• Michas

    Frysa sockerkaka ?

    Säkert en dum fråga, men iaf... Kan man frysa sockerkaka ? Hur fryser man den bäst isf ? Typ en halv kaka eller i portionsbitar ? Hur tinar man sockerkakan bäst ? I rumstemp eller micro... ?

    Tackar på förhand för era tips

  • Svar på tråden Frysa sockerkaka ?
  • NorrVimpel

    Jag skulle dela den i två halvor. Och ja, klart det går att frysa in. Rumstemperatur är alltid bäst när det gäller att tina den sedan.

  • ettplustack

    Sockerkakan brukar kunna bli godare efter den varit fryst, jag fryser in den på en plasttallrik och med en plastpåse om. Hellst tinar jag den i rumstemp annars går mickron men då får man vara försiktig :)

  • ettplustack

    Hel är bäst, då behåller den sin saftighet, det som går förlorat är den frasiga ytan man annars är det nästan godare fryst :)

  • Numminen

    jag brukar frysa in sockerkaka i skivor (bakar dem då i avlång brödform) och sen tina dem i brödrosten. Blir supergott - krispigt på ytan.

  • Michas

    Åh, tackar så mycket för era snabba svar och bra tips Nu så ska här bakas

Svar på tråden Frysa sockerkaka ?