Inlägg från: ming |Visa alla inlägg
  • ming

    En tragisk historia!

    Hahahahahaha!
    Alltså, tror folk verkligen på sånt här?

  • ming
    MichelleS skrev 2009-05-17 20:31:28 följande:
    77 år gammal var min mormors pappa och min mormor var då 15 år gammal.
    Och så dog han för bara femton år sen...? Hur gammal blev han, typ... 100?
  • ming
    ming skrev 2009-05-17 20:34:12 följande:
    Och så dog han för bara femton år sen...? Hur gammal blev han, typ... 100?
    Aha, såg nästa inlägg nu.
    Så han var 27 år (77-50=27) och han hade en dotter som var 15? Mmmhmmm...
  • ming

    Angående Lina Medina så vet jag inte. Jag har läst att det berodde på att hon hade hormonella störningar vilket ledde till att hon fick sin mens väldigt tidigt. Vem som var pappan visste man väl inte, men tjejen måste uppenbarligen ha utsatts för övergrepp.
    Om det är sant, då.

  • ming

    Fast det skulle ju vara hur lätt som helst att fejka såna bilder på en gravid liten tjej, så man får ju vara lite källkritisk där också.

  • ming
    MichelleS skrev 2009-05-17 20:43:28 följande:
    Hepp.. konstigt att det står överallt om det och att folk kommer ihåg det ennu idag som existerade då det hände...
    Vilka tidningar står det om det? Eller vad menar du med "överallt"?
    Please, var lite källkritisk när du väljer vad du ska tro på. Nu för tiden är det jätteviktigt med källkritik, det får man till och med lära sig mer och mer i skolorna speciellt efter internets uppkomst.
  • ming
    Dynamic skrev 2009-05-17 20:46:13 följande:
    så mormodern är 30 år idag och har ett 22årigt barnbarn? ge dej...
    Jag tror jag lyckades förstå hur det låg till. Ts är i 20-årsåldern. Hennes mormor är run 65 idag, mormorns pappa var 77 år när han dog för 15 år sedan. Han hade alltså varit 92 om han hade levt idag. Händelsen skedde för femtio år sedan, då mormorns pappa måste ha varit 42. Mormorn var då 15.
    Så visst stämmer väl åldrarna, men historien är nog inte mer sann för det.
  • ming
    Ejin skrev 2009-05-17 20:47:58 följande:
    jag googlade lite och då stod de att hon fick mens vid 8 månader... Sen är det ju en bild på henne men den kan ju vara fejk likaväl.. det är ju länge sedan så man kan ju inte lita på att de är sant...
    En viktig regel i källkritik är att ju längre tid det har gått sedan händelsen, desto mindre trovärdighet. Man ska också vara försiktig med hur många "mellanhänder" det är (precis som med fallet i ts), samt fundera på om den som ger informationen har någon annan agenda, tex politik.
    I den kursen jag läste var det till och med en publicerad bok av någon stor professor på SU som hade helt galna faktauppgifter. Han hade inte kollat käällan ordentligt utan tyckte att det lät bra bara.
    Det var några regler, så nu har ni lärt er att inte tro på allt ni hör och läser. Inte
  • ming
    Milliemolly skrev 2009-05-17 20:49:33 följande:
    Jag trodde Ullaredskidnappingen , med färgat klippt hår på ungne på toa osv. var en skröna. ÄNDA tills jag fick höra att en kompis känner dem................... Likaså vet jag vilka som fick sin lilla flicka kidnappad i Bangkok.........de har inte sett henne sedan hon slets in i en bil. Mamman ligger på psyk och pappan reser hela tiden till Bangkok och letar. Fy f-n säger jag vilken panik! Håll i era barn!
    Mmmmmmm...... För vår del blir ju inte din information mer trovårdig för att du säger att du känner dem. Det blir fortfarande bara "en bekant till någon på ett internetforum". Du hör väl hur det låter?

    Förresten. Det där med snoppen, det hände ju min brorsas tjejs kompis exfrus barn. Förra året.
  • ming
    Laire skrev 2009-05-17 20:59:40 följande:
    När vi ändå återupplever gamla skrönor som dyker upp i forumet med jämna mellanrum eftersom någon går på dem: är det inte länge sedan någon postade en tråd om hästbedövningsmedlet som är den nya våldtäksdrogen och gör dig steril? Det är en gammal godin jag inte sett på länge!
    Den har inte ens jag hört!
Svar på tråden En tragisk historia!