• Mieria

    5 min metoden fungerar!!!

    Jävelunge skrev 2009-06-03 16:50:49 följande:
    Man skall lämna ungen själv. Var femte minut skall man titta på det. Inte röra. Intre trösta eller prata. Till slut lär sig barnet att ingen bryr sig. Ungefär så. Skisympatiskt. Inte.
    Åh så praktiskt! Det kan man ju använda sig av på många vis. När barn har ramlat och slagit sig t ex. Då kan man skita i att trösta så kanske de lär sig att det är bättre att gråta tyst och då slipper man ju bli störd om det är Oprah på tv. Det är väl en ganska bra jämförelse?
  • Mieria
    Siili skrev 2009-06-03 16:50:05 följande:
    Jaa... Om det har hänt nåt så får man reda på det när 5 min har gått.
    Hoppas att ungen inte blivit stucken i ansiktet av en geting typ
  • Mieria

    Ett bi?? Ja..jag vet fan inte vilka som sticks. Jag är ingen jäkla surrexpert. Låt mig va!

  • Mieria
    tebax skrev 2009-06-04 13:16:19 följande:
    Dr Mupp skrev 2009-06-04 13:13:59 följande: men är det att jämföra ? Ett barn skriker, men det är naturligt. Orkar inte diskutera detta med en svärm av desperata husfruar :)
    Ja det är naturligt. Eftersom det vill något. Det är barnets sätt att göra dig uppmärksam på att något behov är otillfredställt. Hur kan man ha missat detta? :´)
  • Mieria
    tebax skrev 2009-06-04 13:27:19 följande:
    Så ni menar på fullaste allvar att ni ger precis allt som barnen vill ha ? Alltså jag hänger inte med.. Så om erat barn börjar störtgråta i affären och vill ha godis så är det sjääävklart att ni köper det eftersom han/hon gråter??
    Självklart inte. Barnet BEHÖVER inte godis. Barnet far inte illa av att inte få godis. Du förstår säkert skillnaden.
  • Mieria
    tebax skrev 2009-06-04 13:36:28 följande:
    ja men acceptera att alla inte tycker lika om allt
    Det har du iof jävligt rätt i. Det finns folk som tycker att det är fint att ha sex med sina barn också. Men tyvärr kommer folk som gör sina barn illa på olika vis att behöva tampas med oss som tycker annorlunda. Eftersom det normala är att man vill vårda sina barn.
  • Mieria
    tebax skrev 2009-06-04 13:40:40 följande:
    jag har inte påstått att JAG använder mig av metoden , jag säger bara att jag tycker alla gör som dom vill. När det gäller det här alltså..
    Du får såklart tycka vad du vill : ) Jag lägger mig i om jag anser att ett barn far illa. Jag tycker inte att för'ldrar får göra som de vill med sina barn Men så menade du säkert inte heller. Det handlar bara om vad man tror. Du tror inte att metoden är skadlig så du gör inget väsen av det. Jag tror att metoden är skadlig så jag väsnas Liksom du säkert skulle säga ifrån om du trodde att något var skadligt för ett litet barn. Är du med på hur jag menar?
  • Mieria

    Jag vill gärna veta VARFÖR man inte kan ta sig tid att natta barnet? Finns det någon anledning?

  • Mieria
    clarens skrev 2009-06-04 14:52:15 följande:
    vad menar du med att natta? om du menar ligga bredvid det i upp till 1-3 timmar så kan jag säga att det skulle jag aldrig stå ut med. jag undrar, ni som gör det, hur står ni ut?? vill ni inte göra andra saker på kvällarna? jag har dessutom svårt att tro att barnet själv tycker det är spec kul att ligga och försöka somna i flera timmar.
    Om det tar 3 timmar för barnet att komma till ro kanske man ska fråga sig själv vad man gör för fel i övrigt...
  • Mieria
    Jävelunge skrev 2009-06-04 14:55:14 följande:
    Hur jag står ut? Jag älskar mina barn och jag är beredd att ge dem hur många timmar som helst om det innebär att de får somna tryggt utan gråt. Jag ser det inte som ett straff att ligga nära och snusa i deras mjuka nackar. Tvärtom. Om det finns annat jag vill göra? Nja...tvätta, städa kolla TV kanske...men det är inget jag prioriterar före mina barn.
    Men ärligt...Tar det tre timmar för dina barn att komma till ro varje kväll? Det låter hysteriskt överdrivet
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!