Inlägg från: Caranlachiel |Visa alla inlägg
  • Caranlachiel

    Bebisverkstan för oss som började i augusti - 07, del 9

    LillaFrugan: Erik var också väldigt otålig i början, det tog tid innan han lärde sig att ha lite tålamod innan mjölken kommer! Det rättade till sig när mjölken rann till lite mer ordentligt i brösten på mig, då fick han nästan för mycket istället! Men i början klämde jag fram lite bröstmjölk så det låg en droppe på tutten innan han började, då stillade han sig lite och kunde suga några minuter så det kom igång.


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel

    Erik somnar alltid på sidan. Han kan inte somna om man lägger honom på rygg. Däremot rullar han ibland över på rygg när han väl sover, och då vaknar han inte utan sover bra så också. På mage sov han några gånger precis i början, nu verkar han inte trivas med det längre så det har vi slutat med.


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel

    Nu har Erik och jag varit på Jönköpings årliga vårmarknad. Jättemysigt! Har för övrigt märkt att han älskar att leka "huvud axlar knä och tår" - han skrattar hysteriskt mycket och pratar när man sjunger den med tillhörande rörelser.


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel
    Marayah skrev 2009-05-30 21:31:14 följande:
    Vi var oxå där faktiskt. Var till en vän i Jönköping över natten. Hittade två linnen till mej för 20 kr styck. Kalas bra!
    Haha vad roligt att ni också var där! Jag köpte mig en väska som även funkar som skötväska (har ingen bra sådan), och en cigarr och en korsordstidning till pappa som fyller 70 nästa vecka.
    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel
    Marayah skrev 2009-06-03 16:13:34 följande:
    Alltid roligt när man hittar en massa bra grejjer! Vi bor ju inte så långt ifrån varandra. Bor ju bara i "grann länet". Närmare bestämt i Linköping..Tycker vi borde ta o träffas snart som vi föreslog för ett tag sen. Typ efter sommaren eller liknande när alla bebisar har växt på sig lite så man kan åka runt.
    Ja jag håller med om att det hade varit kul att ses! Var bor vi allihop egentligen? Kan vi inte skriva en lista så kanske det blir lättare att se var en naturlig samlingsplats kan bli någonstans?

    Caranlachiel - Jönköping
    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel

    Erik har precis börjat bli lite besvärlig. Vill inte riktigt komma till ro och somna om dagarna, utan gallskriker så fort man lägger ifrån sig honom. Har haft ett par jobbiga dagar och nätter nu. Fick dessutom mjölkstockning igen i natt, feber denna gången. Nu har det gått över, men det hjälpte ju inte situationen precis. Men nu har jag lyckats få honom att somna äntligen i alla fall. Om man går omkring med honom lite så går det bra. Är ju många som gör så, men det har vi aldrig behövt faktiskt så det känns lite konstigt. Har räckt att lägga ner honom i sin säng innan. Men men... Förhoppningsvis går det snart över.


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel

    Hade en riktigt jobbig dag igår! Febern kom och gick under hela dagen och jag mådde jättedåligt. Nu verkar det ha gått över, men bröstet är fortfarande lite spänt.

    Tror att han kanske inte kommer till ro för att vi kommit ur vår rutin. Tidigare var han vaken en timma, åt, somnade vid bröstet och sov 1-3 timmar. Nu har det blivit så att han vaknar, äter, är vaken, blir övertrött, har svårt att somna, sover 30 minuter. Inte konstigt han blir gnällig. Ska försöka vända det idag så får vi se om det funkar.

    Om det är en tillväxtperiod som strular till det, hur länge varar den?


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel
    ÄrtaMärta skrev 2009-06-08 12:01:50 följande:
    Rutiner är bra, hoppas ni hittar dit igen snart, och hoppas att du kryar på dig gumman!Har du fått antibiotika eller liknande eller försvinner "mjölkstockningen" av sig självt?Nu har jag varit hos Mvc, fick tipset att köpa Minifom droppar, ngn annan som ger dessa?Bejbisen: har ni kört igång bebbeverkstan igen? Skulle inte ni göra det nu?
    Ringde BB igår och de sa att jag får komma in och få antibiotika om jag haft feber i 3 dagar eller om det blivit värre på något annat sätt. Men nu har det ju gått över så det behöver jag inte. Jag tog 1 ipren och 2 alvedon och då gick febern bort på en gång. Tog samma dos idag så hoppas jag att stockningen kan försvinna helt nu. Man får duscha varmt, massera och pumpa/amma ur bröstet så försvinner det av sig självt.
    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel

    Ja vi väntar nog också några år med barn. Så känns det nu i alla fall, om ett år kanske man tänker annorlunda. Men just nu känns det inte så aktuellt att ha två blöjbarn som inte sover hela nätterna.


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
  • Caranlachiel

    I natt var en ovanligt bra natt! Erik somnade med sin pappa i sovrummet vid 16:00. Vaknade 17:30 och åt. Somnade 18:00. Vaknade 19:30 och åt. Somnade 20:00. Vaknade 01:30 och åt. Somnade 02:00. Vaknade 05:00 och åt. Somnade 05:50. Vaknade 07:20 och åt. Var pigg då, så jag lämnade över honom till maken som också han somnade vid 17:30 och sov hela natten. Så fick jag sova ett par timmar till. Skönt!


    Lill-Erik kom till oss den 6 april!
Svar på tråden Bebisverkstan för oss som började i augusti - 07, del 9