Hur smakar rimmad lax??
Ja, hur smakar det egentligen? Om man jämför med tex gravad?? Jag ska göra en rätt som innehåller rimmad lax och vill gärna veta ungefär hur det smakar.
Ja, hur smakar det egentligen? Om man jämför med tex gravad?? Jag ska göra en rätt som innehåller rimmad lax och vill gärna veta ungefär hur det smakar.
Är ungefär som gravad, kanske lite mildare i smaken (alltså mer naturell fisksmak). Jag jämförde recept för ett tag sedan, och skillnaden var inte stor (minns inte ens vad den var!). Tror att de två (rimmad/gravad) är utbytbara i de flesta recept. Vad är det du ska göra för gott?
Om jag kommer ihåg rätt så enligt recepten när man gör rimmad resp gravad lax, så ärdet lite mer salt på laxen som gravas än på den som rimmas. Så nästan samma sak.
Okej, verkar ju inte vara någon större skillnad alltså. Men kan man köpa det i vanliga affärer? Har inte tänkt på att jag har sett det i diskarna. Eller ska man gå till fiskbilen kanske?
Klart det är skillnad...grava gör man i en blandning av socker och salt men rimma bara med salt...men nej smaken är det ingen enorm skillnad på. Jag tycker rimmad lax ofta blir lite mjukare i konsistensen och gravad mer fast.
Saltare än gravat rimmat har du 2 delar salt en del socker, gravat 2 dalar socker en del salt
o den gravade brukar alltid ha dill på... det kan ju också göra sitt till i ett recept med andra örter/kryddor
O rimmad brukar finnas där du hittar gravad o rökt lax i diskarna i affären
Ja gravad ska ha dill och bägge vitpeppar som krydda
Vad bra! Tack alla för era svar!