för att komma bort från sockersuget osv? Om man äter en glass så känns det lite för mig som ett misslyckande. Kanske jag nångång kan fixa att äta EN glass och vara nöjd, men jag vågar inte riskera det just nu. Mår för bra för det!

  • Fluffguf

    Alla är ju olika. För mig är det lättaste sättet att hantera suget att bestämma när jag ska få fuska nästa gång och sedan hålla mig till det. Om jag skulle tänka att jag aldrig mer får äta godis skulle jag nog klara en dag max, men om jag vet att jag kan räkna ner till nästa gång är det inte speciellt svårt. Jag har inte känt av något ökat sötsug efter att jag har fuskat, utan bara känt mig mer peppad.

  • NoMercy

    Jo, iof. Men om man ser rent fysiskt på varför LCHF funkar så är det ju för att man i stort sett tömmer kroppen på kolhydrater och därför måste kroppen bränna fett. Om man då tillför mer kolhydrater så att kroppen måste ta dom först så faller ju lite principen, om man vill använda LCHF för att gå ner i vikt.
    Men funkar det ändå så är det ju ok. Dock tror jag många kan lura sig lite på att "fuska". En glass gör inte så mkt, men på det fysiska planet (och det psyiska) kanske det i slutändan gör mkt.


    Fluffguf skrev 2009-05-25 23:27:31 följande:
    Alla är ju olika. För mig är det lättaste sättet att hantera suget att bestämma när jag ska få fuska nästa gång och sedan hålla mig till det. Om jag skulle tänka att jag aldrig mer får äta godis skulle jag nog klara en dag max, men om jag vet att jag kan räkna ner till nästa gång är det inte speciellt svårt. Jag har inte känt av något ökat sötsug efter att jag har fuskat, utan bara känt mig mer peppad.
  • Fluffguf
    NoMercy skrev 2009-05-25 23:39:14 följande:
    Jo, iof. Men om man ser rent fysiskt på varför LCHF funkar så är det ju för att man i stort sett tömmer kroppen på kolhydrater och därför måste kroppen bränna fett. Om man då tillför mer kolhydrater så att kroppen måste ta dom först så faller ju lite principen, om man vill använda LCHF för att gå ner i vikt. Men funkar det ändå så är det ju ok. Dock tror jag många kan lura sig lite på att "fuska". En glass gör inte så mkt, men på det fysiska planet (och det psyiska) kanske det i slutändan gör mkt.
    Jo visst, man måste ju börja om från början varje gång man fuskar, men blir det inte för ofta så funkar det ju. Mitt mål är inte bara att bli av med sötsuget utan också att bli av med den där känslan av att om jag misslyckas en gång så kan jag lika bra sluta helt med dieten, då är det ju bara att ta nya tag dagen efter. Ska det funka under så lång tid som det kommer att ta för mig att nå min målvikt så är det lättare att dela upp det i små delmål.
Svar på tråden lchf pepptråd