• Dr Mupp

  5 min metoden fungerar!!!

  Klart det fungerar, det betyder inte att det för det är en lämplig metod.

  Det fungerar att slå barn också, men vi gör inte det ändå.

 • Dr Mupp
  Mieria skrev 2009-06-03 15:52:52 följande:
  Fy vilken misshandel ni utsätter era barn för! Barn ska ALLTID ligga i mammas famn och gör de inte de är de oälskade och då borde man minsann aldrig ha skaffat barn från början. Förstår ni inte det?? Nej förlåt. Jag tror faktiskt att de flesta kritiker är skeptiska mot att man använder metoden på helt nyfödda. Eller har jag missuppfattat?? Jag tycker att fm är ett sätt att hjälpa barnet att hitta en egen ro. Utan mamma. Det är liksom en del i utvecklingen.
  De flesta kritiker är emot metoden eftersom den är fruktansvärt kränkande för barn oavsett ålder. Vill du bli ignorerad av dem du älskar bara för att de bestämt att en viss tid så bryr de sig inte om dig.

  Alla barn lär sig somna ensamma tids nog. Finns inga 15-åringar som behöver mamma bredvid sig för att somna.
 • Dr Mupp

  Ord blind skrev 2009-06-03 20:19:30 följande:


  Är daltande så mycket att förespråka?
  Så om man inte överger sitt barn så daltar man?
 • Dr Mupp
  Jennick skrev 2009-06-04 08:16:22 följande:
  Om det var sant så borde ju alla barn som har blivit "utsatta" för 5 minuters metoden vara djupt olyckliga och otrygga, eller?
  Läs på om barn. Barn som vanvårdas och misshandlas har en försvarsmekanism där de visar upp en glad och nöjd sida för att säkerställa att de får sina behov uppfyllda. Det är så beroende av föräldrarna att det helt kan kväva sin egen personlighet om det är det som krävs för att få en ordentligt omvårdnad.

  Min mamma misshandlade mig grovt, men ingen trodde att jag mådde dåligt för jag var ju ett nöjt, glatt och harmoniskt barn.
 • Dr Mupp

  5 mm metoden är till för föräldrarna, till och med skaparen av metoden skriver på sin hemsida att det normala för spädbarn är att sova nära och vakna på nätterna. Metoden är till för föräldrarna för att de ska kunna fortsätta sitt vanliga liv trots barn. Metoden uppfanns under en tid då vi hade en helt annan syn på spädbarn.

  Metoden har aldrig varit till för barnen, att då säga att det är för barnet skull man metodar det så har man missuppfattat. Barnet mår inte dåligt av att vakna på natten. Om föräldren gör det är en sak, men stå då för att ni metodar för att ni inte orkar ta ett föräldraansvar.

 • Dr Mupp
  tebax skrev 2009-06-04 12:53:48 följande:
  CloudBerry the 1st skrev 2009-06-04 11:23:41 följande: hmm.. ja jag är verkligen jätterädd av mig. BUHU! Min mamma lät mig sova i min egna säng från att jag var 2 månader och jag skrek endel. Men inte fan är det något jag minns , och jag och min mamma har världens bästa kontakt än idag. sååå...
  min pappa slog mig när jag var barn. Vi har bra kontakt idag. Då måste det betyda att det är ok att slå barn.
 • Dr Mupp
  tebax skrev 2009-06-04 13:16:19 följande:
  Dr Mupp skrev 2009-06-04 13:13:59 följande: men är det att jämföra ? Ett barn skriker, men det är naturligt. Orkar inte diskutera detta med en svärm av desperata husfruar :)
  Ja ett barn skriker, det naturliga är att trösta det. Inte låta det ligga ensam i sängen.
 • Dr Mupp
  tebax skrev 2009-06-04 13:27:19 följande:
  Så ni menar på fullaste allvar att ni ger precis allt som barnen vill ha ? Alltså jag hänger inte med.. Så om erat barn börjar störtgråta i affären och vill ha godis så är det sjääävklart att ni köper det eftersom han/hon gråter??
  Nej vi gör skillnad på behov och vilja. Min bebis har inte så mycket vilja men en massa behov. Hon skriker inte i sängen för att hon vill att jag ska stanna. Hon skriker i sängen för att hon har ett behov av att vara nära.
 • Dr Mupp

  Man kan ju fundera vad som gick så fel när föräldrarna växte upp. Nånstans måste de ha tapat den grundläggande emptain, friska människor utsätte rinte sina barn för sånnahär metoder. Jag tror att de mammor som kör 5 mm på sina barn, själva fick skrika sig till sömns som bebisar. Tyvärr brukar ju det sociala arvet fortsätta i varje generation.

 • Dr Mupp
  clarens skrev 2009-06-04 20:29:19 följande:
  linda 84 skrev 2009-06-04 20:18:22 följande: självklart är man mamma till 100% oavsett hur man behandlar sitt barn! hur menar du? skulle mammahalten sjunka för att man gör fel mot sitt barn? mamma är man ändå, även om man skulle vara en dålig sådan.tycker jag. kom helst inte med fler spekulationer kring min intelligens. onödigt.
  Ja du kan ju kalla min mamma för mamma om du vill. Jag gör inte det och det gör ingen av mins syskon heller. Men det är klart hon har ju gravt misshandlat tre av oss så att de fått permamenta skador.
 • Dr Mupp
  Apmor2 skrev 2009-06-06 18:05:40 följande:
  ja några min, fan vet jag 20min högst kanske ngt sånt. vad det det enda du fick ut ur mitt inlägg? Jag skriver tydligt att man ej ska låta dom gå hungriga eller låta dom gråta i timmar, ni verkar ha ngt emot att dom låter överhuvudtaget och jag tror inte dom far illa av det, jag stoppade inte tutten i min son så fort han lät och jag kan med gott samvete säga att han aldrig aldrig gick hungrig eller saknade uppmärksamhet eller kärlek och ömhet eller kroppskontakt och ja jag erkänner: han grät ibland och ibland så tog det en liten liten stund innan han fick mat men som sagt han gick aldrig aldrig hungrig.
  hur vet du det. Hur vet du att han faktiskt inte var hungrig när han fick vänta?
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!