• Anonym
  Tis 2 jun 2009 14:03
  1948 visningar
  8 svar
  8
  1948

  Vi ska separera och jag hittar ingen billigare lägenhet...

  Jag och barnets pappa ska separera men vi bor fortfarande tillsammans i väntan på nya bostäder, han har redan hittat en lägenhet men jag har inte hittat någon än, eller de jag har anmält intresse för har jag inte fått. Lägenheten vi bor i nu är en 3:a på 74 kvm för 7495 kr i månaden och det tråkiga är att de flesta lägenheter ligger runt samma hyra som den vi har nu och om jag ska flytta till en lägenhet som det skiljer sig några hundralappar mellan så tycker jag att jag lika gärna kan bo kvar här för det kommer vara lika omöjligt för mig att kunna betala en sådan hyra ensam trots bostadsbidrag.
  Vi väntar även barn nr 2 så jag måste verkligen ha en 3:a och tro mig, jag letar verkligen som en blådåre men en 3:a ligger oftast på 6700 och uppåt i denna stad och jag vill ju helst stanna kvar här.
  Hur fasen gör man när man verkligen behöver en billigare lägenhet. Har kontakt med socialförvaltningen då jag just ville ha hjälp med detta bla men de har redan sagt att de inte kan hjälpa mig hitta en ny lägenhet så detta känns helt omöjligt för mig att få en egen bostad. Det är inte roligt att tvingas leva heller med en människa man inte vill/kan leva med.
  Har någon något råd på vad man kan göra? Detta tär på mig psykiskt...

Svar på tråden Vi ska separera och jag hittar ingen billigare lägenhet...
 • Anonym
  Tis 2 jun 2009 14:06
  #1

  Om du inte kan hitta en billigare lägenhet (undrar var du bor för hyran är ju väldigt hög), så får du helt enkelt flytta till annan ort, se till att få en högre inkomst, eller helt enkelt bo mindre. Om du har ett barn redan så skulle du kunna bo i en tvåa. Du och bebisen i vardagsrummet och barnet i sovrummet. Jag och min man bor med två barn i en 3:a på 60 kvm. Det funkar utmärkt

  Det låter ju krasst men det finns ju inte så många andra altenativ.

 • Anonym
  Tis 2 jun 2009 14:10
  #2

  Flytta till en tvåa! En vuxen och två små barn kan utmärkt väl bo i en tvåa. Eller så får du ta skeden i vacker hand och söka i orter runt omkring där du bor där det är billigare hyra. Du får ju också bostadsbidrag, barnbidrag och underhåll så du kommer nog kunna klara hyran även om du bor kvar. Kanske ett litet socialbidrag också om du har väldigt låg inkomst.

 • Anonym Trådstartaren
  Tis 2 jun 2009 14:15
  #3
  Anonym skrev 2009-06-02 14:06:39 följande:
  Om du inte kan hitta en billigare lägenhet (undrar var du bor för hyran är ju väldigt hög), så får du helt enkelt flytta till annan ort, se till att få en högre inkomst, eller helt enkelt bo mindre. Om du har ett barn redan så skulle du kunna bo i en tvåa. Du och bebisen i vardagsrummet och barnet i sovrummet. Jag och min man bor med två barn i en 3:a på 60 kvm. Det funkar utmärkt Det låter ju krasst men det finns ju inte så många andra altenativ.
  Jag letar även på andra orter men som sagt jag har inte blivit kontaktad ang. de intresseanmälningarna jag gjort. En tvåa kommer jag aldrig bosätta mig i därför jag vill kunna känna att jag kan bo länge i den nya bostaden, inte att man inom några år ska flytta igen. Så har jag redan levt och jag anser inte att det är bra för ett barn att växa upp så. De har rätt till en fast och trygg punkt. Det är även viktigt för mig att inte bosätta mig i otrygga områden, och även i de otrygga områdena har hyrorna ökat pga alla nyrenoveringar som pågår för fullt. Denna lägenheten renoverades 2007 och nu renoverar de flesta bolag sina hyresrätter och därav en ökad hyra.
  Jag tittar på lägenheter runtomkring men det är jättesvårt att hitta och sedan att få en. Jag har ju även husdjur som ska ha utrymme i bostaden.
 • Anonym (reali­st)
  Tis 2 jun 2009 14:24
  #4

  Du kräver alltså att få en trea eftersom du snart har två barn? Lycka till. De jag känner till som har barn och måste få hjälp av soc kan inte ställa sådana lyxkrav.


  Anonym skrev 2009-06-02 14:15:44 följande:
  Jag letar även på andra orter men som sagt jag har inte blivit kontaktad ang. de intresseanmälningarna jag gjort. En tvåa kommer jag aldrig bosätta mig i därför jag vill kunna känna att jag kan bo länge i den nya bostaden, inte att man inom några år ska flytta igen.
 • Anonym
  Tis 2 jun 2009 14:24
  #5

  Vad är det för fel med en 2:a?
  Får man tag i en stor 2:a så kan man ju bo där länge även med 2 barn. De kan ju dela sovrummet och du i vardagsrummet.
  Har själv bott i en 2:a på 63 kvm med barn....Och hade inte jag och sambon flyttat ihop igen så hade jag nog fortfarande bott kvar...

 • Anonym
  Tis 2 jun 2009 14:26
  #6
  Anonym skrev 2009-06-02 14:15:44 följande:
  Jag letar även på andra orter men som sagt jag har inte blivit kontaktad ang. de intresseanmälningarna jag gjort. En tvåa kommer jag aldrig bosätta mig i därför jag vill kunna känna att jag kan bo länge i den nya bostaden, inte att man inom några år ska flytta igen. Så har jag redan levt och jag anser inte att det är bra för ett barn att växa upp så. De har rätt till en fast och trygg punkt. Det är även viktigt för mig att inte bosätta mig i otrygga områden, och även i de otrygga områdena har hyrorna ökat pga alla nyrenoveringar som pågår för fullt. Denna lägenheten renoverades 2007 och nu renoverar de flesta bolag sina hyresrätter och därav en ökad hyra.Jag tittar på lägenheter runtomkring men det är jättesvårt att hitta och sedan att få en. Jag har ju även husdjur som ska ha utrymme i bostaden.
  Då får du se till att få ett mer välbetalt jobb. Du har faktiskt ganska höga krav. Du SKA bo i en trea, du SKA bo i närheten av där du bor nu, du SKA ha plats för både djur och barn. Du VILL inte bo i tvåa, du VILL bo billigt osv osv. Jag tycker att man i dagsläget skall vara förbaskat glad om man har tak över huvudet och mat på bordet. Det går inte att alltid vara kräsen. Och barn mår verkligen inte illa att under några småbarnsår ha det lite trångt. Det är bara du som tror det. Så sänk kraven så ska du se att livet blir bra mycket lättare att leva.
 • Tis 2 jun 2009 14:28
  #7

  Jag kan absolut förstå att det tar emot att flytta från en nyrenoverad 3a till en tvåa men samtidigt så har du ju inte råd att bo kvar. Du måste ju inse att man inte kan fortsätta leva precis som vanligt när man inte har samma ekonomiska förutsättningar.

  Så mina råd är:
  Titta på stora 2:or
  Titta på 3:or i andra områden och orenoverade lägenheter.
  Du kanske kan hyra ett litet hus utanför stan?
  Leta extrajobb så att du kan ha råd att bo som du vill.

  Och sluta sätta gränser för dig själv. Självklart vore det bästa om du slapp flytta igen, men nu kanske du måste inse att du inte kan få allt perfekt precis nu utan att du får vänta några år tills båda barnen går på dagis och du har en ordentlig inkomst?
  Min devis är i alla fall att när man har dålig ekonomi är ingenting heligt utan man gör det man måste för att få det att gå runt. Hoppas det löser sig i alla fall.


  Anonym skrev 2009-06-02 14:15:44 följande:
  Jag letar även på andra orter men som sagt jag har inte blivit kontaktad ang. de intresseanmälningarna jag gjort. En tvåa kommer jag aldrig bosätta mig i därför jag vill kunna känna att jag kan bo länge i den nya bostaden, inte att man inom några år ska flytta igen. Så har jag redan levt och jag anser inte att det är bra för ett barn att växa upp så. De har rätt till en fast och trygg punkt. Det är även viktigt för mig att inte bosätta mig i otrygga områden, och även i de otrygga områdena har hyrorna ökat pga alla nyrenoveringar som pågår för fullt. Denna lägenheten renoverades 2007 och nu renoverar de flesta bolag sina hyresrätter och därav en ökad hyra. Jag tittar på lägenheter runtomkring men det är jättesvårt att hitta och sedan att få en. Jag har ju även husdjur som ska ha utrymme i bostaden.
 • Anonym (först­år)
  Tis 2 jun 2009 17:13
  #8

  Jag förstår att du helst vill ha en 3:a, men jag är nyseparerad med två st barn (3 och 5 år) och bor i en 2:a. Det går jättebra! Dom har ju sitt rum och jag sover i vardagsrummet.

Svar på tråden Vi ska separera och jag hittar ingen billigare lägenhet...
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...