Vildsvinsstek
Jag har fått en vildsvinsstek på 3,2 kg. Hur ska jag göra för att lyckas bäst med den?
Jag har fått en vildsvinsstek på 3,2 kg. Hur ska jag göra för att lyckas bäst med den?
Hejsan
Bind ihop steken med bomullsgarn så att den blir ungefär lika tjock runt om.
Sätt ugnen på 140 grader.
Krydda steken med salt och lite peppar, örter, tex timjan och rosmarin samt vitlök.
Bryn steken runt om i Milda flytande margarin så att den får fin färg.
Lägg in i ugnen med en stektemometer i mitten av köttet.
Innertemperaturen bör vara minst 70 grader, då är den fortfarande lite rosa i mitten. Vill du ha den mer välstekt kan du se till att temperaturen kommer upp till närmare 80 grader.
Servera gärna ugnsbakade rotsaker och en god rödvinssås till detta.
Lycka till med din stek!
Hälsningar
Lotta
Hej igen , jag glömde säga att om du lägger steken i en ugnsfastform kan du använda skyn från steken till såsen, blir jättegott.
Hälsningar
Lotta
Tack så mycket, det låter väldigt gott. Kan du säga ungefär hur lång tid det kommer att ta i ugnen, så att man kan planera lite.