• Äldre 4 Jun 14:52
    27794 visningar
    724 svar
    724
    27794

    5 min metoden fungerar!!!

    Mieria skrev 2009-06-04 14:47:40 följande:
    Jag vill gärna veta VARFÖR man inte kan ta sig tid att natta barnet? Finns det någon anledning?
    vad menar du med att natta? om du menar ligga bredvid det i upp till 1-3 timmar så kan jag säga att det skulle jag aldrig stå ut med. jag undrar, ni som gör det, hur står ni ut?? vill ni inte göra andra saker på kvällarna? jag har dessutom svårt att tro att barnet själv tycker det är spec kul att ligga och försöka somna i flera timmar.
    jag körde med ngt som jag i efterhand har förstått liknar tass-metoden. det funkade utmärkt och min ettårning somnar alltid själv och har gjort sen 5 månaders ålder. det kanske kan vara ngt att kolla upp för den som är tveksam till 5mm.

    sen tycker jag att ni som hävdar att man är en dålig förälder som misshandlar sitt barn om man använder 5mm borde skärpa er!
  • Äldre 4 Jun 14:58
    Mieria skrev 2009-06-04 14:55:12 följande:
    Om det tar 3 timmar för barnet att komma till ro kanske man ska fråga sig själv vad man gör för fel i övrigt...
    ja, kanske det.men det är ju de som gör det. nattar i flera timmar alltså. man behöver nog inte göra ngt fel, kanske man bara stör barnet i insomnandet om det tar så lång tid. vad vet jag, har inte haft det så själv.
  • Äldre 4 Jun 14:59
    Jävelunge skrev 2009-06-04 14:55:14 följande:
    Hur jag står ut? Jag älskar mina barn och jag är beredd att ge dem hur många timmar som helst om det innebär att de får somna tryggt utan gråt. Jag ser det inte som ett straff att ligga nära och snusa i deras mjuka nackar. Tvärtom. Om det finns annat jag vill göra? Nja...tvätta, städa kolla TV kanske...men det är inget jag prioriterar före mina barn.
    ok. då har vi olika sätt att visa våra barn att vi älskar dem!
  • Äldre 4 Jun 15:08

    det räknade jag också med, och så är det. dagtid. på kvällen och natten tycker jag att barnen ska sova. och jag tror de själva vill det också. tycker det verkar onödigt att natta barnet så länge. när måste ni börja med nattningen då för att barnet ska somna i tid? har du reflekterat över varför det tar så lång tid för barnet att somna? tycker det verkar som ngt stör om det tar så lång tid för det att somna. eller? ligger du själv vaken i flera timmar när du ska somna?
    är det ingen här som tycker att det är frustrerande att hela kvällen går åt till att natta barn? är det verkligen så asmysigt kvällsrutin varje kväll?

  • Äldre 4 Jun 15:10
    tristania skrev 2009-06-04 15:09:25 följande:
    Trevligt att det funkar för dej ts, och tydligen för ditt barn. I ditt fall så slapp ju ditt barn skrika sej blodig, men fallen ser olika ut   Jag ratar metoden, thats it.
    skrika sig blodig? usch finns det såna fall?
  • Äldre 4 Jun 15:27
    Mieria skrev 2009-06-04 15:10:21 följande:
    Ingen har svarat på varför man inte vill ligga hos sitt barn och natta.
    jag tror att det är bra för barnets självkänsla att somna själv.varför? jo, för att insomnandet kan te sig obehagligt och får man då hela tiden hjälp med att somna bekräftas denna rädsla för sömnen. föräldern säger med sin närvarande kropp att "ja, detta är farligt, men jag är här och hjälper dig" .kan barnet däremot somna själv i sin säng på kvällen lär det sig att detta inte är ngt farligt eller obehagligt utan snarare ngt skönt och nödvändigt.
    jag har två kompisar som blev nattade med samsovning upp i skolåldern, de vågade inte sova borta och har faktiskt fortfarande svårt att somna. en av dem måste somna framför tvn för att senare under natten stappla in till sin säng.

    jag vill heller inte ligga bredvid mina barn tills de somnar eftersom jag vet av egen erfarenhet att det kan dra ut väldigt på tiden och jag vill göra annat på kvällen än ligga och slumra ihop med dem.
    till er som tror att hur man nattar sitt barn hänger ihop med hur mkt man älskar dem kan jag bara säga att jag tror att ni har fel.
  • Äldre 4 Jun 15:29
    Mieria skrev 2009-06-04 15:12:08 följande:
    När jag var liten brukade jag skrika och gråta tills jag kräktes. Ibland blod.
    usch vad hemskt...:(
  • Äldre 4 Jun 15:30
    Pirog skrev 2009-06-04 15:15:07 följande:
    om det tar 1-3 timmar,så nattar du ditt barn vid fel tidpunkt också fråga om att läsa dess signaler
    nej det gör jag inte. mina barn somnar själva. utan 5mm dock. men det är andra i tråden som skrivit att det kan ta upp till 3 tim.
  • Äldre 4 Jun 15:36
    tristania skrev 2009-06-04 15:30:52 följande:
    [citat]
    Bullshit! Jag har 4 barn, 3 av dom är stora nog att somna själva, och jag har aldrig lämnat dom vid läggning. Men dom har självkänsla så det räcker och blir över ändå Det där du snackar om är bara en sägen.
    [/citat

    självklart kan de ha självkänsla ändå, har inte sagt ngt annat. jag skrev att jag tror att det stärker barns självkänsla att kunna somna själva.
    bullshit.? sägen?nja, barnspykologi. sen om man väljer att tro på och ta till sig det är en annan femma.
  • Äldre 4 Jun 15:43
    Mieria skrev 2009-06-04 15:28:59 följande:
    Det där känns som en bra förklaring när man talar om ett barn som är lite större. Men spädbarn har inte förmåga att dra de slutsatser du pratar om.
    nej , självklart inte i de orden, men jag tror att de kan känna de känslorna.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!