• Deanna

    Fortsättning för: Vad har hänt med "Vi som går på Cura"

    Hejhej! Nu har jag hittat hit!
    Har visst missat en del! Grattis till äggen Kissen82, tur det löste sig.
    Mia, vad tråkigt ,så himla jobbigt att börja om

    Afrodite, välkommen i ruvargänget

    Har officiell testdag på måndag! Tjuvtestade ett + förra söndagen, hoppas så att det håller i sig!

  • Deanna

    Om man är gravid på testdagen, vilken vecka är man då i? Vecka fem?

  • Deanna

    Hejhej!

    Kissen 82, det är väl fullt möjligt ! Vad kul!
    Pebbles75: Jag har tidigare fått veta att om allt ser bra ut på det första ultraljudet (lite beroende på när det görs såklart), så är risken redan då nästan lika låg som efter V12, eftersom många missfall inte märks förrän efter ett par veckor.

    Bengalen: har inte testat igen, spar det till måndag...

  • Deanna

    Ebba37: Då har vi samma testdag! Hoppas på  januaribebisar då!

  • Deanna

    I morgon är det den stora dagen!
    Tog fram Curastickan, den är verkligen budget...Testlagrets billigaste!
    Borde man inte få en Clearblue de luxemodell med digitalfönster för sina 50 pix?

  • Deanna

    Nu verkar det som om det är lite tur i tråden i alla fall! Grattis Ebba och Kissen82!
    Min budgetsticka visade också två streck, så nu blir det ett ultraljud! Hoppas så att allt är OK!

    Jobbigt att vara svullen i äggstockarna, jag var det med mitt första IVF gick upp fyra fem kilo vatten på kort tid och fick svårt att röra mig.

  • Deanna

    Kissen: vet inget om Postafen men om de säger Ok på apoteket så går det väl?

    Afrodite. Det är ju gott om tid kvar!

    Jag håller på att bli galen för jag har så himla stressigt på jobbet och är supertrött på kvällarna, däckar vid halv nio och vaknar i ottan för jag är så kissnödig och sedan kan jag inte somna om pga stress. Så tänker jag att det inte är bra för graviditeten och så blir jag ännu mer stressad.
    Så himla taskig tajming för jag hade verkligen velat göra allt för att ta det lugnt nu när jag äntligen blivit gravid.
    Jag vet att det antagligen inte har något samband men om jag får missfall kommer jag såklart anklaga mig själv för att jag inte kunde ta det lugnt

  • Deanna

    afrodite: Jag hade räknat med att om det blev minus denna gången så skulle vi hinna en omgång korta till innan semestern om man gick direkt på minusmensen - men jag har inte pratat med Cura om det.

    Tror det är jätteolika hur långt innan man kan få utslag på teststickan. vet inte om känsligheten på stickan varierar (borde inte göra det)  jag använde clearblues. Ser personligen ingen anledning till att inte tjuvtesta (det ändrar ju ingenting), även om jag förstår att Cura vill att man väntar innan man bokar ultraljud.

  • Deanna

    Nej, men vad tråkigt Bengalen! Usch vad trist.

    Men jag har fått göra nytt försök tidigare på minusmens, hann med ett FET och ett ICSI på en månad!

    Med korta metoden gick det ju på typ två veckor!

  • Deanna

    Oj kissen, det låter ju gräsligt obehagligt! Skönt att det lättade på trycket lite iaf!
    Vad gör de, sticker de inte en kanyl och drar ut det eller? Är vätskan fritt i buken???

    Jag var ju överstimulerad  förra graviditeten, behövde inte tappas men det var nog fyra kg vatten av vågen att döma. Kunde inte röra mig ordentligt pga svullnaden och var den enda  på gravidvattengympan som var i typ V12, men jag fixade inte mer avancerad träning!

    Jag mår bra, vaknar lätt på natten och är lite småillamående och har svårt att somna om bara. Äter ungeför dubbelt så mycket som vanligt, det var likadant förra graviditeten, då jag gick upp 18kg... Då undrade jag lite om jag någonsin skulle gå ner det igen, men det löste sig snabbt under amningen, så nu oroar det mig inte. Var nog en del vatten då också.

  • Deanna
    afrodite skrev 2009-05-31 05:38:08 följande:
    Kissen: tack för du fråga, jag har fått mens nu, inte alls som vanligt bara super super lite och ingen mens ont. Jag tar fortfarande progestron vagitorerna. jag har inte testat igen. men är det så att mensen sätter igång ordentligt när man slutar med progestron? Ni som fått mens har ni haft samma? Är det någon som fått påbörja ett nytt försök direkt eller måste man få mens två gr? vilket blir 3-4 eftersom de har semester. Kram
    Efter att jag hade gjort FET som misslyckades hade jag pyttelite mens. Jag oroade mig för at det inte var en normal blödning för jag skulle börja på ett nytt försök direkt igen men de kollade med ultraljud och sade att det var OK!
  • Deanna

    Ebba37. Nej, det är det som inte får hända! Usch vad jobbigt. Och så hemskt att bara behöva gå och vänta ut det.

    Vi var också på gravUL i veckan, var jättenervös innan, men det såg som tur var OK ut.  Har varit jättetrött, lite illamående och väldigt yr, men det känns inte så farligt i sammanhanget...Ingen av oss vågar dock glädjas över detta än och jag är så rädd att något ska gå snett att jag lite förtränger graviditeten...
    Förra graviditeten tänkte jag på det verkligen hela tiden!

    Håller tummarna för er alla och att lite sommarvila ska göra gott - fast jag vet hur irriterande det är att kliniken stänger.

  • Deanna

    Majamy, missade ditt inlägg innan, hur gick det? Var det för tidigt att göra vul och kolla, var det därför de gjorde blodprov? Jobbig väntan.

    Jag har fått en brun flytning och MYCKET ångest! Vet att det bara är att vänta och se men hur segt är inte det? hade redan ordnat en tid hos läkare på mvc i slutet av veckan, hoppas hon kan kolla med VUL då (min erfarenhet av MVC är att de knappt vet vad VUL är, på min förra MVC hade de nog inte ens någon utan remitterade vidare!)

  • Deanna
    Cemman82 skrev 2009-06-18 15:45:02 följande:
    Var på VUL igår på Cura och vi fick se två små pickande hjärtan =) Hoppas nu bara att allt går vägen!! Är i V 8 =)
    Wow, två stycken! Vad spännande! Håller tummarna för båda två!

    Den bruna flytningen jag fick i veckan försvann tackolov igen och sedan dess har det varit OK! Hoppas jag i alla fall!
    Önskar verkligen att den inte kommer tillbaka för det var väldigt psykiskt obehagligt även om jag har förstått att det är vanligt!
  • Deanna
    majamy skrev 2009-06-17 10:46:26 följande:
    Halloj. Ja,precis det var för tidigt för VUL, bara i v.6. Pratade med Helén på Cura i måndags som tyckte att jag skulle avvakta. Jag blöder inte mer nu o hon tyckte att blodprovet från i fredags var helt ok (fast den dagen jag tog blodprovet fick jag info att man behövde ta två för att kunna utläsa ngt..blir tokig av olika besked..) Så nu segar det på till måndag då vi ska göra VUL. Lycka till med VUL nu i veckan..till mig sa Cura att om det inte var "färskt blod" utan mer brunaktigt var detta ganska vanligt o behövde inte vara ngn fara.
    Lycka till i morgon!
  • Deanna

    Hej alla gamla och nya!

    Håller tummarna för er som ska dra igång nya behandlingar nu efter semestern!

    Jag är i V 14, tyvärr har det dock varit lite tufft de senaste veckorna...Har varit inne akut två gånger pga blödningar (den ena gången var det ganska kraftigt) och blöder fortfarande en del.

    Sedan fick vi ett väldigt förvirrande värde på KUB-test denna veckan.
    Ultraljudet såg helt OK ut (mycket låg risk), men blodprovsdelen gac en risk för Downs syndrom på  1:29, vilket sammantaget innebar att vi kom inom gränsen för när de rekommenderar fostervattensprov.
    Detta känns ju inte alls bra, då vi såklart är jätterädda för missfallsrisken vid FVP....

    Jag hade hoppats att våra prövningar var över efter detta plus, men så enkelt är ju tyvärr inte livet...

  • Deanna

    Hej!

    Tack för omtanken!

    Vi har nu pratat med en specialist och eftersom de inte rekommenderar FVPeller MKP när det är blödningskomplikationer så ska vi vänta på Ultraljudet. Känns bra just nu att inte behöva ta något beslut.

    Frågan kom dessutom i skymundan då jag blev inlagd på sjukhus över helgen för att jag fick sammandragningar och värk och det såg först ut på UL som att livmoderhalsen började kortas av. Vi var jätterädda för missfall och då kändes FVP-frågan ganska avlägsen...

    Har en känsla av att jag inte direkt är gjort för att fylla världen med barn.
    Jag var så glad för att jag ändå kunde bli gravid med ICSI, men nu känns det rätt jobbigt igen. Tänker att om dettta inte går bra, orkar och vågar jag nog inte igen, utan det blir adoptionsväntan. 

Svar på tråden Fortsättning för: Vad har hänt med "Vi som går på Cura"