Inlägg från: Fråga Kocken |Visa alla inlägg
  • Fråga Kocken

    superenkelt storkok

    Hejsan
    Jag känner igen mig, är i samma situation själv:)
    Jag tycker att det är superenkelt att laga grytor som jag sedan fryser in i lagom portionsförpackningar. Sedan är det bara att koka upp och koka pasta, ris eller potatis till. En gryta står länge på spisen eller i ugnen, men sköter sig i stort sett själv när man väl fått ner allt i grytan. Det är förresten nötköttsgrytan som står länge på spisen. Lagar man te.x kycklinggryta går det betydligt snabbare.
    Chili con carne går både snabbt att göra och smakar bra tinat.
    Man kan göra en potatisgratäng och lägga på ett "pizzatäcke" med tex tomatsås, stekt köttfärs, lök och tomat toppat med lite ost eller annan valfri topping. Då lägger man på täcket de sista 10-15 minuterna i ugnen.

    Hoppas att du fick några tips som du känner att du kan använda.

Svar på tråden superenkelt storkok