• Kya
    Äldre 4 Jun 22:46
    27666 visningar
    724 svar
    724
    27666

    5 min metoden fungerar!!!

    Nille3 skrev 2009-06-04 22:42:26 följande:
    Kan någon förklara för mig hur man wxakt går till väga med 5 min metoden. Kanske borde prova...
    ?? du måste skoja.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 6 Jun 23:59
    Apmor2 skrev 2009-06-06 21:17:21 följande:
    Vem pratar om att inte svara på barnets signaler? Bevisa att min son tagit skada för att han fått gråta en skvätt! Bevisa att barnen vars mödrar fick rekomendationen att låta dom gråta är skadade av det! Är det enda sättet att ge sitt barn trygghet ? hur snabb ska man vara på att ta upp dom enligt dig? ska man bära på dom konstant? när ska man sluta med det? hur planerar du att göra när ditt barn börjar ramla o slå sig? på vilka sätt visar sig den otrygga känslan som vart skapad av att barnet fick gråta en skvätt? Visa på sambandet spädbarnsgråt och tonårsproblem!! ruskigt j***la nyfiken!
    man ska vara precis så snabb man kan på att ge barnen tröst, när de behöver det. att neka barnen tröst när de är ledsna av någon anledning är att förstöra dom i grunden.

    och man ska bära på barnet så mkt barnet vill. blir det en himla massa bärande så kan man skaffa bärsele eller bärsjal, så underlättar det. det är oerhört viktigt att lyssna på barnets signaler, och vill barnet bli buret så ska det inte vara så jävla svårt att lyfta upp det.
    förr eller senare kommer barnet att vilja ner på golvet själv, och börja krypa, gå och springa runt. så man bär inte runt barnet tills det är 15.

    Jag är så less den här attityden att man skaffar barn, och sen ska de klara sig själva samtidigt som man själv hittar på det man känner för. vafan, vi går hemma åtminstone ett halvår, och ska inte göra nåt annat än tillgodose barnets behov. varför är det så svårt att sköta det jobbet?!
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 7 Jun 13:18
    Apmor2 skrev 2009-06-07 08:04:02 följande:
    Innan du freakar ut läs det jag skrivit!! Och nej jag tycker inte man ska gå runt o bära ett barn hur mkt som helst! Mitt barns alla behov har blivit tillgodosedda trots att jag ej bar det dygnet runt och jag har hängivit mig totalt till min son sedan han föddes det ena utesluter inte det andra.. Du är less på en attetyd du hittat på i din paranoida hjärna, jag har aldrig sagt ngt om att ignorera barnets behov eller att jag springer runt o gör som jag vill medans mitt stackars barn ligger o gråter efter mig på golvet, LYSSNA/LÄS det man skriver och förstår du inte läs igen ..
    Om ditt barn inte behövde bli buren jämt så behöver man inte göra det heller. Men om ett barn behöver det för att må bra, så har inte behoven blivit tillgodosedda om man inte bär barnet. så dina meningar går inte alls ihop, om det är så att du har ett barn som vill bli buret.
    och så måste jag få fråga: vad är fel med att bära sitt barn, eftersom du tycker att man inte ska göra det?

    sådärja, paranoida hjärna? nu pratar du som att du känner mig, och vet hur jag är och resonerar. det är oerhört dumt gjort av dig.

    --

    Och jag anser definitivt inte att du har "hängivit dig totalt" åt din son om han har fått skrika sig till sömns, som du har beskrivit i något svar här efteråt.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 7 Jun 15:52
    NiniMe skrev 2009-06-07 13:33:22 följande:
    Varför man inte vill bära sitt barn?? Ja för att de e tungt, man får kanske ont i ryggen av att bära hela tiden.... Ännu en sak man ska göra som förälder, vill barnet bli buret så ska de bäras, skit i dig själv för guds skull, har du skaffat barn så måste man väl förstå att de innebär uppoffringar*ironi*
    varför är du ironisk?

    jag tycker att det du skrivit är självklart. skaffar man barn så får man faktiskt ta och vara lite självuppoffrande. du pajar inte din rygg av att bära ett barn, inte ens en 14-kilosklump. inte om du bär på rätt sätt.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 7 Jun 16:10
    NiniMe skrev 2009-06-07 16:05:19 följande:
    Tyckte de va ganska korkat skrivit faktiskt, vem säger att man inte kan ge sitt barn kärlek och trygghet utan att bära hela tiden bara för att barnet kräver de, och de e väl KLART man gör uppoffringar för sitt/sina barn (inte alla då men dom flesta)... Jag hade absolut inte kunnat bara min son hela tiden då min rygg verkligen inte hade pallat de, och eftersom han väger så mycke så måste man ha båda armarna till hjälp (för att bära rätt) och de betyder att man inte kan göra ngt annat än o bära han?!,... Nu funkar inte min son så att han behöver bli buren alltid men dom stunderna han vill bli buren hit o dit sdå gör man ju självklart sitt bästa menb tyvär min kropp e ingen superkvinnokropp.... Anledningen till att jag var ironisk va för att jag anser att de e viktigt o inte glömma sig själv och sina egna behov för att kunna vara en bra mamma, har man sen inte de behovet så e de en annan femma, men de finns dom som har de och dom e inga tortyrföräldrar för de.....
    ah, så det är okej att ignorera vissa av barnens behov, bara för att man själv tycker att de är jobbiga? vem är det man sätter i främsta rummet då? sig själv eller barnet?

    och nej, man behöver inte använda någon av armarna för att bära korrekt. blir det mkt bärande kan man skaffa bärsele eller bärsjäl. då fördelas vikten ordentligt, och båda armarna blir fria.
    tycker det är lite konstigt resonemang, att din rygg inte klarar av det. om du är en frisk människa så innebär att bära på barnet att man orkar bära ännu mer. ryggmusklerna stärks av att påfrestas. som vilka muskler som helst i kroppen.

    Och människan har i alla tider burit sina barn, det är de här allra sista åren som vi börjat släppa ner dom på golvet. hur sjutton gjorde mammor innan dess? gick deras ryggar av innan de hade fyllt 25? knappast. de hade starka ryggar för att de tränade ryggarna.

    Och jo, det är viktigt att inte glömma sig själv, men man ska ALLTID sätta barnets bästa i främsta rummet. inte sitt egna.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 7 Jun 18:18
    NiniMe skrev 2009-06-07 16:17:56 följande:
    Ok jag ville inte använda detta som en ursäkt eftersom de säkerligen finns andra anledningar till att man inte kan bära sitt barn hela tiden, men min e iallafall att jag e gravid och har början till foglossning.... Och visst ska man sätta sitt barn i främsta men man ska som sagt inte glömma sig själv, jag tror inte de gör en till en bättre förälder... Men alla barn e olika och alla föräldrar e olika men jag har inte tagit skada av att min mamma inte kunde bära runt på mig överallt... Som jag har skrivit innan så va min son VÄLDIGT svår o somna när han va mindre och skrek oavsett vilket gjorde att jag till sist gav upp alla mina knep jag hade för att han skulle somna, vilket blev att vi båda låg i sängen han grät ja men de gjorde han ändå så vad skulle jag göra mer än de, han somnar fint ida och mår hur bra som helst.. Där fick jag sätta han åt sidan några kvällar och de funkar galant nu...
    Att det av någon anledning inte är fysiskt möjligt att göra det barnet behöver, är ju inte samma sak som att man inte gör det för att man bara inte känner för det.
    det är ju vad jag pratar om, att om det är fysiskt möjligt ska man sätta barnet före ens egna intressen. att inte bära sitt barn bara för att man tycker att det är tungt - det är att sätta sina egna intressen först.

    samma sak som att lära barnen att sova. bara för att man själv inte är sugen på en läggning som tar 1-1,5 timmar så lägger man istället barnet i sin egna säng och låter det skrika sig till sömns, samtidigt som man själv ser på desperate housewives. ser du vart jag vill komma?

    så förstår jag inte alls vad du menar nu. du pratar om att din pojke visserligen grät när han skulle sova, men att ni båda låg i sängen till han somnat? det är ju ingen 5-mm, och jag gör ofta så med min pojke. är han övertrött så grinar han jättemkt när han sova, och jag ligger bredvid, håller om han och pratar lugnt tills han lugnat ner sig och somnat.
    har du använt 5-mm eller inte? *förvirrad*
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 8 Jun 15:53
    NiniMe skrev 2009-06-07 18:29:25 följande:
    Ja vi har nog missuppfattat varandra...
    jo, du har ju inte använt någon variant alls på 5-mm. du gör samma sak som jag gör. ibland vill inte barnen sova, pga att de är överstimulerade, eller övertrötta eller liknande. då gråter dom. att man ligger bredvid dom och lugnar dom, tröstar dom och myser med dom tills dom somnat är absolut ingen variant av 5-mm, jag lovar.

    Jag gör också så, ofta somnar min pojke efter några minuters mysande, men ibland gråter han och vill upp igen. att då visa att det är läggdags och att man stannar i sängen är inte fel. det är helt rätt gjort.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 8 Jun 15:57
    Bobousch skrev 2009-06-08 15:53:59 följande:
    Det fungerade klockrent på det viset att hon från den dagen alltid somnat i sin egen säng. Fungerar både för henne och mig eftersom när hon låg och snuttade i två timmar så sov hon inte hela tiden så då gick hon alltså miste om sömn. För mig fungerade det eftersom jag kunde lägga mig och sova och därmed vara en bättre mamma. Piggare. Hon var tre månader när jag körde 5mm och jag gjorde det endast när hon skulle lägga sig för kvällen. När hon vaknade på natten fick hon komma upp till mig och får det fortfarande. Min tjej har alltid fått närhet och vi kramas och pussas hela tiden, jag hävdar bestämt att hon inte tagit stryk av detta. Då anser jag att barn med föräldrar som gör allt för deras skull är mer otrygga iså fall. "Mår mamma bra mår barnet bra".
    3 månader?! fruktansvärt. man ska inte utsätta barn under 6 månader för några metoder, och man ska absolut inte försöka rota i och styra barnets sömnmönster.

    illa.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Äldre 8 Jun 18:40
    Bobousch skrev 2009-06-08 18:33:03 följande:
    Vart i helvete kom krogen in i detta? Nivån på denna diskussion är enormt låg och jag tänker inte involvera mig vidare i denna tråd. Jag VET att mitt barn mår bra iaf och det är viktigast.
    Jävligt ledsamt med de föräldrarna som använder sig av de här metoderna på barn som är yngre än 6 månader. fram till barnet är 6 månader är det enbart behovsstyrt. äta, sova, bajsa. och allt det i tryggheten från mamma. gärna pappa också.

    ett barn under 6 månader har ingen som helst tidsuppfattning, och att skrika i 5 minuter kan lika gärna vara densamma som att skrika i en hel natt, de vet inte skillnaden. och visst - tillslut slutar barnet att skrika. vet du varför? för instinkten skjuter in. lämnar man ett barn ensam i skogen så skriker det, och kan skrika i flera timmar, tom. men när barnet inser att ingen kommer att hämta det, så tystnar skriken för överlevnadsinstinkten sätter in. det är mindre risk att vargarna eller nåt annat rovdjur hittar ett tyst barn, än ett som skriker.

    fy vad ledsamt.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!