• Bliglin

    5 min metoden fungerar!!!

    Ja du har missuppfattat. 5 minuters metoden går ut på att föräldern lämnar rummet och barnet, inte sitter bredvid och buffar.


    Mieria skrev 2009-06-03 16:37:49 följande:
    CloudBerry the 1st skrev 2009-06-03 16:36:53 följande:
  • Bliglin

    Genom femminutersmetoden så underlåter du ju att tillgodose just det första behovet som du räknade upp, d v s trygghet.

    aspenbäck skrev 2009-06-03 19:28:52 följande:


    Oj oj vad det har hänt mycket på den här tråden... För det första så står jag inte och klockar 5 min precis, självklart när jag går in så pussar jag säger godnatt och gossar lillen på kinden, men plockar ej upp honom, för det tredje så känner jag väl ändå mitt barn och hör vilket typ av skrik han har. Gör inte ni det.?Så länge han bara är arg för att jag inte plockar upp och krånglar med honom så gör det mig inget att han skriker, blir han stucken av ett bi som ngn nämnde så lär jag nog höra detta. =)Ett barn testar gränser hela tiden, låter ni aldrig era barn vara arga? Igår somnade han nöjt och tryggt, var inte ledsen därför att han har lärt sig att det inte är ngt farligt, mamma försvinner inte för gott utan finns fortfarande där om ngt händer. Vad är så hemskt med detta? Att bebisen inte får bestämma? Det pratas väldigt mycket om att lyssna in sitt barn, men jag tycker faktiskt att det är tvärtom. Det är vi som är föräldrar och ska fostra våra barn inte tvärtom. Däremot ska deras behov tillgodoses som trygghet, matas, bytas på , få massvis med kärlek mm mm mm , men det är en helt annan sak.
  • Bliglin

    Kunde inte ha sagt det bättre själv!


    Queen70 skrev 2009-06-08 17:41:03 följande:
    3 månader??? Gud alltså, jag vill bara gråta..... Och det där är den värsta klyschan som florerer på FL "mår mamma bra mår barnet bra" så är det fan INTE....Mamma kanske mår jättebra av att springa på krogen varannan dag, lämna den nyfödda till barnvakt och allt möjligt. Det innebär INTE att barnet mår bra. BARNET mår BRA om föräldarna förmår att sätta sina egna behov åt sidan under en kort period av livet och låta barnets behov vara i focus. DÅ mår barnet bra.....
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!