Inlägg från: Kålrabbin |Visa alla inlägg
 • Kålrabbin

  5 min metoden fungerar!!!

  Dr Mupp skrev 2009-06-04 12:03:40 följande:
  5 mm metoden är till för föräldrarna, till och med skaparen av metoden skriver på sin hemsida att det normala för spädbarn är att sova nära och vakna på nätterna. Metoden är till för föräldrarna för att de ska kunna fortsätta sitt vanliga liv trots barn. Metoden uppfanns under en tid då vi hade en helt annan syn på spädbarn. Metoden har aldrig varit till för barnen, att då säga att det är för barnet skull man metodar det så har man missuppfattat. Barnet mår inte dåligt av att vakna på natten. Om föräldren gör det är en sak, men stå då för att ni metodar för att ni inte orkar ta ett föräldraansvar.
  Vem är skaparen?
 • Kålrabbin
  Jävelunge skrev 2009-06-04 12:20:04 följande:
  Barnläkaren Berndt Eckerberg
  Tack.
 • Kålrabbin
  Lisen08 skrev 2009-06-04 17:23:01 följande:
  För oss tog det drygt ett halvår att reparera skadan efter 5mm. Självklart ger lillen upp när ingen lyssnar på hans signaler Hoppas att 5mm och andra skrikmetoder försvinner snart. DN har en bra artikelserie om barn nu och i höst kommer Louise Hallin med sitt program om barn på SVT. 5mm är inget som förespråkas i något av dessa två forum. Det som som står i ts kunde jag själv ha skrivit för 2,5 år sedan. Idag när jag läste inlägget trodde jag först att det var ett skämt (ett dåligt sådant förstås).
  Kan du inte berätta vad som hände? På vilket sätt fick ni reparera?
 • Kålrabbin
  Lisen08 skrev 2009-06-04 17:46:17 följande:
  Det är en lång historia, jag har den i min blogg här på FL. Har även en liten litteraturlista med bra böcker om barns behov de första åren.
  Okej, tack då tar jag och läser där.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!