• Skorpa­n B
    Äldre 3 Jun 15:04
    27680 visningar
    724 svar
    724
    27680

    5 min metoden fungerar!!!

    BeaBus skrev 2009-06-03 09:15:55 följande:
    Jag har en liten kille som i dag blir 9 månader jag testade 5 minuters metoden och det gick super bra. Första natten skrek han i 35 min , andra natten i 15 minuter och 3:e natten i 3,5 minuter och 4:e somnade han direkt nör vi lade ner honom. Men nu så har han börjat vakna på nätterna, han rullar runt och kryper upp mot huvudänden av sängen och så klart när det tar stopp och han slår i huvudet så vaknar han. Vanligast är att han vaknar 3 gånger per natt. Har du ngr bra tips på vad man kan göra?Mvh Bea
    Jag har de precis likadant!
    Har en flicka på 8 månader som har börja krångla med sömnen sedan en månad tillbaka ung.
    Så typiskt för innan så var det bara att lägga ner henne och efter en stunds lekande och plockande i sängen så sov hon. Dessutom så hade hon precis börjat sova hela nätter och man var ju överlycklig.
    Nu är hon omöjlig att lägga, vaknar på nätterna och vill ligga mellan oss, rullar runt och vet knappt själv om hon vill sova på rygg eller mage osv.
    .....så nog tror jag också att det har med separationsfasen att göra inkl att tänderna ploppar upp en efter en.
    Går det inte över här inom ett par månader så tänker jag också köra 5mm.
    Jag är inte motståndare till några metoder utan tycker att det är upp till varje förälder att bedömma vad som är bäst för deras barn =)
  • Skorpa­n B
    Äldre 3 Jun 15:14
    #16

    Förresten!
    Glömde ju i mitt inlägg ovan att Gratta Ts till att ni hittade en metod som fungerade.
    Jag tycker att ni gjorde helt rätt, man skall inte behöva ta en fajt på ett par timmar varje kväll för att få de små liven att sova.
    Dessutom så tycker säkert din lillkille också att det är ganska skönt att kunna somna utan att behöva kämpa emot så länge.

  • Skorpa­n B
    Äldre 4 Jun 16:22

    Jag tycker att det är så trist att 5mm-anhängarna inte kan få ha sin tråd ifred, det blir ju alltid en samlingsplats för motståndarna till slut.
    Varför skapar inte ni en egen tråd då med fakta och åsikter varför man inte skall använda sig av denna metoden?
    Jag tror att ni gör en större inverkan så än att sitta och förtrycka stackars människor som ÄNTELIGEN fått lite rätsida på sin tillvaro.

    Jag tycker absolut inte att 5 mm passar ALLA barn men i vissa fall så kan man hjälpa barnet.
    För har man ett barn som håller på att göra motstånd i timmar för att det inte kan komma till ro och sova för att det finns så mycket annat de hellre vill göra så tycker jag att man som förälder gör dem en "björntjänst" genom att dalta runt med barnet när det ändå bara blir grinigare o grinigare, tröttare o tröttare och egentligen behöver sova.
    Det finns faktiskt barn som blir näst intill utbrända för att de inte får sova tillräckligt.

    Men visst jag håller med om att man skall inte 5mm ett barn som bara tycker det är mysigt att få vara tillsammans med sin mamma och pappa tills det är dags att slumra in......FÖR då är det ju bara föräldern som får vinning i det hela!

  • Skorpa­n B
    Äldre 4 Jun 20:57

    Jag sa i ett tidigare inlägg i denna tråden idag att det är synd att en sån här tråd för 5 mm anhängare skall förstöras av en massa gnäll och gnabb från motståndare.
    Jag tycker att det är upp till var och en att bestämma vad som är bra för deras barn.
    Visst alla får ha åsikter men i denna tråden har det ju helt ballat ut, det är ju fullständiga personangrepp. (Förstår folk inte att man verkligen sårar andra som kanske har tagit till detta som en sista utväg när inget annat funkat?)

    Skriver återigen som jag skrev i mitt tidigare inlägg att jag tror att ni som totalmotsåndare till 5 mm skulle få fler att "lyssna" på er om ni startade en egen tråd med fakta och åsikter om varför ni absolut inte tycker att man skall göra detta och låt denna tråden stå för vad Ts vill, just att 5 mm metoden funkar för hennes del.

Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!