• Pimpinellan

    Farligt med för mycket zink till killen?

    20-25 är absolut lugnt! Zink är farligt i stora doser under lång tid för det kan påverka njurarna,men så lite under begränsad tid är okey.

  • Pimpinellan

    Hej timmisen! Min man äter underhållsdos just nu eftersom hans antal sist var hela 225 miljoner. Han tar en multivitamin per dag vilket innehåller 15 mg och sen en extra zink typ varannan dag.

    Ts: zink ska alltid kombineras med folsyra-annars är det enligt studier som gjorts i det närmaste verkningslöst. Ge han 2 folsyra per dag också.

  • Pimpinellan
    timmisen skrev 2009-05-11 17:54:12 följande:
    Ja, man vet väl aldrig hur mycket tillskott kan göra. Kanske bäst och vara lite försiktig nu, men 225 miljoner är väldans mycket har ni inte lyckats på det? Här är han uppe i 43 miljoner pigga simmare, och jag har förklarats "frisk" så det är väl åldern för oss som gör att det tar lite tid.
    Nej,vi kommer oftast inte ens till ET vid ICSI ens... Nu kör vi enbart hemma eftersom det finns teorier om att vissa lyckas bättre hemma-äggen gillar inte att bli framtvingade typ. Åldern är ju inte på min sida heller direkt...
  • Pimpinellan

    Diza fiza skrev 2009-05-12 19:23:01 följande:


    Jag och min sambo har försökt få barn i två år och nu gjort en utredning som visar att min sambo har dålig spermaproduktion. Enligt läkaren så verkade det inte som det fanns något att göra åt detta. Är det säkert att Zink fungerar? Och vad heter tabletterna era män äter isf? Såg något om att de blandar zink med vitaminer, ska det bli ännu bättre effekt då?
    Det finns en vetenskaplig studie som visar att stora doser folsyra och zink i kombination ger fler och bättre spermier. Inget läkarna rekommenderar för de tycker alltid studierna ska vara större,men det funkade bevisligen på min man. Astaxantin ska också vara bra-det åt min man nu senast. Har tyvärr tappat bort länkarna eftersom vår hårddisk kraschade. Min man äter Superzink från hälsokosten och Vitamax man från Apoteket.
  • Pimpinellan
    Minnie69 skrev 2011-01-15 13:25:05 följande:
    Fast nu kan jag inte hitta Vitamax Man, någon som vet om de inte tillverkas längre?
    Apoteket har nåt liknande.
  • Pimpinellan
    Minnie69 skrev 2011-01-15 17:36:27 följande:
    Ja, mannen var in och kollade och de hade visst MaxMedica Man (Han läste såklart inte särskilt noga på innehållsförteckningen och köpte de inte heller och jag hittar inte en detaljerad innehållsförteckning med exakta mängdangivelser någonstans på nätet.)

     www.maxmedica.se/sv/Vara-Produktomraden/Vara-.../
    Zink=15 mg
    Folsyra=300 uq

    Maken kör med den.
  • Pimpinellan
    Minnie69 skrev 2011-01-15 18:09:48 följande:
    Man kan alltid lita på ett svar från dig Solig  Nalle
    Tja,det var ju bara tur jag såg tråden och ännu mer tur att vi hade just den sorten hemma! Glad Maken klagar inte ens på sina piller längre. Jag brukade kontra med alla mina sprutor,mens,VUL och missfall och då blev han liksom tyst...
  • Pimpinellan
    Minnie69 skrev 2011-01-15 18:37:10 följande:
    Ja, inte har han mycket att komma med. Det är väl tecken på en vis man, han vet när det är dags att hålla tyst . Min gnäller inte heller, men han är bara inte något vidare på att hålla i det hela själv utan det är liksom mitt jobb. Men det är väl lite så det är. Det är väl i början som det knotas, efter ett tag så är de väl faktiskt lika medvetna om vad som gäller som en annan. Fast det är fortfarande jag som måste hålla i ratten vad gäller att försöka optimera det hela. Men han gör som han blir tillsagd numera utan att diskutera varför osv. Nästan lite tragiskt. Nåja, tack iaf  för hjälpen Solig, jag behövde den. Har låtit honom vila lite med det extra zink och folsyreintaget. Läste lite om ev förhöjd prostatacancer risk osv (vid långt användande) och eftersom det inte var nödvändigt att "topp-trimma" ett tag så kändes det ju vettigt att han fick ledigt. Men så hade de bytt sortiment under tiden nu då. Kanon att du hade de nya hemma.

    Nog om det, är allt bra med dig/er? 

     
    Maken skulle nog lätt "glömma" pillren om inte jag la fram dem till maten...
    Men i övrigt är han väldigt "med". Koll på äl och BIM och allt. Vi kör på bara hemma Ingen klinik vill ta emot längre. Funderat på embryoadoption. Och FET nu i vår. Inte vågat det innan... Men kroppen funkar i vart fall med äl och så-största problemet är tidiga missfall. Utöver att sällan bli gravid. Vi ger dock aldrig upp!
  • Pimpinellan
    Minnie69 skrev 2011-01-15 19:12:40 följande:
    Vad jag minns så ska FET om det tar vara mer jämförlig med en "normal" (hmm,. ja vad ska man kalla det, fast det låter puckat Skäms) graviditet än ET och om det tar ha bättre odds?
    Beror väl lite på om man gjort ostimulerat FET eller inte. Ska jag t.e.x göra stimlerat måste jag ha nåt som bygger upp slemhinnan rejält eftersom jag efter stimuleringar alltid får mens för tidigt. Oddsen att bli gravid är minst lika höga som ET eller något högre beroende på vilken omgång ägget är från. En IVF-omgång man blev gravid av oavsett om det ledde till barn eller inte ger högre odds vid FET. Det tyder nämligen på utomordentligt bra ägg. Vi har dock dålig tro ens på överlevnad vid upptiningen. En enda att "spela" med...
Svar på tråden Farligt med för mycket zink till killen?