Inlägg från: Nenna B |Visa alla inlägg
  • Nenna B

    Bebisverkstan för oss som började i augusti - 07, del 9

    Här träffas vi som började bebisverkstan i augusti 2007.
    Många av oss har redan fått sina efterlängtade bebisar, medans några väntar fortfarande.

    BIM-listan uppdateras av en själv.
    Gravidlistan följer med BIM-listan och uppdateras på samma sätt.

    Välkomna till tre nya månader med massor av fler plus!

  • Svar på tråden Bebisverkstan för oss som började i augusti - 07, del 9
  • Nenna B
    Poppit skrev 2009-05-25 20:36:47 följande:
    Ja, och kämpigt är det nu när sambon är tillbaka på jobbet igen, så ett par extra armar har man ju inte heller =/ Min BM sa också att de förtår skillnaden på natt och dag nu, men det vore ju skönt om hon iaf kunde vila en timma eller så så man hann äta lunch och klä på sig.. vissa dagar är det morgonrock som gäller från det man går upp tills man går och lägger sig! Bara o hoppas på att det vänder snart, så man får mer rutin på dagarna!
    Haha! Känner igen det där med morgonrocken!
    Har faktiskt (och jag känner mig hur taskig som helst) börjat lägga ifrån mig honom så jag hinner göra något, han får ligga och skrika ett tag. Huh, vad taskigt det låter! Men vad ska man göra??

    LillaFrugan:
    Vad tråkigt att du känner dig som en dålig mamma! Du ska absolut inte behöva känna så, du är en lika bra mamma oavsett om du ammar, pumpar eller ger ersättning. Det enda Anton kommer att bry sig om är att han vill vara dig nära, eller sin pappa.
    Jag stortjöt i början när vi började ge ersättning och kände mig som en urdålig mamma, och det är något jag tänker ta upp på återträffen för föräldragruppen - de kan inte hålla på och propagera om att man ska amma utan att samtidigt säga att fungerar det inte av en eller flera orsaker så är det OKEJ ändå!
  • Nenna B
    kokoskorven skrev 2009-05-26 08:36:41 följande:
    nnenna: har ni gått över helt till ersättning?? Min BVC-sköterska sa såhär när jag bestämde mig för att gå över till ersättning: man ska inte amma till varje pris och du har iaf gjort det så länge det gick! Jätteskönt!! Hon sa oxå att många mammor känner sig värdelösa och mår dåligt och att det är vanligt, men det ska man naturligtvis inte göra
    Jag har inte gått över helt, och ersätter inte heller ett helt mål utan han måsteförst försöka äta från mig. Mest för min egen skull, jag vet ju att man överlever även om man bara äter ersättning (jag gjorde det och min man också..).
    Min BVC-sköterska säger samma sak, att jag kämpat länge och inte behöver må dåligt över att det inte fungerar. Men det är ju lättare sagt än gjort.. Som tur är känner jag mig stöttad av de som är runt omkring mig och det känns också väldigt skönt att det fick bli mitt beslut att börja med ersättning.
    Poppit skrev 2009-05-26 13:33:53 följande:
    Ibland får man äta upp det man skriver! Idag har Moa sovit nästan hela förmiddagen (och gör det fortfarande!!). Jag har hunnit äta lunch, sminka mig och klä mig, platta håret, dammsugit, bytt sängkläder och slängt in en tvätt. Nu sitter jag här och väntar på att hon ska vakna så hon kan få mat så vi kan ta en promenad! Haha, vilken skillnad mot t.ex gårdagen...Har märkt att Moa väldigt gärna vill sova på mage, och när jag låter henne göra det (under uppsikt såklart!) så sover hon väldigt gott och länge. Hur har ni andra gjort, har ni låtit era små sova på mage ibland trots att man egentligen inte ska? Lägger jag henne på rygg vaknar hon oftast efter 10 minuter. På sidan sover hon ofta också, och det känns ju mer okej än på mage. Hmm, svårt det där..
    Har inte testat att lägga honompå mage, inte själv iaf. På mig sover han på mage... Men han brukar ligga på sidan i vagnen, uppbullad med gosedjur och filtar så det blir trångt - så sover han gött! Men på nätterna sover han på rygg, och han sover 4-5 timmar i sträck då. Hur sover hon på nätterna? På rygg eller mage?
  • Nenna B

    Appropå möhippa...

    Kan tipsa om äventyrsbana om någon sådan finns i närheten, hade det på min och det var jättekul. Blev kidnappad i en affär och utklädd, fick göra hyss på väg till äventyrsbanan, sedan lunch sen bröt vi upp allihopa (trodde jag). Hemma hos mig väntade alla igen, då var det sexparty och lekar (hmm, lät mysko det där.. ) och jag var tvungen att handla för de pengar jag tjänat ihop under dagen. Sen iväg på dans i närheten där jag sålde danser för 5 kr. Helt slut i fötterna efter det, men kul var det!

    Håller också på att planera en möhippa... Hur mycket tycker ni är rimligt, kan man betala per person för en möhippa. Har alldrig varit med och planerat en förut, och vet inte på vilken nivå man ska kolla på. Helikopter tur kanske blir lite dyrt för en grupp på 10 pers menar jag - då kanske man inte göra något annat...

  • Nenna B
    kokoskorven skrev 2009-05-28 12:40:22 följande:
    Vi hade oxå funderingar på sexparty ! Men sen insåg vi att det nog tyvärr fanns de i sällskapet som inte skulle gilla det...
    Min mamma och lillasyster var med på partyt, trodde inte mamma skulle uppskatta det precis men hon satt där och frågade stup i kvarten om min lillasyster ville ha något. HAHAHAHA!!! Du skulle sett hennes min första gången mamma frågade, obetalbar!! *fniss*
  • Nenna B
    kokoskorven skrev 2009-05-28 12:41:55 följande:
    nnenna: Så gjorde jag oxå när det började strula, först amma och sedan flaska, men tyvärr vägrade han bröstet helt tillslut. Hoppas det går bättre för dig!!
    Han äterpå bröstet riktigt bra när vi ligger i sängen, förutom det lite senare morgonmålet. Hoppas att jag iaf får behålla dem till våra stunder.
    ÄrtaMärta skrev 2009-05-28 15:21:03 följande:
    Vet ni vad tjejer ... jag har glömt att berätta att jag blev jätte dålig efter förlossningen, ganska direkt efter att vi kommit hem så vart jag inlagd, hade fått livmoderinfektion och var tvungen att få antibiotika i dropp ...äter två sorters antibiotika fortfarande och hoppas att den ska gå bort.Blir bara så rädd inför "framtida barnverkstan" om det blir ngn med tanke på allt vi fick gå igenom innan vi lyckades med Anton.
    Stackare! Varför ska du drabbas av så mycket krångel för!?
    Hur menar du, är det svårare att bli gravid efter en livmoderinfektion?
  • Nenna B
    bejbisen skrev 2009-06-01 20:26:24 följande:
    Bröllopet blev huuuur bra som helst!Vi hade kanon väder!25-30 grader, sol hela dagen.Trevligt folk, kunde inte bli bättre
    Så gött! Håller med LillaFrugan, vi vill se bilder!
    ÄrtaMärta skrev 2009-05-31 19:46:13 följande:
    Läkarna säger att det inte ska påverka fertiliteten, men jag själv blev bara lite orolig då min ena äggledare är blockerad/förstörd pga en tidigare infektion och därav påverkades våra chanser att bli gravida.men tydligen så ska detta inte kunna påverka men man är ju lite extra "orolig" eller så när de gäller regionerna som äggledare och livmoder då de lätt får ärrbildningar om man har infektioner.
    Ja, det förstår jag att du blir - det skulle en annan också bli. Kanske speciellt eftersom vi fått kämpa ett tag för att bli gravida. Skönt att du är frisk nu!
    kokoskorven skrev 2009-05-29 21:05:49 följande:
    Va skönt! Hade hoppats att vi kunnat behålla lite av amningen iaf. Men nu äts det pureer för fulla muggar! Gapar som en liten fågelunge !

    stackars lillasyster
    Hihi! Är så nyfiken på fågelungen! Längtar faktiskt tills det är dags för pureer och annat gott, det har ju inte varit så kul att amma när han hållt på som han gjort (fast det är himla mysigt när han väl äter )

    Hihi! Ja, jag skrattar åt det varje gång jag kommer på tanken. HAHAHA!
    kokoskorven skrev 2009-06-01 10:19:07 följande:
    Usch här har vi haft en jobbig natt! Gustav vaknade igår efter bara ett par timmars sömn och skulle inte sova mer! Visade sig att han hade feber ! Så han har sovit växelvis i min famn och emellan oss. Vid fyra i morse hade han 39,5, men nu är den nere i 37,5. Hade en sån febertopp förra veckan oxå, men då visade det sig att han hade tänder på gång, men han borde ju inte får fler tänder nu!!
    Stackare! Men kan inte tänderna komma lite växelvis? Menar att han kanske får nån/några nu och sen är det lugnt ett tag?
  • Nenna B

    Ojoj! Ensam hemma för första gången sedan lilla sonen kom till världen! Både hemskt och underbart!
    Lilla sonen är iväg på fotboll med mannen, så det blir borta ett tag också.... Hua!

    Så nu ska jag göra sånna extremt roliga saker *suck* som att tvätta och läsa ikapp mig på mejlen.. *haha*

  • Nenna B
    bejbisen skrev 2009-06-02 19:02:12 följande:
    Nu finns de några bilder i mitt galleri!!Passade på att uppdatera med några bilder på Vilhelmina i hennes album oxå
    Åhh, så fina bilder! Grattis än en gång!
Svar på tråden Bebisverkstan för oss som började i augusti - 07, del 9