Inlägg från: Bobousch |Visa alla inlägg
  • Bobousch

    5 min metoden fungerar!!!

    Jag körde 5-mm med min dotter och det fungerade klockrent. Anledningen till att jag började med den var att hon för att kunna somna var tvungen att snutta på mitt bröst i två timmar... Jag ansåg att hon inte behövde det och jag provade 5-mm. Jag valde att vara stenhård, 5 min in på sekunden och efter tre dagar somnade hon direkt jag la henne i sängen. Första kvällen grät hon i ca 20 min.

    Har alltid somnat av sig själv från det. Jag läser en bok och pussar gonatt sen somnar hon.

    Jag skulle mer än gärna kunna använda 5mm på nästa barn också- om det skulle behövas.

  • Bobousch
    katja74 skrev 2009-06-07 22:06:22 följande:
    Jojo, men på vilket sätt fungerade det klockrent undrar jag? Och för vem? Inte var det barnet tror jag i alla fall.
    Det fungerade klockrent på det viset att hon från den dagen alltid somnat i sin egen säng. Fungerar både för henne och mig eftersom när hon låg och snuttade i två timmar så sov hon inte hela tiden så då gick hon alltså miste om sömn. För mig fungerade det eftersom jag kunde lägga mig och sova och därmed vara en bättre mamma. Piggare.

    Hon var tre månader när jag körde 5mm och jag gjorde det endast när hon skulle lägga sig för kvällen. När hon vaknade på natten fick hon komma upp till mig och får det fortfarande.

    Min tjej har alltid fått närhet och vi kramas och pussas hela tiden, jag hävdar bestämt att hon inte tagit stryk av detta.

    Då anser jag att barn med föräldrar som gör allt för deras skull är mer otrygga iså fall.

    "Mår mamma bra mår barnet bra".
  • Bobousch
    Queen70 skrev 2009-06-08 17:41:03 följande:
    3 månader??? Gud alltså, jag vill bara gråta.....Och det där är den värsta klyschan som florerer på FL "mår mamma bra mår barnet bra" så är det fan INTE....Mamma kanske mår jättebra av att springa på krogen varannan dag, lämna den nyfödda till barnvakt och allt möjligt. Det innebär INTE att barnet mår bra. BARNET mår BRA om föräldarna förmår att sätta sina egna behov åt sidan under en kort period av livet och låta barnets behov vara i focus. DÅ mår barnet bra.....
    Vart i helvete kom krogen in i detta? Nivån på denna diskussion är enormt låg och jag tänker inte involvera mig vidare i denna tråd. Jag VET att mitt barn mår bra iaf och det är viktigast.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!