• trötte­r22
  Äldre 3 Jun 16:26
  24949 visningar
  724 svar
  724
  24949

  5 min metoden fungerar!!!

  BeaBus skrev 2009-06-03 09:15:55 följande:
  Jag har en liten kille som i dag blir 9 månader jag testade 5 minuters metoden och det gick super bra. Första natten skrek han i 35 min , andra natten i 15 minuter och 3:e natten i 3,5 minuter och 4:e somnade han direkt nör vi lade ner honom. Men nu så har han börjat vakna på nätterna, han rullar runt och kryper upp mot huvudänden av sängen och så klart när det tar stopp och han slår i huvudet så vaknar han. Vanligast är att han vaknar 3 gånger per natt. Har du ngr bra tips på vad man kan göra?Mvh Bea
  så du lät din stackars bebis ligga alldeles ensammen o skrika i 35min? det är helt galet låntg tid. vad är det för fel på närhet? ge han til någon som vill ha han o vara nära han istället då om du inte orkar med han.
 • trötte­r22
  Äldre 4 Jun 14:03
  Angel1978 skrev 2009-06-04 13:49:00 följande:
  Vi har också tillämpat något som man kan likna med 5mm och det funkar. Det handlar ju inte om att man överger barnet eller struntar i det, det handlar ju om att barnet ska lära sig att det inte är farligt att somna själv, det finns inget att vara rädd för.. Jag tar inte upp barnet för att det skriker (om det inte är blöjbyte eller nåt annat är uppenbart fel), utan jag på min höjd klappar lite på det utan att prata.Om man som förälder ALLTID kommer rusande så fort barnet piper så lär sig barnet det väldigt fort.. Det KAN leda till att barnet piper lite för att det inte vill sova, då kommer föräldern och det blir ytterligare x många minuter med stimulans för barnet.. Inte sagt att alla barn är så, men det vet man ju inte förrän efteråt.Hur man än gör så tror jag att det är viktigt att man gör likadant varje kväll..
  vadå lära sig att det inte är farligt att somna själv? så om vi säger att du har sellskräck, ska vi då låsa in dig i ett litet rum för att visa att det inte är nått farligt? eller om du är mörkrädd, ska vi då slänga in dig i ett mörkt rum o låsa dörren?
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.