• Queen7­0
    Äldre 4 Jun 17:16
    27761 visningar
    724 svar
    724
    27761

    5 min metoden fungerar!!!

    Ja det är klart att det funkar. Skulle nog funka att tejpa över munnen med silvertejp på ungen, skulle nog lära sig att somna rätt fort efter nån vecka så fort silvertejpen kommer fram. Men det är ganska grymt. Lika grymt som att låta en bebis skrika sig till sömns under en veckas tid tills den gett upp och insett att ingen kommer att bry sig....Men visst, jag är jätteglad för er skull. Nu har ni ju en timma mer egentid om kvällarna. bra för er.

  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 18:42

    Vad skulle du säga om nån sa att de slår sina barn? Och att det funkar jättebra? Skulle du då säga; vad bra att ni hittat nåt om funkar för er eller skulle du protestera?


    Gladabarnensmamma skrev 2009-06-04 17:23:11 följande:
    Alltså... alla ni som hoppar in här och säger FEL FEL FEL FEL och URS och STACKARS BARN och hit & dit... vilket konstigt sätt att bemöta ngn som inte tycker som er! Lär ni era barn att det är fritt fram att flyga på andra som har olika erfarenheter / åsikter än er också? Eller tar ni det pedagogiska greppet och neutralt delar med er av era erfarenheter istället? Bara en stilla undran...
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 19:52

    Jag tycker också det är misshandel. Att tillfoga sitt barn ångest,och övergivenhetskänslor faller lätt under kategorin misshandel för min del..


    clarens skrev 2009-06-04 19:50:38 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 19:11:21 följande:
    jag kan inte säga att jag är för 5mm och har självt inte använt mig av den, men jag tycker du är fullständigt oresonlig när du kallar den för barnmisshandel på allra högsta nivå. jag rekommenderar dig att tänka igenom det du skriver innan du postar det. det är en väldigt allvarlig anklagelse du kommer med här. tycker du inte det själv?
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 19:55

    Ni som tycker 5mm är ok, jag har en fråga till er. Hur tror NI barnet känner sig när det gråter och skriker men ingen reagerar? Hur tror ni barnet "resonerar"??

    Tror ni det tänker att : Äsch fan detta verkar inte funka, får väl vänta tills i morn då mamma kommer, hon verkar vara lite upptagen därute, så jag sover väl lite då....

  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 20:16

    Nej, det är nog så att de flesta som tycker 5mm är ok och inte tror det är att jämföra med misshandel, inte är så insatta i spädbarnets psyke. Jag är i alla fall tillräckligt insatt för att veta att det är skadligt för barnet, som inte har nåt begrepp om tid, eller tålamod. Ett litet barn skriker inte av trots för att de är argt,utanför att det är det enda sättet för dem att komunicera. Deras liv hänger på att någon svarar på deras signaler och när mamma som är den största tryyggheten plötsligt INTE svarar på barnet signaler är detta förknippat med dödsångest, och 5 minuter, eller 3 minuter för den delen är en hel evighet för ett spädbarn. Att detta sedan upprepas gång på gång, kväll efter kväll, tills barnet inte längre orkar skrika, skadar grundtryggheten hos barnet. har på FL läst skräckexempel på föräldrar som glatt meddelar att de använt 5mm på 2 månaders bebisar, och att det tog ty 2 veckor av gråtande innan det stackars barnet gett upp. fruktansvärt är det. Tror fan ungen skulle fara mindre illa av en rak höger i vissa fall faktiskt.


    clarens skrev 2009-06-04 20:07:00 följande:
    jag vet inte om jag tycker den är "ok". jag är inte tillräckligt insatt i ett så litet barns psyke. och jag tror inte att ni andra är det heller.själv skulle jag inte kunna vänta så länge som fem min, och jag har själv tagit upp och lugnat mina barn när de har gråtit på kvällen.men, att kalla det för misshandel tycker jag är fel. jag tror faktiskt att barnet i första hand är argt och undrande varför det plötsöigt går till på ett annat sätt än det är vant vid, snarare än förtvivlat med en känsla av övergivenhet. ni som anser att det är misshandel, vad grundar ni det på? alltså vilka känslor tror ni att barnet har där i sängen?och, jag har aldrig hört talas om någon förälder som väntat så länge som 5 min. inte heller har jag hört om ngn som bara går in tyst och visar sig. är det verkligen så vanligt att det är så man använder sig av metoden?
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 20:19

    Finns mycket forskning omkring spädbarnets behov. Du kan säkert googla fram nåt på nolltid.


    clarens skrev 2009-06-04 20:16:09 följande:
    och linda och ni andra som är så säkra på er sak angående barnets känslor, kan ni svara på hur ni kan vara det?
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 20:44

    Om nåt väcker starka känslor och man verkligen tycker att detta är misshandel, så är det inte alltid så lätt att vara trevlig och sansad.


    clarens skrev 2009-06-04 20:24:22 följande:
    ja, det är möjligt att det är som du säger. och 2 månaders bebisar förstår jag inte varför man känner att man behöver lära sova hela nätter. ts barn var ju 11 månader, och metoden rekommenderas väl fårn 5.tycker det är mycket bättre att som du gär nu komma med teorier på ett trevligt sätt än att hetsa upp stämningen och prata om barnmisshandel, att ts inte är en riktig mamma, att vissa inte borde skaffa barn osvosv...(det är inte enbart dina inlägg jag syftar på)jag menar att om man verkligen är intresserad av att få människor att lyssna är det sämsta man kan göra att gå på på det sätt som skett här. självklart går man då i försvar istället för att lyssna och ta till sig. vrför inte starta en tråd med fakta, tips på böcker i spädbarnspsykologi, referenser på nätet istället för att som många här gjort, gå till attack, förolämpa och skapa ångest?alla här är mammor och pappor som älskar sina barn, det är jag övertygad om. och de som är medlemmar här vill sina barn det bästa, inte medvetet misshandla. varför inte använda sig av en trevligare ton? DET undrar jag verkligen.
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 21:39

    Jag har beskrivit det nyligen i ett tidigare inlägg.


    Apmor2 skrev 2009-06-04 21:19:21 följande:
    ok alla motståndare i lugn o sansad ton och pga av nyfikenhet och möjligheten av att lära mig ngt nytt,- vad är det specifikt ni anser är barnmisshandel med denna sov metod? -finns det andra sovmetoder som ni anser är barnmisshandel?
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 21:41

    Min unge har sovit i egen säng sedan dag ett, med undantag av en kortare period under separationsfasen då han hade mer behov av närhet och ville sova hos mig. Det är inte DET som det hemska är att ungen sover i egen säng.


    ok men om man tar metoden och anpassar den och ser till att barnets alla basala behov är tillgodosedda är det misshandel då? alltså om man ser till att barnets behov är tillgodosedda trots att man lär barnet sova i egen säng, är det barnmisshandel då?
  • Queen7­0
    Äldre 4 Jun 21:57

    Ja precis'


    Apmor2 skrev 2009-06-04 21:42:16 följande:
    detta?
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!