• Boothwalker

    Retrovagnstråden 16


    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.


    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:


    www.retrovagnen.se
    retrovagnen.mylava.net
    bytes.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com


     


    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.



    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!
  • Svar på tråden Retrovagnstråden 16
  • Boothwalker

    Funderar på ett tillägg i TS:


    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)
    Knock knock - Whos there? - Boo - Boo who? - Dont cry, its just me =)
  • spuff
    MaryMalou skrev 2009-08-29 10:03:49 följande:
    Den här barnsängen tyckte jag var lite söt. Fast av någon anledning får den mig att tänka på sjukhussängar. Känns ju mindre bra... lokus.gd.se/exp_searchstart.asp...
    Jag har en liknande röd som står hemma hos päronen. Tvingade dem att släpa hem den från sommarstugan för jag tänkte ha den till O sen. Men känns som lite klämvarning för fingrarna. Vi har funderat på att byta ut spjälsängen, för hon hatar den och sover mest hos oss. Men då måste det ju vara något hon inte trillar ur. Typ en madrass på golvet.

    Gud vad alla fyndar hela tiden, känns som Alexxia bor i världens fyndstad! Själv var jag på Myrorna idag, men köpte bara en gammal träbil. Biiil, säger O med Lidingö-i.
  • AlexandraK
    spuff skrev 2009-08-29 22:16:20 följande:
    Jag har en liknande röd som står hemma hos päronen. Tvingade dem att släpa hem den från sommarstugan för jag tänkte ha den till O sen. Men känns som lite klämvarning för fingrarna. Vi har funderat på att byta ut spjälsängen, för hon hatar den och sover mest hos oss. Men då måste det ju vara något hon inte trillar ur. Typ en madrass på golvet.Gud vad alla fyndar hela tiden, känns som Alexxia bor i världens fyndstad! Själv var jag på Myrorna idag, men köpte bara en gammal träbil. Biiil, säger O med Lidingö-i.
    Ja, jag gör många fynd! =)
    Längtar tills Ellie kan prata!! Bil kommer nog vara ett av dom första orden.
    Men faktiskt, hon säger redan mamma. Vet inte om det är tidigt... Hon började med det vid 6 månader ålder.
  • spuff
    AlexandraK skrev 2009-08-29 22:21:03 följande:
    Ja, jag gör många fynd! =) Längtar tills Ellie kan prata!! Bil kommer nog vara ett av dom första orden. Men faktiskt, hon säger redan mamma. Vet inte om det är tidigt... Hon började med det vid 6 månader ålder.
    Jo, men det låter tidigt. O säger mamma åt lite allt möjligt, fast med olika tonfall. Det är bara vi föräldrar som fattar vad hon menar. Menar hon mig har hon en väldigt uppfordrande ton

    Det är kul när de snackar, även om hon måste säga bil till varje bil vi passerar längs med hela Hornsgatan.
  • Ekorrfamiljen
    jagäraf skrev 2009-08-29 10:47:12 följande:
    Det var barnvagnsaffären här i Visby och jag är nästan hundra på att det är en babyproffsenaffär. Det var iofs några år sedan men visst sälja HP-stolar fortfarande nya?
    Ja, Babyproffsen här i Visby säljer fortfarande Hokus Pokus!
    Boothwalker skrev 2009-08-29 10:28:51 följande:
    klicka på url under bilden eller klicka öppna i ny flik eller fönster och kopiera bildadressen där...Den bilden menade du va?
    Lallan: Precis så såg den stolen ut som jag hade... tror jag. Får leta i mitt babyalbum. (Född 1977.)
    Tin 950103, Saga 961003, Vendel 060504, Minivalpen Bf 091103
  • Lallan

    Lallan: Precis så såg den stolen ut som jag hade... tror jag. Får leta i mitt babyalbum. (Född 1977.)
    [/citat]

    Då är det nog stor sannolikhet att dom är likadana, född -78.

  • Boothwalker

    Hej. Här håller vi till nu:
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/retrovagnar-19

    Och för att svara på din fråga. Jag vet inte om nån köpt från dem. Men jag vet att folk beställt från den holländska sidan och varit nöjda. Om du beställer får du gärna meddela hur det gick =)


    ♪♫♪ Ajv siin vat aj chous änd ajv siin vat aj niid, änd dät is enaff, tu vant mår vud bi griid. ♪♫
Svar på tråden Retrovagnstråden 16