• nadir

    Danska Klinker (adresser och priser)

    sunnybaby skrev 2009-07-27 19:00:12 följande:
    Sen kunde jag inte låta bli att skratta när jag var inne på Gaias hemsida.....dem har studenrabatt! Ha ha skit bra....
    De har ju inte studentrabatt på inseminationer! Ha ha.. Det vore något!
  • nadir
    sunnybaby skrev 2009-07-27 19:29:10 följande:
    Zenith: Och jag som ska börja plugga nästa år......ja eventuellet....*typsikt* P.S Jag följer din blogg...
    Oj, nu blev jag lite generad.. Vad roligt!

    Ha ha, om det inte lyckas på 3e försöket, bör de bjuda på 4e.. perfekt studentrabatt!
  • nadir

    Beyond Eternity skrev 2009-07-27 20:19:57 följande:


    På begäran av Moncabang så kopierar jag in ett inlägg jag gjort i en annan tråd Vill bara informera alla som inseminerar på barnmorskekliniker eller tänker inseminera. Chansen att bli gravid ökar om du insemineras av en läkare, som till skillnad från en barnmorska får föra upp sprutan enda upp i livmodern, något som en barnmorska inte får göra, de får bara föra in sprutan till livmoderöpningen. kan vara något att fundera på, med tanke på att det kostar en del att inseminera. Jag kan varmt rekommendera Fertilitetskliniken Nordica, numer Copenhagen Fertility Clinic , som är både billiga och har en helt fantastisk personalstyrka...har aldrig mött bättre och trevligare läkare/sköterskor någonsin.
    Det står ju annorlunda i informationsfoldrarna jag fått. Både från StorkKlinik och Gaia. Att den är renad och skjuts ända in? Eller har jag drömt detta?
  • nadir

    Vid närmare läsning kanske det var önsketänkande.

    Men då får man ju bara välja anonym donator, som ensamstående kanske inte det är vad man vill.. finns många tankar..

  • nadir

    Att läsa på CFC och deras tillvägagångssätt så låter det ju minst sagt lockande. Dock har jag inte bestämt mig för anonym eller öppen. Men om jag bestämmer mig för anonym är ju CFC ett ganska bra val! Så som det låter

  • nadir

    Moncabang: Hoppas du är gravid så att du inte behöver göra det igen öppen eller anonym?

  • nadir
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:14:12 följande:
    Tack!! Anonym. Tror inte att barnet behöver mår dåligt av att inte veta vem fadern är. Dessutom finns det ju ingen garanti att barnet kommer att få träffa han. Barnet får veta namnet. Och om man har otur så kanske inte fadern finns i livet vid den tidpunkten då barnet är gammalt nog eller är inte alls vad barnet hade förväntat sig. Så jag säger anonym! Vad vill du helst ha?
    Jag har tänkt fram och tillbaka oerhört mycket om just det där. Jag har svårt att se varför mitt barn skulle vilja kontakta den som donerade sperma. Jag är verkligen för att en förälder är någon som är delaktig, annars är det ingen förälder.. Men inte helt hundra på hur jag ska göra, faktiskt Tycker det är svårt.
  • nadir
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:24:36 följande:
    Håller med dig till 10%!! Förälder kommer aldrig donatorn att bli ändå. Och när det gäller en manlig förebild så har jag er pappa som är en helt fantastisk förebild. Det duger gott! Du har ju tid att tänka på detta tills oktober iaf. =) Kram på dig!
    10 eller 100 %? ha ha.. ja, absolut, men är lite inne på att åka redan i september.. Vill inte vänta så länge känner jag.. Tills oktober menar jag
  • nadir
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:50:30 följande:
    Ha ha!! Jag missade en 0-lla... Jag menade till100&!!! Ha ha! Mmm kan kan i iaf rekommendera cfc oxå precis som Beyond Eternity. Skulle jag göra om det igen så blir det ju cfc igen. Dessutom får du faktisk välja hur donatorn skall se ut enligt: hårfärg ögonfärg längd vikt så du har ju möjlighet att "skräddarsy"! =D Underbart!
    Det får man ju på Gaia också
    ha ha, men det är ju ingen garanti att det blir rätt ändå, tyvärr alltså "rätt" hårfärg etc.

    Nej men anonym låter inte helt tokigt om det är bättre så. Men du fick två inseminationer under samma ÄL? Så som det stod i informationsbladet? Men det är en kostnad bara? Mystiskt billigt
  • nadir

    Det står i informationsfoldern under Behandlingsförloppet

    Först står det om VUL
    och sedan står det
    "Den naeste dag skal du insemineres, og vi gentager insemination dagen efter igen. Du insemineres altså to ganger i traek. Vi foretager anden insemination lige efter din aeglosning."

    Längst ner på www.copenhagenfertilitycenter.com/behandlingen/insemination-iui.htm kan du ladda ner om du väljer sista ordet, som är insemination. Jag kanske har dåliga kunskaper i danska, men det låter ju sannerligen som det är TVÅ.

  • nadir

    Men då undrar jag vad tex CFC har för statistik? Vad den beräknade chansen att bli gravid är.
    StorkKlinik säger 15-20%, typ som ett samlag då har jag för mig.. men vad säger CFC om den procenten?

  • nadir

    Beyond Eternity skrev 2009-08-02 18:21:49 följande:


    Du får väl gå in på deras hemsida och kolla
    Jag har inte sett någon statistik då hade jag redan vetat
  • nadir
    halpen skrev 2009-08-03 16:21:45 följande:
    Hej jag har läst de olika inläggen. jag går själv på storkkliniken och dom lägger spermierna i livmodern. för upp katetern i livmodern........
    Hur många försök har du gjort?
Svar på tråden Danska Klinker (adresser och priser)