• Rossy

    Minnas XII

    Tjingeling!

    Livstecken härifrån.
    Tim fyller år imorgon och nu har vi städat klart inför de gäster (mest släkt) som kommer imorgon. Ska bara fixa tårtbottnarna ikväll sedan är allt under kontroll.

    Naffe, när var det du skulle gifta dig? Låter jättekul med all planering.

    Och stackars Eddie som fått feber av sprutorna. Hoppas det snart går över.

    SS, var i Roslagen brukar ni vara? Själva är vi ofta på Väddö, där mina föräldrar har hus.

    Nedräkningen har verkligen börjat för mig. Åtta veckor till bf, och jag skulle önska att det är imorgon. Kroppen känns verkligen tung och jag får lätt ont i ländryggen och blir trött. Det känns aldrig som jag har tid att riktigt vila och ta igen mig. Jobbar 80% och sedan vet vi ju alla hur det är att ha en 2-åring i hemmet (underbara barn ). P tar mycket att "hemmajobbet" så jag kan absolut inte klaga. Funderar på att gå ner ännu mer i tid innan jag slutar jobba i mitten av juni.
    Annars är allt bra med oss. Det är så skönt att våren är här och man kan vara ute hela (lediga) dagarna.
    ssss!

  • Rossy
    Tack för alla grattisar! Det blev en lyckad födelsedag med god tårta . Och som Betty sa, Tim gillade idéen med tårta men tyckte inte om att äta den. Han fick en glasspinne istället som var mycket godare och roligare att äta. Favoritpresenten var spisen med tillhörande kastruller och kanna. Oj, vad han tjatar om att han lagar mat nu. Ställer sig vid sin spis och bjuder sen oss på köttbullar med potatis och kaffe .

    Och visst är det mycket tyngre att vara gravid den här gången. Något som ni som redan fått syskon skrivit tidigare, men som jag först fattat nu. Jag klagar över att jag har svårt att ta igen mig, men samtidigt är jag som Joffe och har svårt att få ro att ta mig vilopauser. Jag kommer också alltid på något som jag borde fixa med och gör det istället för att lägga mig. Egentligen j-ligt dum egenskap.

    Idag strålar solen i Stockholm och vi ska väl ta oss ut en sväng. Kanske sätta oss på något gott fik i solen. Det är skönt att inte ha något planerat idag. Tim älskar sin trehjuling så vi tar långsamma promenader så han hinner cykla med (fast det går fortare om han trippar med sina fötter på den och tar sig framåt ).

    Är Minna på semester nu? Hoppas på en SKÖN vecka för minna-familjen!
  • Rossy

    Ett superduperGRATTIS till FRU Naffe!
    Härligt att allt blev lyckat och kändes bra!

  • Rossy

    Gratulerar till alla stora nyblivna tvååringar i efterskott!

    Minna, välkommen hem. Jag förstår att ni blev irriterade på varandra. När vi var till Kap Verde tidigare i år så hade vi med oss P´s föräldrar och syrra. Trots att vi inte fick den hjälpen/avlastningen som vi trott så insåg vi i alla fall vilket "jobb" det skulle bilvit om vi åkt själva. Trots allt hade vi extra ögon som höll koll, och extra händer som kunde gräva i sanden, dra vagnen och hjälpa till med mat och så.... Att åka själva är en utmaning. Om vi gör det någon gång kommer jag envisas med att göra upp med P innan att vi då och då turas om att ha huvudansvaret för barnet/barnen, så den andra får lite skön tid för sig själv. Även om det innebär att den som tar barnet blir tröttare, men det jämnar ju ut sig. Annars skulle jag och P med säkerhet hamna där du och M hamnade sista dagarna (det gör vi ju ändå mellan varven här hemma ).

    För oss funkade den tolv timmar långa flygresan med Tim över förväntan. Han sov, bläddrade i böcker, såg på dvd, lekte med klistermärken och gick omkring lite i flygplansgången. Men jag tror att det verkligen är individuellt hur man fixar en flygresa. Kan säga att det var mer en ett barn på vårt flygplan som testade sin lungkapacitet under resan .

    Meleah, ser att du har ett inplanerat snitt. Hur kommer det sig? Fint och coolt namn också, Silas.
    Vad många juli-syskon vi väntar på. Förväntan, Meleah, Seren och jag själv. Men först ut är Kun om tio dagar. . Spännande!

    Hoppas Maja får en supersemester. Detsamma önskar jag Pess, Labi och JJ som också ska ut och resa.

  • Rossy

    Visar mig jag också .

    Joffe, vilken lycka att få betala för ac:n. Dom där sms:en och emailen är suveräna! Stämmer varje gång att ens önskningar går i uppfyllelse osv....

    Tim pratar också mycket mer nu än tidigare. Igår fick han ihop två meningar där jag förstod att Ella på dagis klämt sitt finger i en dörr och att Jenny (personal) hade öppnat dörren, det lät typ "Ella lessen finger dörren. Änny öppen dörren".

    Förväntan, som jag sagt tidigare är jag BIG, mycket större än förra gången och SF-måttet likaså. Stor, tung och trött kan man nog sammanfatta mig nu för tiden.

    Glad är jag i alla fall. Jag har ju tyckt det varit jobbigt att arbeta och gjorde slag i saken och ansökte om hp. Min chef skrev ett intyg där det framgår att jag inte går att omplacera och att jag dessutom har arbetsuppgifter som ibland kräver fysiskt aktivitet och långa resvägar, ibland med flyg.
    Och kors i taket! Igår fick jag beslutet om hel havandeskapspenning fr och med 26/5!
    Det trodde jag aldrig efter att ha läst om några av er som haft sådana problem.
    Så nu ska jag avsluta så mycket jag kan på jobbet den här veckan och på börja min ledighet med VILA nästa vecka.

  • Rossy
    Minna72 skrev 2009-06-09 21:14:25 följande:
    ...och för övrigt kan jag konstatera att jag inte haft en enda ägglossning sedan före jul (!).
    Vilket skit det där är.
  • Rossy
    Özlem skrev 2009-06-14 22:58:21 följande:
    hejSkriver lite så att ni vet att vi lever.Barnen mår bra o grodmannen.Jag + baRNEN har varit i sthlm i snart 2 veckor. Pappa op den 3e juni för hjärtpump.OP gick bra men han vaknar inte upp.Han ligger i ngn slags koma. Har ngn skada i hjärnan. Vaknar han ej upp kommer dr att stänga av pumpen + respiratorn.Man måste vara helt klar i huvudet för att leva med en pump enl dr.Jag mår sådär + att jag höll på att åka på ryggskott.Den väntar på att få "bryta" utkram alla som fyller o föder
    Vad jobbigt och vidrigt för pappa och er, Özlem. Jag hoppas han tillfrisknar och kommer igång snart! Varmaste kramarna till dig och dig familj.
  • Rossy

    Hallå!
    Läste att Minna inte tyckte hon hade så mycket att bidra med och så kan faktiskt jag också känna ibland. FASTÄN jag är gravid. Dagarna bara går och det som händer känns inte sådär jättestort att berätta om.

    Maja, all heder åt dig som ändå gjorde "arbetet" som krävdes på midsommar. Jag hade inte fixat det. Det hade förklarats krig mot P långt tidigare än du gjorde. Och riktigt tråkigt att du inte fick lite "tjejtid" på festen. Det som är så kul!

    Förväntan, åker du båt? Nu? Trots blygdvärk och tung mage? Jisses, att du orkar!

    Kul att höra om era dubbelspråkiga barn. Det skulle vara så coolt att ha tycker jag.

    Meleah, snyyyygg mage! Och snyyyygg tjej!
    Den här gången har vi inte en enda magbild. Kan bero på att jag känt mig som en fet kossa sedan dag 1. Men ska försöka ta en bild innan bebis tittar ut.

    Apropå biltvätt så gjorde vi en annan kul (trodde vi) grej med Tim. Han älskar allt som har med maskiner att göra. Traktor, grävskopa, lyftkran, lastbilar mm mm. Därför tog vi honom till Vägverket (numera heter det Svevia) där en av P´s kompisar jobbar för att han skulle för att få kolla på en riktigt stor traktor med både "skyffel" (heter det så?) och grävskopa. Tim skulle få sitta uppe i traktorn och åka med. Väl framme så ville Tim absolut INTE upp i traktorn. Först när P följde med och bar upp honom så gick det väl ganska bra. Men det räckte. När kompisen slog på tändningen började Tim gallskrika och kränga sig ur P´s famn. Det var bara jag som gällde och vi skulle gå så långt bort från traktorn som möjligt. Där fick vi för att hitta på roliga, coola grejer med vår son . Hoppas nu bara att han inte får men för livet.....

  • Rossy

    Öz, hur går det med din pappa? Jag hoppas verkligen att allt är bra.

Svar på tråden Minnas XII